Naoberschap in Eexterveen

Waarom Naoberhulp?

Naoberhulp in Eexterveen is een initiatief van een groep inwoners die graag iets voor een ander wil betekenen. We wonen met elkaar in ons prachtige dorp Eexterveen.
Heerlijk buiten, vlakbij de Hunze, met veel ruimte om ons heen. In ons dorp is nog sprake van het ouderwetse naoberschap, het omzien naar elkaar en kijken of je de buren een helpende hand kunt bieden.
Maar zo af en toe is er toch wat extra ondersteuning nodig. Je wilt niet te vaak op je buren terug hoeven vallen, hebt nog niet veel contact in de buurt of wilt iets binnen korte tijd geregeld hebben. Er zijn allerlei omstandigheden denkbaar waardoor je extra steun kunt gebruiken.       En precies daarom is Naoberhulp Eexterveen van start gegaan! Dichtbij, laagdrempelig,  praktisch en betrokken.

Waarvoor kun je terecht bij Naoberhulp?

Denk daarbij aan het meegaan naar een bezoek in het ziekenhuis tot een keertje de hond uitlaten of een praktisch klusje in huis doen. We willen lokale bedrijven niet in de weg zitten dus het gaat niet om terugkerende klussen.

Vele handen helpen

Geef je ook op, om je buur(t) te helpen met incidentele karweitjes. Vele handen maken licht werk. Je denkt misschien dat je niet zoveel te bieden hebt, of dat je zelf nog geen hulp nodig hebt. Of misschien heb je niet zoveel tijd? Iedereen kan helpen!
• Je komt vast wel eens bij de supermarkt en kunt iets meenemen voor een ander;
• Of breng iemand eens naar de bus of trein;
• Neem tijdens het uitlaten van je eigen hond een andere hond mee;
• Help iemand op weg met de computer;
Ervaar hoe prettig het is als je hulp nodig hebt en er iemand voor je De Naoberhulp is in principe gratis tenzij er materialen aangeschaft worden of er vervoer wordt geregeld. Dan worden de kosten daarvan direct geregeld tussen de hulpvrager en de hulpgever.

Wie bieden de hulp?

Via een huis-aan-huis gehouden enquête is er een inventarisatie gemaakt van eventuele
hulpvragen maar ook van de bereidheid van mede-dorpsbewoners om zich in te zetten
voor inwoners. Tegelijkertijd werd gevraagd bij wat voor klussen iemand zou willen en kunnen
helpen. Inmiddels is er een aardig bestand aan vrijwilligers die regelmatig of zo nu en dan
benaderd kunnen worden voor een helpende hand.

Het kan natuurlijk zijn dat er in een buurt goed om elkaar wordt gedacht, mocht hier behoefte zijn aan ondersteuning dan kan er natuurlijk ook via Naoberhulp een beroep kan worden gedaan op nadere ondersteuning van mensen die elders in het dorp wonen.

Digitale hulp

Voor de hulp bij digitale vragen (zenders-tv, telefonie) waarvoor de niet een reguliere oplossing beschikbaar is hebben we een inloopuur voor digitale hulp gekoppeld aan het huiskamerproject. Dorpsbewoners met vragen over telefoon, computer, tablet of televisie kunnen zonder afspraak binnenlopen in het Dorpscentrum, voor data zie de Agenda.  Indien noodzakelijk kan eventueel ook hulp thuis worden gegeven. Sommige mensen willen er graag iets voor geven, Naoberhulp wil hierbij wel opmerken dat bij bezoek aan huis, een vrijwillige bijdrage gegeven mag worden.

Naoberhulp telefoon

Kortom: je bent van harte welkom om te bellen met een hulpvraag. Spreek bij geen gehoor naam en telefoonnummer in en een vrijwilliger van Naoberhulp belt je terug.
Het telefoonnummer  is:
06 – 21 22 14 32 of mail

Afbeeldingsresultaten voor logo facebook

Als je de hulp van een ander accepteert, betekent dat niet dat je gefaald hebt! Het betekent dat je er niet alleen voor staat.