Header

De Eexterveense Courant is een uitgave van de Vereniging Dorpsbelangen Eexterveen. De redactie is niet aansprakelijk voor de inhoud en juistheid van de berichten die in de Eexterveense Courant zijn opgenomen. De papieren nieuwsbrief verschijnt meestal iedere 14 dagen (digitaal op maandag, op papier zo snel mogelijk daarna) of zoveel vaker als nodig is.
Inhoud kan via e-mail worden aangeleverd bij ec@eexterveen.com,
uiterlijk de maandag voorafgaand aan het verschijnen van deze nieuwsbrief voor 18.00 uur.

Vereniging Dorpsbelangen Eexterveen
www.eexterveen.com

Agenda

11 oktober 2017                       Extra algemene ledenvergadering SPES
13 oktober 2017                       Dorpsborrel
18 oktober 2017                       Bijeenkomst VIB's
25 oktober 2017                       Middagtocht VIB Reiscommissie
30 oktober 2017                       Uiterste inleverdatum volgende EC
4 november 2017                     Oud IJzer SPES
10 november 2017                   Dorpsborrel
15 november 2017                   Informatieavond Dorpscentrum
8 december 2017                     Dorpsborrel
8 december 2017                     Verloting SPES
9 december 2017                     Oud Papier SPES
10 december 2017                   Winterfair Dorpscentrum

Bericht van de redactie

Deze keer weer een volle Eexterveense Courant met o.a. informatie over de Clubkas van de Rabobank, stemmen op het Dorpscentrum en de verloting van Spes komt er weer aan. Dat en meer in deze EC !

Opening Dorpsommetje

Het dorpsommetje is op zaterdag 7 oktober geopend. Vele inwoners waren hiervan getuige. Helaas, het weer liet het niet toe dat er gelopen werd. Bedankt allemaal die hieraan hebben meegewerkt.
(foto’s via Van Oost Media)

Er kan weer gestemd worden op de Rabobank Clubkas Campagne. Alle leden (alleen natuurlijke personen) die vóór 1 augustus 2017 lid zijn van de Rabobank hebben rond 3 oktober per post een stemkaart ontvangen. Op deze stemkaart staat een unieke persoonlijke code waarmee zij drie stemmen kunnen uitbrengen. Maximaal twee stemmen mogen aan dezelfde club gegeven worden. De volgende verenigingen uit Eexterveen hebben zich ingeschreven. Ze hopen uiteraard dat uw stem naar de vereniging gaat.

Dorpsbelangen Eexterveen: Bestedingsdoel: Verfraaien dorpsommetje, project dorp in het groen denk hierbij aan het plaatsen van bloembakken en mooie welkomstborden.
Dorpscentrum Eexterveen: Bestedingsdoel: Voor ons nog in te richten dorpscentrum willen we een mobiele geluidsinstallatie aanschaffen, zodat we deze in alle ruimtes kunnen gebruiken: voor de jeugdsoos, de huiskamer en voor evenementen. Naast de installatie willen we een pickup neerzetten, zodat ouderen plaatjes van vroeger kunnen draaien.
Landbouwvereniging Ceres: Bestedingsdoel: Te besteden voor het uitnodigen van sprekers tijdens een vergadering en het organiseren van excursies. Alles gericht op de agrarische sector.
Toneelvereniging T.O.G.: Bestedingsdoel: Verlichting en geluid.
Wielervereniging De Kromme Stuur: Bestedingsdoel: Wij kunnen het gaan besteden om onze Dikke banden race te promoten. 4 keer per jaar houden we deze race. Tevens zouden we meer renners aan de start willen verwelkomen. Bij DKS rijden de junior selectie schaatsers van Drenthe en Groningen. Hiervoor is veel tijd en geld gemoeid.

Dorpsborrel

Agenda 2017

Datum            Locatie              Aanvang     tot                 18.30 uur eten

10 november Dorpscentrum    17.30 uur tot 19.00 uur
8 december   Dorpscentrum    17.30 uur tot 19.00 uur

Agenda 2018

12 januari     Dorpscentrum     17.30 uur tot 19.00 uur
9 februari      Dorpscentrum     17.30 uur tot 19.00 uur
9 maart          Dorpscentrum     17.30 uur tot 19.00 uur
13 april         Dorpscentrum     17.30 uur tot 19.00 uur
11 mei          Dorpscentrum      17.30 uur tot 19.00 uur
8 juni            Dorpscentrum      17.30 uur tot 19.00 uur

Wie wil kan vanaf 18.30 uur aanschuiven voor een gezamenlijke dorpsmaaltijd.
Wijzigingen voorbehouden

Extra algemene ledenvergadering

Het bestuur van SV Spes nodigt leden, donateurs en ouders van jeugdleden uit voor een extra algemene ledenvergadering i.v.m. een stemming voor het bruisend dorpscentrum.

Het bestuur is voornemens Stichting Dorpscentrum Eexterveen te steunen, maar wil graag de mening van haar leden, donateurs en ouders van jeugdleden.

De extra vergadering/stemming wordt gehouden op woensdag 11 oktober 2017 in het clubgebouw op het sportveld te Eexterveen, aanvang 20.30 uur.

Wij rekenen op uw komst.

Oud IJzer
Op zaterdag 4 november wordt er oud ijzer ingezameld. Zorg dat het voor 12.00 uur bij de weg staat. Grote stukken aanmelden via secretariaat@svspes.nl. Helpers zijn Henk Hoving en Gijs Meertens.

Verloting SPES
Het is bijna weer zover: de jaarlijkse verloting van SPES. Ook dit jaar hebben we weer veel mooie prijzen om weg te geven. De trekking is op vrijdagavond 8 december 2017 om 20.00 uur en zal plaatsvinden in de kantine van SPES.
1e prijs: Waardebon aangeboden door Pedicurepraktijk Lydia uit Eexterveenschekanaal
2e prijs: Waardebon aangeboden door Slagerij Hulskers uit Gasselternijveen
3e prijs: Waardebon aangeboden door Beautysalon Lia uit Eexterveen
4e prijs: Waardebon aangeboden door Vleesbedrijf Koops uit Eexterveen
en verder nog meer leuke, interessante prijzen.
De loten worden gesponsord door Coop Schippers uit Annen.
De loten kosten slechts € 0,50 per stuk. Dus steun SPES door het kopen van loten.

Familie, vrienden, ouders, opa’s en oma’s of zakenrelaties staan natuurlijk te springen om een lot van en voor SPES te kopen. Voor de verkoop van de loten doen we een beroep op u of op uw kind. Met de verkoop van de loten worden de diverse sporten en activiteiten van SPES gefinancierd. De sport van uw kind maar ook die van uzelf heeft dus baat bij de verkoop van de loten. Ook het lidmaatschap kunnen we hierdoor laag houden.

De boekjes worden verkocht door de kinderen vanaf groep 5 die op gymnastiek of op korfbal zitten en door de volwassen korfballers. Uw kind krijgt minimaal 1 boekje, maar mag natuurlijk veel meer verkopen!
•Vrijdag 13 oktober a.s. worden de boekjes met daarin de lootjes tijdens gymnastiekles door Diana uitgedeeld aan alle kinderen.
•De boekjes worden uitgedeeld aan alle kinderen vanaf groep 5. Uw kind krijgt dus zeker 1 boekje met hierin 25 lootjes.
•De kinderen die niet aanwezig zijn op gymnastiek en wel op korfbal zitten krijgen het boekje op de training of bij de wedstrijd.
•Het is elk jaar weer een strijd wie de meeste boekjes verkoopt. Voor de 3 kinderen welke de meeste boekjes verkopen hebben we een prijs gereserveerd!
•Heeft uw kind (of u) het boekje vol! De volle boekjes kunnen ingeleverd worden bij Gijs Meertens, Dorpsstraat 76. Tevens zijn er extra boekjes bij Gijs te verkrijgen.
•Indien een boekje niet helemaal is verkocht, graag z.s.m. inleveren bij Gijs.
•Uiterlijk vrijdag 1 december dienen de boekjes ingeleverd te zijn bij Gijs.

Alvast veel succes bij de verkoop en super bedankt voor de inspanning.

Korfbal

Zaterdag 14 oktober 2017
SPES D1 - AVO D1 Sportcomplex achter de school
Aanwezig: 9.30 uur, aanvang wedstrijd 10.00 uur
Scheidsrechter: Jan Otto Meertens
EKC 2000 E2 - SPES E1 Gem. Sportpark, Zwaneveld 5, 7827 XA Emmen
Vertrek: 9.10 uur, aanvang wedstrijd 10.15 uur
Vervoer: Fam. Kuipers, Fam. Jos Meertens
AVO E4 - SPES E2 Sportcomplex Marsdijk, Maarten Lutherkingweg 6, 9403 PA Assen
Vertrek: 11.00 uur, aanvang wedstrijd 12.00 uur
Vervoer: Fam. Eitens, Fam Esschendal (Karen coach)
(Daan en Ruben gaan mee)

Zondag 15 oktober 2017
SPES 1 - WSS 5 Sportcomplex achter de school
Aanwezig: 9.30 uur, aanvang wedstrijd 10.00 uur
Scheidsrechter: Bert Vos

Vereniging Dorpsbelangen en
Stichting Dorpscentrum


Vrijwilligers gevraagd voor aanleggen evenemententerrein

Achter de parkeerplaats van het dorpscentrum ligt een veldje dat zeer geschikt is als evenemententerrein, bijvoorbeeld voor alle activiteiten in de sport-en spelweek. Dit veld moet volledig opgeknapt worden: snoeien, grond ophogen, gras inzaaien, enzovoort. We zoeken hiervoor vrijwilligers. Dorpsgenoten die graag gezamenlijk de handen uit de mouwen steken en fysieke arbeid willen verrichten. De planning is nog niet bekend, maar u kunt zich al aanmelden als vrijwilliger! Mail uw naam aan stichtingdorpshuis@eexterveen.com of bel naar Jan Roelof Vos (468 464).

Stichting Dorpscentrum Eexterveen

STEM ONS NAAR € 15.000,-

Stichting Dorpscentrum Eexterveen is genomineerd voor de Dik voor Elkaar-prijs van de Stichting Voor Elkaar van Univé. Wij zijn een van de 8 genomineerden! De genomineerde met de meeste stemmen wint € 15.000,-. De tweede en derde ontvangen ieder € 7.500,- en nummers 4 en 5 ieder € 5.000,-. Dat geld hebben we hard nodig om de verschillende ontmoetingsruimtes van ons nieuwe dorpscentrum in te richten. Zoals de jeugdsoos (nu nog helemaal leeg) en de huiskamer (voor ouderen en dagopvang).

Wij vragen u om uw stem uit te brengen op uw eigen dorpscentrum! Ga naar www.stichtingvoorelkaar.nl/eexterveen

Klik op de oranje button ‘Geef mijn stem’ en vul uw naam en mailadres in. Vervolgens ontvangt u een mail en hoeft u alleen nog maar op de link in de mail te klikken. Heeft u meer mailadressen? U kunt ze allemaal gebruiken! Elk uniek mailadres telt als 1 stem. Stemmen kan tot vrijdag 3 november 2017, 12.00 uur.

We hopen dat we op uw stem mogen rekenen!

Informatieavond op woensdag 15 november

Wij informeren u graag over de laatste stand van zaken. Dat doen we op vrijdag 15 november om 20.00 uur in het dorpscentrum!

10 december: Eexterveense Winterfair

Op zondag 10 december organiseren we een gezellige winterfair. Daarvoor nodigen we alle Eexterveense kunstenaars, hobbyisten en andere enthousiastelingen uit om hun artikelen te verkopen. Heeft u belangstelling voor een kraam? Geef uw naam dan door aan Rolina Esschendal of mail naar stichtingdorpshuis@eexterveen.com. Nadere details volgen.

VIB

Op 18 oktober komt mevr Jacqeline Engberts van het COA( centraal opvang asielzoekers) vertellen over het wel en wee in het asiel centrum in Ter Apel. Opvang, uitgeprocedeerd, status al deze zaken en nog meer komen aan de orde.
Graag tot 18 oktober, aanvang 19.45 u

VIB Reiscommissie

Op woensdagmiddag 25 oktober hebben we een middagtochtje gepland, met trein, bus en boot. De kosten hiervan zijn € 24,50 p.p.

Met z'n allen gaan we weer mee, het wordt vast weer gezellig!!!!
Opgave bij Aly 0652338527 of bij Tineke 0657841613.

Kameleon Nieuws

Van 4 t/m 15 oktober is het weer zover, de kinderboekenweek, en boekhandel Bruna wil graag het lezen van kinderboeken stimuleren. Koopt u in deze periode een kinderboek bij de Bruna, wilt u dan uw kassabon op school inleveren? De school verzamelt de kassabonnen en levert deze weer in bij de Bruna. De school ontvangt dan een waardebon en hiermee kan de school leesboeken uitzoeken bij de Bruna.  

Aanschuiven maar !

Vrijdag 13 oktober 2017 is er weer een dorpsborrel. Dit is vanaf 17.00 uur. Vanaf 18.30 uur kunt u aanschuiven voor een heerlijke maaltijd bestaande uit spareribs of gehaktballetjes, aardappelschijfjes en groente. Voor €7.50 per volwassene kunt u aanschuiven. Kinderen van de basisschool betalen slechts €5.00 voor dit buffet.
Geef je snel op! Opgave kan telefonisch bij Joke Wolting: 0623095802 / 0598-468311 (via WhatsApp mag ook).

Kinderfilm

Op vrijdag 20 oktober a.s. wordt er een film vertoond in ons Dorpscentrum. Aanvang 19.00 uur en de kosten zijn € 2,00 per persoon. Dit is inclusief drinken en wat lekkers. 

Vacature

Stichting PrimAH is de Stichting voor openbaar primair onderwijs in de gemeente Aa en Hunze. Stichting PrimAH heeft 12 scholen met bijna 1600 leerlingen. De Stichting PrimAH is op zoek naar een 

SCHOOLSCHOONMAKER (M/V)
voor OBS De Kameleon te Eexterveen, voor ca. 10 uur per week
Werkzaamheden
Je zorgt voor het dagelijks schoonhouden van verschillende ruimten: lokalen, gangen, portalen, toiletten, teamkamer en spreekkamers. Je bent wekelijks van maandag tot en met vrijdag beschikbaar om aan het eind van de dag (na 15.00 uur) of aan het begin van de dag (vóór 7.45 uur) de schoonmaak te verzorgen.
Wie ben jij?
- Je spreekt goed Nederlands
- Je hebt enige ervaring in de schoonmaak
- Je werkt netjes en zorgvuldig
- Je bent gemotiveerd en betrouwbaar
- Je kunt samenwerken
- Je hebt eigen vervoer
- Je bent per 01-12-2017 beschikbaar
Voldoe je hieraan? Dan zijn wij op zoek naar jou!
Je krijgt eerst een tijdelijke aanstelling, daarna volgt bij gebleken geschiktheid een aanstelling bij de Stichting PrimAH. Salaris en overige arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO PO.
Inlichtingen:
Inlichtingen over deze vacatures kunnen worden ingewonnen bij de heer F. Duursma (directeur obs De Kameleon), tel.0598-468377. Informatie over de school kun je vinden op de website: www.dekameleoneexterveen.nl

Procedure:
Belangstelling voor de vacature kun je tot uiterlijk 1 november 2017 kenbaar maken, via email, telefoon of per brief, aan: Mw. M. de Kok (Beleidsmedewerker P & O), Postbus 35, 9460 AA Gieten, 0592-333800, vacature@primah.org
De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 7 november 2017.

Afsluiting Dorpsstraat

De Dorpsstraat (van Koffielaantje tot Koffielaantje) in Eexterveen is van
29 augustus tot en met 27 oktober 2017 afgesloten in verband met rioleringswerkzaamheden. Het doorgaande verkeer wordt omgeleid via de Kruisweg. Voor vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met de afdeling Ruimte, Albert ten Hoeve, telefoon (0592) 26 78 72.
Deze verkeersmaatregelen kunnen indien nodig iets korter of langer duren.

Afvalkalender Aa en Hunze

Hieronder vindt u de ophaaldata van het afval voor de komende weken. 

De afvalkalender wordt door de redactie via afvalwijzer.nl in de EC gezet. Uw kleding en batterijen kunt u ook in Eexterveen inleveren. Op de parkeerplaats, ingang aan de Zandvoorterweg, staan kledingcontainers. De opbrengst van de kleding komt ten goede aan de Kameleon. In de school kunt u tijdens schooltijden uw lege batterijen inleveren. 

Verschijningsdata Eexterveensche Courant

Na de zomervakantie verschijnt de EC op de volgende data (onder voorbehoud van wijzigingen).
30 oktober 2017, 13 november 2017, 27 november 2017,
11 december 2017 of 18 december 2017, 8 januari 2018, 22 januari 2018,
5 februari 2018, 19 februari 2018, 12 maart 2018, 26 maart 2018, 9 april 2018, 23 april 2018, 14 mei 2018, 28 mei 2018, 11 juni 2018, 25 juni 2018,
9 juli 2018 = laatste voor zomervakantie
Zomervakantie basisschool van 21 juli tot 2 september 2018)