Header

De Eexterveense Courant is een uitgave van de Vereniging Dorpsbelangen Eexterveen. De redactie is niet aansprakelijk voor de inhoud en juistheid van de berichten die in de Eexterveense Courant zijn opgenomen. De papieren nieuwsbrief verschijnt meestal iedere 14 dagen (digitaal op maandag, op papier zo snel mogelijk daarna) of zoveel vaker als nodig is.
Inhoud kan via e-mail worden aangeleverd bij ec@eexterveen.com,
uiterlijk de maandag voorafgaand aan het verschijnen van deze nieuwsbrief voor 18.00 uur.

Vereniging Dorpsbelangen Eexterveen
www.eexterveen.com

Agenda

14 juli 2017                               Verrassingsrit DKS en Prijsuitreiking 
16 juli 2017 - 22 juli 2017        Sport- en Spelweek
22 juli 2017 - 3 sept 2017        Zomervakantie basisschool
26 augustus 2017                    Oud Papier SPES
5 september 2017                    Fietstocht VIB Reiscommissie
6 september 2017                    Ophalen spullen Rommelmarkt
9 september 2017                    Rommelmarkt DKS en SPES
11 september 2017                  Eerste EC na de zomervakantie
13 september 2017                  Korfbalclinic SPES
7 oktober 2017                         Oud Papier SPES
25 oktober 2017                       Middagtocht VIB Reiscommissie
4 november 2017                     Oud IJzer SPES

Bericht van de redactie

In deze Eexterveense Courant de Sport- en Spelweek, goed nieuws van het Bruisende Dorpscentrum en er wordt weer een Rommelmarkt georganiseerd in september ! De Reiscommissie van de VIB’s heeft weer een paar uitjes gepland en nog veel meer in deze EC.

Op de website, www.eexterveen.com vindt u een volledige agenda. Wilt u als vereniging ook uw activiteiten hierop vermeld hebben, dan kunt u een e-mail sturen naar ec@eexterveen.com. Is uw jaarprogramma bekend? Stuur deze dan ook naar dit e-mailadres zodat de activiteiten van uw vereniging ook vermeld kan worden in de agenda.

Dit is de laatste EC voor de zomervakantie. De redactie wenst u fijne zomermaanden en tot in september ! Op 11 september 2017 komt de volgende EC uit.

Sport- en Spelweek 2017

Verderop of via deze link (pdf-bestand) vindt u het volledige programma van de Sport- en Spelweek 2017. Een aantal activiteiten is aangepast.

De Sport- en Spelweek is voor alle inwoners van Eexterveen. Wij nodigen u daarom van harte uit om aan 1 of meerdere activiteiten mee te doen. Alleen kijken is uiteraard ook mogelijk !

Oproep:

Wie kan en wil zaterdag 15 juli aanvang 10.00 uur  helpen de inrichting voor de sport en spel week klaar te zetten?

De volgende werkzaamheden zijn  er.

• Opbouwen tent

• Tent versieren

• Tafels en stoelen plaatsen

• Buitenterrein leuk maken

Dorpsommetje

De borden voor het dorpsommetje zijn in een eindfase en zullen naar verwachting in september worden gemonteerd.

SPES


Oud papier
Op zaterdag 26 augustus a.s. wordt er weer oud papier ingezameld. Zorg dat het voor 12.00 uur gebundeld bij de weg staat. Helpers Pascal Blomberg en Harry Kerkdijk.

Korfbal
Op woensdag 13 september wordt er een korfbalclinic georganiseerd voor de jeugd en jeugdtrainers. Nadere info volgt.

VIB Reiscommissie

Op dinsdag 5 september houden wij onze fietstocht. We gaan een rondje Zuidlaardermeer fietsen en starten om half tien bij Marga.

En op woensdagmiddag 25 oktober hebben we een middagtochtje gepland, met trein, bus en boot. De kosten hiervan zijn € 24,50 p.p.

Met z'n allen gaan we weer mee, het wordt vast weer gezellig!!!!
Opgave bij Aly 0652338527 of bij Tineke 0657841613.

ROMMELMARKT DKS EN SV SPES EEXTERVEEN

Op zaterdag 9 september 2017 van 9.00 tot 13.00 uur wordt wederom de rommelmarkt gehouden ten bate van de clubkas van Wielervereniging “De Kromme Stuur” (DKS) en Sportvereniging Spes in Eexterveen.

De markt zal worden georganiseerd in en om de schuur van de familie Sloots, Dorpsstraat 25.

Hierbij het verzoek om uw oude/overtollige spullen nog even tot begin september te bewaren.

Ophalen van overtollige goederen vindt plaatst op: 
woensdagavond 6 september 2017 vanaf 18.00 uur in Eexterveen en Eexterzandvoort. Op donderdag- en vrijdagavond is de sortering van de spullen. Vrijwilligers hiervoor zijn altijd welkom!

Grote spaanplaten wandmeubels, koelkasten, diepvriezers, autobanden, matrassen en andere milieubelastende materialen kunnen naar het oordeel van de ophalers geweigerd worden.

Kameleon Nieuws

De Kameleon zoekt hulp ! Wie wil 1 x per week of 1 x per 2 weken op de school helpen met diverse klusjes? Bijvoorbeeld het schoolplein schoonhouden en opruimen. Helpt u De Kameleon uit de brand? U kunt zich aanmelden bij de directeur van de school, Freddie Duursma via freddieduursma@primah.org. Ook kunt u telefonisch contact opnemen via 0598-468377. Wilt u liever eerst wat informatie? Ook dan kunt u contact opnemen met Freddie Duursma.

Stichting Dorpshuis  Eexterveen

Het bruisende dorpscentrum gaat door!

Na positieve berichten vanuit de gemeente, de bank en fondsen gaat het nu echt gebeuren. Vanaf 1 september is het dorpscentrum eigendom van Stichting Dorpscentrum Eexterveen. Van het dorp, van u! De start om een  bruisend dorpscentrum te creëren in, voor en door Eexterveen. We hebben tot 31 december 2018 om aan POP3Leader te laten zien dat we al onze plannen gerealiseerd hebben. Met sommige zaken gaan we echt niet zo lang wachten. De jeugd van 10 tot en met 17 jaar is al druk bezig met plannen voor een jeugdsoos. Fijn te zien dat deze jonge mensen zo enthousiast zijn.

En natuurlijk gaan we een datum prikken voor een feestelijke opening. Daarover meer in komende EC’s.

Storten van de toezeggingen

Voor de aankoop van het pand is geld nodig. Daarom vraagt de stichting u om de door u toegezegde steun, in de vorm van donaties en/of obligaties, over te maken. Binnenkort krijgt u een bericht waar in staat hoe u het geld kunt storten. Het bericht ontvangt u per e-mail of in de bus.

Fondsen

Afgelopen week ontvingen we ook goed nieuws vanuit het VSBfonds. Zij kennen ons € 25.000,- toe. Een groot bedrag, waar wij erg blij mee zijn. Dat wil niet zeggen dat we er al zijn. We hebben nog meer geld nodig om al onze plannen te verwezenlijken. Er zijn nog verschillende verzoeken in behandeling, maar kent u bedrijven of instanties die ons initiatief willen steunen? Laat het ons weten via stichtingdorpshuis@eexterveen.com.

Tussenstand obligaties en donaties

De tussenstand op 5 juli:

Obligaties  € 34.000,-

Donaties    €   8.880,-

                      ----------

Totaal         € 42.880,-

Wilt u nog doneren of obligaties afnemen? Of wilt u eerst meer informatie? Stuur een berichtje naar stichtingdorpshuis@eexterveen.com en wij nemen contact met u op.

Hondencoursing demo

Lijkt het je leuk om je hond eens te laten coursen?
Pak dan nu je kans. Op zondag 16 juli krijgen jullie de kans om je hond op een zigzag parcours op het sportveld achter een nepprooi (een stuk plastic) aan te laten rennen. Zie voor meer info over windhondencoursing ook deze link.
Op het sportveld hebben we een klein coursingparcours klaar liggen, de totale afstand is rond de 350 meter.
Vanaf 15 uur is het mogelijk een coursing te proberen met je hond, het duurt tot uiterlijk 17 uur
Op deze middag zijn ook enkele windhonden aanwezig (whippets), deze honden halen een snelheid van ca 60 km per uur, een waar spektakel om te zien.
Kom gewoon eens kijken en lijkt het je leuk om dit ook met je hond te proberen, dan kan dit op deze middag. Vaak vinden honden het geweldig om iets te achtervolgen en voluit te rennen.
Let op! Op deze middag moeten alle honden die aanwezig zijn op het sportveld aangelijnd zijn. Ook al luistert uw hond nog zo goed, als hij ineens het parcours op rent en hij komt in botsing met een hond die met 60 km per uur langsrent zijn de gevolgen niet te overzien.
Deelname is op eigen risico.
Opgave kan bij het sportveld vanaf 14:45 uur.

 

Column

Hallo lezers van dit column,
Wij zijn op het moment dat dit column geschreven wordt Erik Stoffers en Trijn Doff. Op het moment dat jullie dit lezen zijn wij Erik en Trijn Stoffers vanaf 1 juli gehuwd. Om iets over ons zelf te vertellen, zodat jullie ons beter leren kennen waar deze column voor is bedoeld. Begin ik bij mij zelf ( Erik ). Ik ben geboren in Groningen en heb mijn jeugd door gebracht in Schuilingsoord aan de Lageweg. Heb daarna een woning in Spijkerboor gekocht en na 18 jaar de woning verkocht. In 2013 samen met Trijn een woning in Eexterveen gekocht.
Deze woning had wel wat aandacht nodig en dat hebben wij de woning gegeven. We wonen hier nu ongeveer een dikke 4 jaar en vanaf dag 1 met veel plezier.
Mijn rijkdom zijn mijn kinderen en kleinzoon. Wim van 20, Marit 17, Dorien 33, Hielke 27, en kleinzoon Sten van 3 jaar. Voor de duidelijkheid Wim en Marit zijn mijn kinderen en Dorien is de dochter van Trijn . Dorien is nu 4 jaar getrouwd met Hielke en wonen met zijn drieën in Zuidlaren. Mijn zoon Wim woont op zichzelf in Stadskanaal en Marit de ene week bij ons en andere week bij haar moeder in Stadskanaal.
Mijn hobby is motoren waar ik graag mee naar het circuit ga of tochten mee maak. Deze passie delen wij allebei. Samen zijn wij redelijk bekent in de motor branche. Dit komt omdat wij samen en MotoPort winkel in Hoogezand hebben gerund. Trijn is nog steeds werkzaam in de motor-branche , bij Motoplaza in Groningen op de kleding afdeling. Ik ben er niet meer in werkzaam alleen nog als hobby. Op dit moment ben ik hoofduitvoerder bij de firma Spinderkabeltechniek. Wat ook een hobby van mij is, is een pilsje drinken in een horeca gelegenheid . Het initiatief van de buurt borrel sprak ons ook erg aan. Je leert de mensen in je omgeving sneller kennen. Onze complimenten aan familie Wolting voor hun inzet die ze altijd hebben getoond. Ik heb nog wel meer hobby’s maar die benoem ik nu niet. Ik geef de laptop over aan mijn toekomstige vrouw Trijn.
Hallo buurtgenoten,
Erik heeft al redelijk veel verteld over onze familie en we rkinvulling. Ik kan jullie nog vertellen dat ik oorspronkelijk uit Ten Post kom. Mijn ouders hadden daar een café en schildersbedrijfje. Het was hard werken om een goede boterham te verdienen. Overdag was mijn vader huisschilder en deed mijn moeder het café en de verfwinkel, waarna ze ’s avonds samen in de kroeg stonden. Toen ik 13/14 jaar was moest ik meehelpen, patat bakken , thee voor de voetballers naar het sportveld brengen. Ondanks dat drukke bestaan van mijn ouders heb ik een leuke jeugd gehad. Ik ben enig kind.
Zoals Erik al heeft aangegeven gaan wij 1 juli trouwen. Ik ben dus geboren in de kroeg en daarom leek het ons leuk om ook te trouwen in de kroeg. Aangezien wij in Spijkerboor altijd al bij Willem kwamen en nu nog steeds, hebben wij het idee aan Willem voorgelegd om als eersten het Keerpunt als trouwlocatie te gaan gebruiken. Voor Willem en Ivo (zoon van Willem) een nieuwe uitdaging voor de toekomst. Dus zitten wij 1 juli aan de bar met een drankje en de ambtenaar achter de tap ons in de echt te verbinden. Lijkt ons super.
Wij hopen nog vele jaren in ons huisje hier in Eexterveen te mogen wonen.
Het bevalt ons hier prima!

Afvalkalender Aa en Hunze

Hieronder vindt u de ophaaldata van het afval voor de komende weken. 

De afvalkalender wordt door de redactie via afvalwijzer.nl in de EC gezet. Uw kleding en batterijen kunt u ook in Eexterveen inleveren. Op de parkeerplaats, ingang aan de Zandvoorterweg, staan kledingcontainers. De opbrengst van de kleding komt ten goede aan de Kameleon. In de school kunt u tijdens schooltijden uw lege batterijen inleveren. 

Verschijningsdata Eexterveensche Courant

Na de zomervakantie verschijnt de EC op de volgende data (onder voorbehoud van wijzigingen).
11 september 2017, 25 september 2017, 9 oktober 2017, 30 oktober 2017,
13 november 2017, 27 november 2017, 11 december 2017 of 18 december 2017, 8 januari 2018, 22 januari 2018, 5 februari 2018, 19 februari 2018,
12 maart 2018, 26 maart 2018, 9 april 2018, 23 april 2018, 14 mei 2018,
28 mei 2018, 11 juni 2018, 25 juni 2018, 9 juli 2018 = laatste voor zomervakantie
Zomervakantie basisschool van 21 juli tot 2 september 2018)