Gymnastiek

Gymnastiek zorgt voor een gezonde lichamelijke- en geestelijke ontwikkeling op latere leeftijd.
Juist op hele jonge leeftijd zouden kinderen al een basis moeten leggen voor bewegen. Vroeg beginnen met gymnastiek zorgt voor een effectieve manier van bewegen, en is dus veiliger. De vaardigheden die kinderen op jonge leeftijd meekrijgen door mee te doen aan gymnastische lessen nemen ze op latere leeftijd overal mee naar toe. Of ze nou gaan korfballen, zwemmen, turnen of in de speeltuin of op het strand; vanaf jonge leeftijd als kind op gymnastiek vergroot de kans dat kinderen lekker in hun vel zitten, meer zelfvertrouwen hebben en een sportieve levensstijl aannemen en dus een basis vormen voor een succesvolle toekomst!
Naast de voorsprong op motorisch gebied is het bewegen op jonge leeftijd in groepsverband ook zeer waardevol. Dan wordt namelijk de basis gelegd voor hun sociale ontwikkeling en de ontwikkeling van zelfvertrouwen in de sociale interactie met andere kinderen en in grotere groepen.

De jeugdleden van SPES kunnen op vrijdagmiddag onder begeleiding van een gediplomeerde gymdocent sporten.

Eenmaal per jaar neemt de jeugd deel aan de Gemeentelijke Sportdag Aa en Hunze. Op deze dag komen de volgende onderdelen aan bod: hardlopen, verspringen, hoogspringen, balgooien en estafettes. Per onderdeel en leeftijdscategorie worden prijzen uitgereikt.

Gymnastiek voor de jeugd is onder leiding van juf Diana. Voor lestijden lees meer..