Archief van nieuwberichten

Film Landelijk Veranderlijk in Eexterveen

Donderdag 24 november 2016 werd in dorpshuis ‘t Achterhoes de film getoond die de leerlingen van groep 7 en 8 van De Kameleon gemaakt hebben. Het dorpshuis was goed gevuld met ouders, opa’s, oma’s en andere belangstellenden. Na een film over “the making of” het project werd de film getoond. Willem Klinkhamer en Jan Otto Meertens hebben de kinderen rondgeleid door Eexterveen en vragen beantwoord. Na de film werd de champagne ontkurkt door Wethouder Dijkstra van de gemeente Aa en Hunze. De foto’s konden bekeken worden en de kunstwerken die de kinderen gemaakt hadden over de toekomst van Eexterveen. Onder andere een supermarkt en een ziekenhuis en een wolkenkrabber zagen ze in de toekomst in Eexterveen.

De film is te zien via https://vimeo.com/192983092

En, de “making of” met de première beelden is te zien via https://vimeo.com/193086233

Informatieavond Bodemdaling en Mijnbouwschade

Op 17 april 2018 van 20.00 uur tot 22.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur) vindt in MFC De Badde in Annerveenschekanaal een informatieavond plaats met betrekking tot de Mijnbouwschade en Bodemdaling in het gebied. Meer informatie vindt u in de onderstaande flyer.

Rommelmarkt OBS De Kameleon

Op vrijdag 20 april a.s. worden de Koningsspelen gehouden. Vanwege het succes van de afgelopen jaren wordt er ook dit jaar weer een rommelmarkt georganiseerd bij OBS De Kameleon in Eexterveen.

Alleen de leerlingen van de basisschool mogen hun spulletjes te koop aanbieden!

Van 13.00 uur tot 14.30 uur bent u van harte welkom om een kijkje te nemen en misschien komt u wel thuis met leuke spulletjes. Het is uiteraard ook mogelijk om een hapje en een drankje te nuttigen. De Ouderraad zal aanwezig zijn met een kraam met verschillende hapjes en drankjes.

Jullie idee, samen uitvoeren

Vereniging Dorpsbelangen Eexterveen heeft zich aangemeld bij de gemeente Aa en Hunze voor het project ‘’Jullie idee, samen uitvoeren’. Wij hebben, samen met OBS De Kameleon en Stichting Dorpscentrum, een idee ontwikkeld voor het veldje achter het Dorpscentrum. Wij hopen hiermee een  prijs te winnen om het plan uit te voeren.

Wilt u meer weten over het project klik dan op de volgende link

Jullie idee samen uitvoeren

Afsluiting Menweg uitgesteld nu: 7 maart – 23 maart 2018

In verband met de komende vorstperiode zijn de werkzaamheden aan de Menweg uitgesteld. De Menweg zal nu worden afgesloten tussen 7 maart 2018 en 23 maart 2018  Langs de rijbaan worden betonnen grasstenen aangebracht. Deze geven extra versteviging aan de berm en zorgen er tevens voor dat uitwijkend verkeer niet direct in de berm terecht komt. De verkeersveiligheid zal hiermee worden vergroot.

De rijbaan is voor al het doorgaande verkeer afgesloten maar de woningen zullen in principe bereikbaar blijven. Fietsers kunnen nog wel gebruik maken van de Menweg.

De werkzaamheden kunnen langer of korter duren omdat veranderende weersomstandigheden verschuivingen in de planning kunnen geven.

Bewoners van de Menweg zijn door de gemeente Aa en Hunze over de werkzaamheden en de consequenties van de bereikbaarheid geïnformeerd.

Lijsttrekkersdebat in Eexterveen op 21 februari 2018

Vereniging van Dorpsbelangen Eexterveen organiseert een “Lijsttrekkers debat” met alle politieke partijen. Dit in het kader van de gemeenteraadsverkiezing op
21 maart a.s.

Het debat wordt gehouden op woensdag 21 februari 2018 in het Dorpscentrum te Eexterveen.
Inloop om 19.00 uur, aanvang debat om 19.30 uur

Deze avond zal geleid worden door Michael Wieze.

Tevens worden alle verenigingen van Dorpsbelangen of Dorpsraden uit de gemeente Aa en Hunze hierbij uitgenodigd. Natuurlijk zijn ook andere belangstellenden van harte welkom.

Weet u nog niet op welke partij u deze keer gaat stemmen? De gemeente heeft een stemwijzer uitgebracht. Via https://aaenhunze.mijnstem.nl kunt u de stemwijzer doorlopen. U weet dan welke partij het beste overeenkomt met uw eigen mening.

 

NL Doet in Eexterveen

Een aantal verenigingen en stichtingen uit Eexterveen doen mee met NLDoet. Dit evenement vindt plaats op vrijdag 9 en zaterdag 10 maart. Wie doet er mee en wat kunt u doen?

Vereniging Dorpsbelangen Eexterveen, zaterdag 10 maart
Verzamelen bij het Dorpscentrum, inloop 8.45 uur. Start 9.00 uur. Rond 10.20 uur koffie/thee en om 12 uur opruimen met als afsluiting een kleine lunch van soep en broodjes.
De klussen zijn:
• zwerfvuil verzamelen,
• banken schoonmaken en oliën,
• slopen van een afdak t.b.v. evenementen terrein
• enz. enz.
Kleding en gereedschap
Het zijn klussen waar je vies van kunt worden. Wij adviseren daarom oude, warme kleding en goed schoeisel aan te doen. U hoeft geen gereedschappen mee te nemen en we hebben ook werkhandschoenen liggen.
Wilt u handschoenen meenemen en een hark? Wanneer u nog poetsdoeken hebt, die zijn van harte welkom.
Vragen? Stel ze gerust! Dat kan via contact mail jan.vos@wxs.nl

Niet alleen Dorpsbelangen doet mee aan NLDoet. Op 9 en 10 maart zijn er diverse klussen aangemeld bij de organisatie. Hieronder een opsomming van deze klussen met de omschrijving, zoals deze op de website van NLDoet staat vermeld:
Vrijdag 9 maart 2018

Stichting Dorpscentrum Eexterveen op vrijdag 9 maart 2018
Het dorpscentrum wordt gemoderniseerd en gerenoveerd. De kleine klussen blijven vaak liggen en de grote klussen kunnen bijstand gebruiken. We gaan de jaarlijkse klussen doen: dakgoten schoonmaken, de kelder opruimen en spinnen naar buiten jagen. Maar ook nieuwe klussen: boeken uitzoeken voor de ruilbibliotheek. En we gaan tuinieren; alles snoeien en klaarmaken voor het voorjaar.

IJsvereniging Eexterveen op zaterdag 10 maart 2018
Het klussen zal bestaan uit snoeiwerkzaamheden in de bossingel rondom de ijsbaan. Daarnaast gaan we verder met de verbetering/vernieuwing van de elektrische (buiten) installaties. Verzamelen om 9.00 uur bij de kantine van de ijsbaan.

Stichting Kardeel op zaterdag 10 maart 2018
Het bewegingshuis (sportzaal) in Eexterveen viert in 2018 haar 12,5 jarig jubileum. Een mooi jaar om te zorgen dat alles er goed onderhouden bij staat. Ook het Ruig en Natuurlijk speelveld en het bijbehorende ontdekpad willen we weer netjes maken, evenals het plein waar de kinderen van de BSO spelen en het terras waar de sportkantine gebruik van maakt. U kunt zich om 9.00 uur melden achter basisschool De Kameleon bij kinderopvang De Hasselbraam annex Spes kantine.

Vrijwilligers gezocht voor NLDoet

Waar een klein dorp groot in kan zijn
Op vrijdag 9 en zaterdag 10 maart bruist het in Eexterveen van de activiteiten. Verschillende verenigingen doen dan mee aan NLdoet (de nationale vrijwilligersdag). Er wordt schoongemaakt, rotzooi opgeruimd, achterstallig onderhoud weggewerkt en er worden (kleine) klussen uitgevoerd. Komt u helpen? Laat u zien waar een klein dorp groot in kan zijn?

Vrijdag 9 maart: Bruisend dorpscentrum

Zaterdag 10 maart: Vereniging Dorpsbelangen en IJsvereniging

St. Dorpshuis Eexterveen – aanmelden bij Rolina (46 78 04)
Vereniging Dorpsbelangen – aanmelden bij Jan Roelof (46 84 64)
IJsvereniging – aanmelden bij Raymond (46 83 55)

Naoberschap in Eexterveen

In november/december 2016 zijn de dorpsbewoners in Eexterveen benaderd met een vragenlijst over Naoberschap in Eexterveen. De Vereniging Dorpsbelangen heeft ons gevraagd om een start te maken en met dit bericht willen we laten weten hoe het er op dit moment voor staat.
Iedereen kent wel een moment waarop het fijn of handig is om in de buurt iets aan iemand te kunnen vragen of om iets voor een ander te kunnen doen:

aandacht voor elkaar zonder wederkerigheid!

Met deze zin als uitgangspunt willen we kijken waar in Eexterveen de vraag en het aanbod is en zo een netwerk zichtbaar maken waar een ieder (die daar behoefte aan heeft) gebruik kan maken van het Eexterveensche Naoberschap. Want een goede buur is fijn maar in een lintdorp als Eexterveen kan het gebeuren dat die goede buur soms ietsje verderop woont!
Uiteraard verandert er niets voor bewoners die het naoberschap in hun directe omgeving al prima voor elkaar hebben, wat er is willen we behouden! We proberen een aanvulling te maken voor bewoners die wensen hebben met een vraag en/of aanbod. Als er daarbij gebruik gemaakt kan worden van de bestaande naoberschap dan nemen we dat mee in het netwerk.
Op dit moment zijn we bezig met het verwerken van de vragenlijsten om te zien waarmee het eerst een start gemaakt kan worden.
Omdat wij het Naoberschap in Eexterveen ook zichtbaar willen maken starten we binnenkort met een wekelijks inloopmoment in het dorpshuis. Elke vrijdag vanaf 9 maart a.s. zal er van 16.00-17.00 uur iemand van ons in het dorpshuis aanwezig zijn voor het beantwoorden van vragen. Ook komt er in het dorpshuis een brievenbus te hangen waar berichten voor ons achtergelaten kunnen worden. Graag een naam en telefoonnummer vermelden zodat we contact op kunnen nemen!
Omdat eind 2016 de vragenlijsten anoniem zijn ingevuld weten we niet wie wel of geen invulling wil geven aan deze vorm van Naoberschap. Daarom gaan wij de dorpsbewoners actief benaderen om een invulling aan ons netwerk te kunnen geven. Bent u nog niet benaderd maar wilt u wel een bijdrage leveren, kom dan vanaf vrijdag 9 maart a.s. langs in het dorpshuis, wij komen graag met de bewoners in gesprek! Als de dag en het tijdstip niet schikt laat dan een berichtje voor ons achter in de brievenbus, dan zoeken wij contact op een beter passend moment.
Ook als u geen bijdrage wilt geven aan het Naoberschapsnetwerk horen wij dat graag, wij zullen u dan niet meer benaderen met onze vragen.
Annelies Appelhof (06-41704542)
Marian Kors
Willeke Roos

Resultaat Dorpsbelevingsonderzoek

Woensdag 27 januari 2016 werd, onder grote belangstelling, het resultaat van het Dorpsbelevingsonderzoek gepresenteerd.

Bent u ook benieuwd naar het volledige onderzoek? Klikt u dan op deze link: Resultatenrapport dorpsbelevingsonderzoek Eexterveen

Selfie Playbackshow 2016

Zaterdag 27 augustus 2016 werd de playbackshow gehouden. De bedoeling was om op een scherm een film te laten draaien tijdens een playback-act. Helaas is dat niet gelukt maar de video kunt u bekijken via deze link.
De video is gemaakt door Bob Smedes.

Spelregels Noten Schieten

Op 2e paasdag, kunt u vanaf 10.30 uur noten schieten in het Dorpscentrum.
De spelregels voor het noten schieten zijn als volgt:

Speelveld

Op een zo vlak mogelijke ondergrond, wordt een zo recht mogelijke lijn getrokken met een lengte van zo’n drie à vier meter. Met regelmatige tussenafstand (± 10 cm) worden daarop dwarslijntjes getrokken. Op elk kruis dat zo ontstaat wordt een walnoot geplaatst.

Het aantal noten waarmee wordt begonnen wordt ingelegd door de deelnemers. Hierop kunnen de nootposities met een stift worden gemarkeerd. Een tweede lijn, parallel op ongeveer 50 cm afstand biedt dan plaats aan de bijgeplaatste noten.

De deelnemers gooien om beurten met een stalen kogel.

Deelnemers

De deelnemers beginnen met een gelijk aantal noten of het aantal noten dat ze uit een vorig spel hebben overgehouden. Een ieder start met 20 noten welke door Dorpsbelangen verkocht worden.

Wie geen noten meer heeft doet niet meer mee aan dit spel. Voor ieder nieuw spel kunnen weer noten worden gekocht.

Ze staan hierbij achter een dwarslijn op enige afstand van het ene uiteinde van de hoofdlijn. De werper probeert zo veel mogelijk walnoten aan de achterkant van de lijn af te werpen, gerekend vanaf de werper.

Het spel is afgelopen als alle noten van de lijn zijn geworpen.

Dik en dun

Het is de bedoeling de noten van achteren af, dus zo ver mogelijk van de werper gelegen, er af te mikken.

Als een speler bijvoorbeeld de achterste twee noten weet te raken wordt gezegd dat hij dik heeft gegooid. Hij mag deze beide noten, en alles wat op de bijbehorende dwarslijn ligt, oprapen.

Als hij een of meer noten uit het midden van de rij raakt, zonder ook de achterste te raken, dan wordt gezegd dat hij dun heeft gegooid. Het aantal noten dat hij heeft geraakt, inclusief wat op de bijbehorende dwarslijnen ligt, moet hij bijzetten op dwarslijnen naar keuze.

Wanneer een speler niet aan zijn “betalingsverplichting” kan  voldoen, moet hij zich uit het spel

terugtrekken. Wel moet de speler de nog in zijn bezit zijnde noten  bijzetten.

Als hij dik en dun gooit betekent dit dat hij een of meer noten uit het midden van de rij heeft geraakt en ook de laatste uit de rij. In dit geval wint en verliest hij niets en wordt alles weer teruggelegd.

Hierna is de volgende speler aan de beurt. In de loop van het spel wordt de rij noten op de lijn dus korter, maar het aantal noten op de dwarslijnen kan behoorlijk groeien.

In plaats van alles bijplaatsen wanneer “dun” wordt gegooid, Moet de helft van de dun geschoten noten bijgezet worden.

Wanneer “dun” wordt gegooid kan de speler kiezen om opnieuw maximaal 1 noot aan het eind van de lijn toe te voegen. Hierdoor kan de speler zijn bijzetting beschermen tegen snelle verzilvering door medespelers.

Puntentelling

Per ronde wordt het aantal noten  dat nog in het bezit is geteld Die speler die de  meeste noten na ieder spel over heeft is winnaar van dit spel. Let wel 20 noten is het startpunt minder noten is – meer noten dan 20 is +

Gemeentelijke Kampioenschappen wielrennen 2018

Op zondag 17 juni 2018 worden de Gemeentelijke Kampioenschappen gehouden in Eexterveen. Inschrijving vanaf 13.00 uur bij Dorpshuis
’t Achterhoes, Dorpsstraat 41.
1: Graag er rekening mee houden dat de volgende wegen afgesloten zijn tussen 13:00 uur t/m 16:00 uur:
– Dorpsstraat (vanaf kruising Menweg t/m Kruisweg)
– Kruisweg
– Zandvoorterweg (vanaf kruising Kruisweg t/m Dorpsstraat)

2: Het parcours van auto’s en dergelijke vrijhouden en in de daarvoor bestemde parkeervakken parkeren

Bij voorbaat dank,
Het DKS bestuur

Sport- en Speldagen 2018

Heeft u de data al genoteerd?

Woensdag 18 juli, donderdag 19 juli en vrijdag 20 juli worden de Sport- en Speldagen in Eexterveen gehouden. Het programma is als volgt:

Woensdag 18 juli 2018 Fietstocht voor Jong en Oud
Aanvang 18.30 uur
Onderweg zijn er diverse spelletjes, meetellend voor het puntenklassement.
Organiserende verenigingen:
Biljartvereniging Luk Raak, VIB’s en s.v. SPES

Donderdag 19 juli 2018 Wandeltocht voor Jong en Oud
Aanvang 18.30 uur
Voor de jeugd zijn er onderweg diverse belevenissen
Organiserende verenigingen:
Wielervereniging DKS en Historische Vereniging

Vrijdag 20 juli 2018 Kegelen op z’n Eexterveens voor Jong en Oud
Aanvang 18.30 uur
Tijdens het kegelen wordt een BBQ gehouden (o.v.b.)
Organiserende verenigingen:
Biljartvereniging Onder Ons, IJsvereniging en Toneelvereniging T.O.G.

Aansluitend:
Feestavond met Entertainment Music Show DJ/Zanger Koos Darwinkel (Altijd Feest)
Prijsuitreiking: bekendmaking van de winnaars van het dag-klassement.

Elke avond: Rad van Avontuur met geweldige prijzen, georganiseerd door Dorpsbelangen

De catering wordt verzorgd door fam. Martijn en Wietske Klok

Alle evenementen worden gehouden achter en om het Dorpscentrum in Eexterveen.

 

 

 

 

 

Open Monumentendag / Culturele Uitdag

ICO Centrum voor Kunst & Cultuur steekt Open Monumentendag en Culturele Uitdag (8 september 2018) Aa en Hunze in een gloednieuw jasje

Elk jaar vindt in september de landelijke Open Monumentendag plaats, zo ook in de gemeente Aa en Hunze. Monumenten openen tijdens deze dag de deuren voor het publiek, en lokale culturele organisaties laten zien wat ze in huis hebben door op te treden bij de monumenten. Een feestelijke Culturele Uitdag! Aa en Hunze is echter een uitgestrekte gemeente, en de activiteiten daardoor erg versnipperd. Tijd voor een nieuwe invulling en een nieuwe naam dit jaar!

De Open Monumentendag en Culturele Uitdag is omgedoopt tot Culturele Zaterdag, het statement van deze dag luidt: “Beleef het moNUment!” Dit jaar heeft de organisatie er voor gekozen om de focus op het veen-kanaalgebied te leggen. In de andere gebieden openen monumenten ook hun deuren (van 10:00 tot 17:00), maar de festiviteiten concentreren zich ‘s ochtends in Gieterveen en ‘s middags in Annerveenschekanaal. In deze dorpen worden minifestivals met muziek, dans, exposities en workshops opgezet, in samenwerking met lokale culturele initiatieven en ondernemers. Ook zijn er auto-, fiets- en kanotochten te maken langs de monumenten in het veengebied, die allemaal eindigen bij een festivallocatie. Enkele monumenten langs de route hebben een eigen cultureel programma, zoals in Spijkerboor. Gezinnen, toeristen, jongeren, senioren.. voor iedereen is er wel iets te beleven.

De organisatie van de Culturele Zaterdag is in handen van het ICO Centrum voor Kunst & Cultuur en het Comité Open Monumentendag van de gemeente. De gemeente heeft hen de opdracht gegeven de Open Monumentendag in een nieuw jasje te steken. Zij heeft deze uitdaging met beide handen aangegrepen! Ze nodigen iedereen uit om op 8 september langs te komen in Aa en Hunze. Je kunt niet alleen komen kijken en luisteren, maar ook actief meedoen aan workshops. Geen tijd om ook een tochtje langs alle monumenten te maken? Beleef ze ter plekke in virtual reality.. Kortom: save the date! Kijk voor meer informatie op deze link

In 2019 zal Culturele Zaterdag zich concentreren in het Es-gebied, in 2020 in het Zandgebied.

Informatieavond Naoberhulp Eexterveen

Beste inwoners van Eexterveen,

Vanaf 3 september ontvangt iedere bewoner in Eexterveen van ons een uitnodigingskaartje voor de Naoberhulp informatieavond op dinsdag 11 september a.s. om 19:30 uur in ons Dorpscentrum.

O.a. twee sprekers van Icare en Zorgbelang Drenthe zullen deze avond te gast zijn en een bijdrage leveren aan de interactieve avond die tot uiterlijk 21:30 duurt.

Graag tot ziens op 11 september en wij durven te vragen om het uitnodigingskaartje met de bijgevoegde post-it’s mee te nemen, jong en oud is uitgenodigd!

Met vriendelijke groet,
Annelies Appelhof & Willeke Roos
Naoberhulp Eexterveen

Mannen en vrouwen kom meezingen!!!

Zingen maakt gelukkig. Samen zingen maakt nog gelukkiger. Geen wonder dat steeds meer mensen ervoor kiezen om in een koor te gaan zingen.
Lijkt dit jou ook wel wat, kom dan vanaf september meezingen met het Hunzekoor. Het Hunzekoor start dan met een totaal nieuw programma. Het ideale moment om in te stromen, omdat iedereen de nieuwe nummers nog moet leren.

Het Hunzekoor repeteert op dinsdagavond in Spijkerboor. Zie www.hunzekoor.nl voor meer informatie over het koor. Op 11 september is er een open repetitie (aanvang 19:30, café Keerpunt Spijkerboor). Je kunt dan geheel vrijblijvend bekijken of het iets voor jou is. Wil je hieraan meedoen, stuur dan een mailtje naar Gea de Boer (secretariaat@hunzekoor.nl ).

Plan Zandvoorterweg

Op 6 november 2018 zijn alle inwoners van Eexterveen en andere belangstellenden welkom in het Dorpscentrum aanvang : 19.30 uur.

Op de locatie aan de Zandvoorterweg, tegenover de starterswoningen is door VBM, samen met architect ir. Wim van Dijk en bouwkundig bureau MSW, een plan ontwikkeld voor 6 vrijstaande woningen. Deze zijn bij uitstek geschikt voor senioren, waarbij het volledige woonprogramma op de begane grond aanwezig is. De bovenverdieping kan geheel naar inzicht van de kopers ingericht worden als slaapkamers/badkamer en/of hobby-bergruimte.
De woningen worden gesitueerd rond een royaal gemeenschappelijk hof waarin ook een natuurvijver is opgenomen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Bomenonderhoud Eexterveen e.o.

In mei en juni 2018 zijn de bomen in Eexterveen en omgeving beoordeeld. Vervolgens is er een bomenonderhoudsplan gemaakt. Op basis van de kwaliteitsbeoordeling en een her-inspectie ter plaatse heeft de gemeente een concept bomenonderhoudsplan opgesteld. Deze kunt u vinden op de website via deze link.  Voor Eexterveen kunt u kiezen voor  de kaarten T1 t/m T5.

De legenda van de kaarten:
Onderhoudsplan: Rode bomen worden gekapt, gele bomen worden herplant en groene bomen worden gesnoeid.
Kwaliteitsbeoordeling: groen zijn toekomstbomen (goede gezonde bomen die de  gemeente wil behouden), rood zijn te kappen bomen (vanwege, geconstateerde gebreken en zeer korte toekomstverwachting) en geel / oranje zijn bomen met een beperkte toekomstverwachting)

De planning is om de onderhoudswerkzaamheden uit te voeren vanaf 15 oktober 2018 tot eind maart 2019.

Wanneer u vragen heeft, of een verzoek dan kunt u dat kenbaar maken via het mailadres bomenonderhoud@aaenhunze.nl. In het onderwerp moet het kaartnummer vermeld worden en in de e-mail duidelijk het adres. U kunt tot eind augustus 2018 reageren, na deze termijn worden de plannen vastgesteld door het college en zijn ze definitief.

alle inwoners van Eexterveen zijn door de gemeente Aa en Hunze op de hoogte gebracht door middel van een huis-aan-huis bezorgde brief met het kenmerk 198955.

Glasvezel gaat van start !

Ja, beste dorpsgenoten jullie lezen het goed in deze extra EC.
Graag neem we jullie even mee terug in de tijd.
Een kleine 2 jaar geleden hebben we ons als Dorpsbelangen aangesloten bij het initiatief van Eco-Oostermoer verbindt. We hebben in deze tijd een inventarisatie gehouden waaruit bleek dat ruim 70% van de bevolking van Eexterveen belangstelling had voor glasvezel. Het dorpsbelevingsonderzoek laat eenzelfde beeld zien.
Het initiatief van Eco-Oostermoer gaat geen uitrol doen in ons gebied. Dit is ook de reden geweest dat we ons voor de zomervakantie hebben aangesloten bij het DGC (Drents Glasvezel Collectief). Dit hebben we gedaan met de omliggende dorpen.
Deze extra EC hebben we uitgebracht omdat de mediacampagne komende week start.
Jullie krijgen één dezer dagen een brief van DGC/Glasvezel Buitenaf in de brievenbus geadresseerd aan ‘De bewoners van….’. Gooi deze niet weg, want Glasvezel Buitenaf is de partij waarmee het Drents Glasvezel Collectief afspraken heeft gemaakt over de aanleg van een glasvezelnetwerk.
In de brief wordt aangegeven, waar en wanneer in de komende weken de informatiebijeenkomsten worden gehouden, waarin de informatie over de abonnementen en providers wordt gegeven.
Ook in Eexterveen gaan we met buurtambassadeurs werken die de meeste vragen die jullie hebben kunnen beantwoorden, of zorgen dat jullie de antwoorden krijgen.
Het worden spannende weken. Echt weken, want de campagne loopt tot 17 december van dit jaar. Het is erop of eronder, want op 17 december moet gemiddeld 45% van alle adressen een abonnement hebben genomen, om de aanleg te laten doorgaan.
Tot zover voor dit moment. Binnenkort dus meer nieuws via Glasvezel Buitenaf.
Namens Dorpsbelangen Eexterveen en buurtambassadeurs
Jan Roelof Vos
Karel van Klaveren
Erik Stoffers
Martijn van Klaveren
Jos Meertens
Egbert Hoving
Marleen Hoving
Bertus Botterblom
Irma de Boer
Rik Klok
Roald Schippers
Gertjan Jonker
Marcel Weggemans
Hilko Bruins

Bomen onderhoud

De aannemer, Roel Timmerman b.v., gaat met de snoei en vel werkzaamheden aan de bomen te Oud Anneveen, Spijkerboor, Nieuw Annerveen en Eexterveen tot en met de Hilte starten. De meeste bomen worden gesnoeid enkele worden gekapt.

Er zal ook worden herplant. Herplant wordt in het seizoen 2019-2020 uitgevoerd.

Planning

De werkzaamheden zullen naar verwachting 6 weken in beslag nemen (of zoveel langer of korter als de werkzaamheden duren). De werkzaamheden starten vanaf 7 november.

Werkwijze

De aannemer start met snoeiwerkzaamheden.

Er wordt gestart in Spijkerboor. Vanuit Spijkerboor wordt er eerst richting Oud Annerveen gewerkt. Vervolgens wordt er vanuit Spijkerboor richting de Hilte gewerkt.

Het vellen van bomen start in week 49 (vanaf 3 december), dit volgt de snoei werkzaamheden.

Onderhoudsplannen

De bomen onderhoudsplannen kunt u raadplegen op de gemeentelijke website www.aaenhunze.nl/bomenonderhoud, knop deelgebied 3.

Veiligheid

Wij vragen uw begrip voor de hinder en overlast die het werk met zich mee zal brengen. Voorts vragen we u ook rekening te houden met de risico’s die de inzet van zwaar materieel met zich meebrengt. Wilt u voertuigen buiten het werkbereik zetten en kinderen en huisdieren bij het werk vandaan houden?

Snoeihout

Al het vrijkomende snoeihout is verkocht aan de aannemer en kan daarom door de gemeente niet beschikbaar worden gesteld.