Hoe groot is jouw wij?


Beste inwoner van Eexterveen,

Met ingang van juni loop ik, Jantine Wijnja, een jaar lang regelmatig rond in de dorpen Annerveenschekanaal, Eexterveenschekanaal en Eexterveen. Dus ook bij u! In het kader van Gekleurd Grijs, een project van Stichting Kunst & Cultuur in samenwerking met Stichting Welzijn Impuls, ga ik op zoek naar het ‘wij’ van deze dorpen. Welke verschillende soorten ‘wij’ zijn er, uit wie bestaat dat wij, hoe rekbaar is het, en welke betekenisvolle nieuwe verbindingen kunnen wij aangaan? Ik hoop dat ik voor dit project ook met u mag praten.

Wie ben ik?
Ik ben kunstenaar en schrijver. Mijn meerjarige project ‘Dit is Nu’ (zie www.ditisnu.nl) brengt in kaart hoe Nederland op dit moment aanvoelt voor wie zich er bevindt. Tijdens de eerste etappe van dat project viel op dat de zoektocht naar een ‘wij’ veel mensen bezighoudt. ‘Ons wij is te klein,’ verzuchtte iemand. Hoe groot is dat wij dan, vroeg ik me af, en hoe meet je dat?

Doet u mee?
In juni ben ik regelmatig in Annerveenschekanaal, Eexterveenschekanaal en Eexterveen te vinden om u, alleen of in groepjes, te interviewen. Over de plek waar u woont en over uw wij-gevoel. Het kan dus zijn dat ik aanschuif in de huiskamer op donderdagochtend, langskom bij uw vereniging of misschien wel gewoon bij u aanbel.

Hulp gevraagd!
Hoe groot dat wij is probeer ik direct uit. In juni logeer ik regelmatig bij u in de buurt, ik verblijf dan in de kleine mobiele woning deTAIR (zie foto). Ik zoek nog plekken waar ik de TAIR in deze periode mag parkeren. Mag dat op uw oprit of in uw tuin? Geweldig! En bent u iemand die regelmatig tussen Eexterveen en Groningen op en neer rijdt? Dan zou ik graag eens met u mee rijden, want ik heb (nog) geen rijbewijs….

Als u zich aan wilt melden voor een gesprek, een plekje heeft voor de TAIR of wat ruimte in uw auto, of als u zich gewoon wilt aanmelden voor de nieuwsbrief om het project te te volgen, dan kan dat via info@ditisnu.nl

Ik hoop tot ziens!

Met hartelijke groet, Jantine Wijnja

(Foto ‘Dit is Nu met de TAIR in Amsterdam, 2017. Foto: Jeroen Werner)

Jeugdsoos Eexterveen

De jeugdsoos is al een tijdje geleden van start gegaan in het Dorpscentrum in Eexterveen. De jeugdsoos is speciaal voor de jongeren tot 18 jaar.
Op vrijdag van 19.00 uur tot 21.30 uur zijn de jongeren vanaf de basisschool van harte welkom.
Elke 1e en 3e vrijdag van de maand zijn de leerlingen van groep 8 van de basisschool ook van harte welkom.

Er hoeft geen entree betaald worden, wel wordt er een kleine bijdrage gevraagd voor drinken en evt wat lekkers. Zijn er activiteiten? Dan kan er een extra bijdrage gevraagd worden.

Jullie zijn van harte welkom ! Je mag altijd iemand uit de andere dorpen of van een andere basisschool meenemen, zij zijn ook van harte welkom.

Bij vragen of opmerkingen kun je bellen of appen met het nummer 06-57240930
Graag zien we jullie!

Huiskamer

Huiskamer in dorpscentrum Eexterveen voor alle inwoners Jong en Oud
Iedere donderdagochtend vanaf 9.30 uur zijn alle inwoners van Eexterveen van harte welkom bij de Huiskamer in het dorpscentrum. Elkaar ontmoeten en gezelligheid onder het genot van een kopje koffie/ thee, staat voorop! 1x in de maand organiseren we een Huiskamer Plus. Tijdens deze bijeenkomst, organiseren we een lezing, cursus, diapresentatie of iets dergelijks.
U hoeft zich niet op te geven, u kunt zo binnenlopen!

Voor meer informatie over de data kunt u de agenda raadplegen

Glasbak verplaatst

De glasbak is verplaatst naar het Dorpscentrum in Eexterveen, Dorpsstraat 41.

Het glas graag IN de glasbak deponeren en niet op de bak of ernaast. Het plaatsen van glas en ander materiaal naast de glasbak levert gevaar op, voor uzelf maar ook voor anderen, denk hierbij aan kinderen die langs lopen of dieren. Alvast bedankt voor uw medewerking.

Parkeren op en langs de Dorpsstraat in Eexterveen

De gemeente Aa en Hunze, de politie, de Vereniging voor Dorpsbelangen Eexterveen en de verkeersouders van obs de Kameleon hebben overleg gehad over de verkeerssituatie op de Dorpsstraat in Eexterveen voor de obs de Kameleon.

Voor en na het ingaan en uitgaan van de school is het druk op de Dorpsstraat, doordat ouders/ verzorgers de kinderen komen brengen en halen met de auto. Auto’s worden geparkeerd in de parkeerhavens, maar ook in de berm of op straat. Vaak moet er ook gekeerd worden waarvoor inritten of kruispunten worden gebruikt.

Voor de kinderen die gebracht en gehaald worden en de kinderen die op de fiets naar school komen, is de situatie steeds wisselend en onoverzichtelijk, dus gevaarlijk!

Om te zorgen voor een veilige schoolroute voor de leerlingen vragen we alle ouders/ verzorgers om gebruik te maken van de nieuwe parkeerplaats aan de Zandvoorterweg. Daar kunnen leerlingen veilig uitstappen en via een (verlicht) voetpad naar de school gaan.

Als dit niet mogelijk is, kan er natuurlijk gebruik worden gemaakt van de parkeerhavens aan de Dorpsstraat.

Als we op deze manier samen zorgen voor een veilige schoolroute voor de leerlingen, zijn er geen maatregelen nodig

Voor het leerlingenvervoer “Kleurexpress” wordt, deze maand, de parkeerplaats aan de Dorpsstraat vergroot, zodat ook de taxibusjes veilig geparkeerd kunnen worden.

Dank voor uw medewerking,

namens alle geledingen in de aanhef van deze brief.