Wie zijn wij

Sportvereniging SPES biedt een groot deel van het sportaanbod aan in Eexterveen. SPES is oorspronkelijk opgericht als een gymnastiekvereniging in 1938. Door de jaren heen zijn steeds meer activiteiten toegevoegd.
SPES biedt meerdere activiteiten voor de bevolking van Eexterveen. Het jaarlijkse jeugdkamp, paaseieren zoeken en de jeugdavonden.
Daarnaast heeft SPES een aantal activiteiten om te zorgen dat de financiering in orde blijft. Dit zijn bijvoorbeeld de oud ijzer- en oud papieracties, de bloemenactie en de tweejaarlijkse rommelmarkt samen met wielervereniging DKS. Deze activiteiten worden gepubliceerd via Eexterveen.com

Missie
De missie van SPES is het organiseren van sportactiviteiten voor de bewoners van Eexterveen en omstreken. Bij deze sportactiviteiten moet iedereen mee kunnen doen. SPES vindt het vooral belangrijk dat sporters en vrijwilligers plezier hebben met de activiteit. Daarnaast willen we ondersteunen en aanmoedigen dat de sporters hun grenzen kunnen verleggen.
Bij SPES kennen we nu de volgende sporten: Korfbal, Volleybal, Badminton, Gym, Tennis, Jeu de Boules, Freerunning, en Peutergym. SPES vindt het belangrijk mee te gaan met z’n tijd. SPES wil sporten aanbieden waar de leden behoefte aan hebben.
Deze sporten kan SPES alleen aanbieden door de inzet van vele vrijwilligers. Op het veld en in de gymzaal kennen we trainers, coaches en begeleiders. De vereniging wordt geleid door een bestuur en verschillende werkgroepen en commissies. En voor de broodnodige inkomsten zijn er vrijwilligers die zich inzetten voor de 2-jaarlijkse rommelmarkt, het ophalen van oud papier en oud ijzer en de Moederdag-bloemenactie.
SPES wil graag de samenwerking zoeken met andere organisaties en verenigingen binnen en buiten Eexterveen. Zo kan er samen een mooi sportaanbod aangeboden worden.

Inzichtelijke organisatiestructuur
De organisatiestructuur van SPES (bestuur, commissies en werkgroepen) moet inzichtelijk zijn. Het moet voor iedereen duidelijk zijn wie welke rol en welke verantwoordelijkheid heeft. Bij SPES bestaat het bestuur uit 5 mensen en worden de activiteiten georganiseerd door commissies of werkgroepen