Header

De Eexterveense Courant is een uitgave van de Vereniging Dorpsbelangen Eexterveen. De redactie is niet aansprakelijk voor de inhoud en juistheid van de berichten die in de Eexterveense Courant zijn opgenomen. De papieren nieuwsbrief verschijnt meestal iedere 14 dagen (digitaal op maandag, op papier zo snel mogelijk daarna) of zoveel vaker als nodig is.
Inhoud kan via e-mail worden aangeleverd bij ec@eexterveen.com,
uiterlijk de maandag voorafgaand aan het verschijnen van deze nieuwsbrief voor 18.00 uur.

Vereniging Dorpsbelangen Eexterveen
www.eexterveen.com

Agenda

21 december 2016                  VIB kerststukjes maken
28 december 2016                  Kerst Klaver- en Kruisjassen
29 december 2016                  Kerstvolleybaltoernooi
6 januari 2017                         Nieuwjaarsduik Spes Jeugdcommissie
9 januari 2017                         Uiterste inleverdatum volgende EC
3 maart 2017                           Carnaval / Karaoke Spes Jeugdcomm.

Bericht van de redactie

De laatste Eexterveense Courant van 2016. De redactie wenst u hele fijne kerstdagen en alle goeds voor 2017. 

Het bestuur van de Vereniging Dorpsbelangen Eexterveen:

Wij wensen alle inwoners van Eexterveen prettige kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar.

Dorpsborrel

Elke eerste vrijdag van de maand organiseert Dorpsbelangen een Dorpsborrel voor jong en oud. We starten om 17.00u en je kunt binnen lopen wanneer je maar wilt. Wandel eens binnen en maak een praatje en leer andere (nieuwe) dorpsgenoten kennen. Als je wilt kun je ook een hapje eten (niet verplicht) geef je wel even op bij de beheerder. 

Dorpsborrel Vereniging Dorpsbelangen Eexterveen

Elke eerste vrijdag van de maand organiseert Dorpsbelangen een Dorpsborrel voor jong en oud. We starten om 17.00 u en je kunt binnen lopen wanneer je maar wilt. Wandel eens binnen en maak een praatje en leer andere (nieuwe) dorpsgenoten kennen. Als je wilt kun je ook een hapje eten (niet verplicht) geef je wel even op bij de beheerder. 

Agenda 2017

Datum                   Locatie                  Aanvang               Tot

6 januari 2017     ’t Achterhoes        17.00 uur              19.00 uur
(nieuwjaarsborrel, 1e borrel van Vereniging Dorspbelangen)

3 februari 2017   ’t Achterhoes        17.00 uur              19.00 uur

3 maart 2017       ’t Achterhoes        17.00 uur              19.00 uur

14 april 2017       ’t Achterhoes        17.00 uur              19.00 uur

12 mei 2017        ’t Achterhoes        17.00 uur              19.00 uur

9 juni 2017           ’t Achterhoes        17.00 uur              19.00 uur

Wie wil kan vanaf 18.30 uur eten !

Noaber Hulp

concept voorstel een idee van Dorpsbelangen Eexterveen

Afgelopen week zijn de formulieren weer bij u opgehaald wij zijn bijzonder tevreden over het aantal formulieren die zijn binnen gekomen waarvoor onze dank. De komende weken gaan wij alles rubriceren en de uitkomst daarvan wordt  zo spoedig mogelijk bekend gemaakt.

Duurzaam Bermonderhoud

Dorpsbelangen Eexterveen heeft zich onder voorbehoud zich aanmelden  voor het project  duurzaam bermonderhoud over heel Eexterveen inclusief Zandvoorterweg en Menweg. Op 1 december hebben wij ons voorlopig plan gepresenteerd met een begroting voor 31 december verwachten wij een antwoord. 
Rik Klok, Martijn  van Klaveren, Egbert Hoving, Hilko Bruins

Bekendmaking van vereniging Dorpsbelangen:

De vereniging Dorpsbelangen Eexterveen heeft bezwaar gemaakt tegen het voornemen van de gemeente om het blad in februari 2017 langs de dorpsstraat te verwijderen. De Vereniging Dorpsbelangen heeft een verzoek ingediend bij de Wethouder van de gemeente Aa en Hunze om voor de kerstdagen alle blad hopen over heel Eexterveen  te verwijderen.

Wij willen de inwoners vragen om het blad zoveel mogelijk op een hoop te gooien zodat het verwijderen indien ons verzoek word ingewilligd vlot kan verlopen. Onze mening is dat Eexterveen er netjes bij moet liggen.  Wij hebben antwoord gekregen van de gemeente zij boden een dusdanig laag geld bedrag als wij hier op in gingen dan zou het de vereniging Dorpsbelangen veel euro’s gaan kosten. Dat heeft ons doen besluiten om geen verdere acties te ondernemen. 

OUD & NIEUW FEEST  in Eexterveen


georganiseerd door de jongeren van de Keet

Ook dit jaar organiseren wij een feest voor alle inwoners van Eexterveen en omstreken een oud & nieuwfeest. 

Op 31 december in de middag is de nieuwe generatie aan de beurt. Alle kinderen uit Eexterveen kunnen tussen 15.00 en 17.00 uur komen leren cabidschieten. Wij zorgen voor carbid en verfblikjes. Vergeet je oordoppen niet! Natuurlijk zijn je ouders en familie ook welkom.

Van 21.30 tot 23.30 uur is het oudejaarsfeest.

Op 1 januari van 00.30 uur tot 03.00 uur gaan we met elkaar gezellig het nieuwe jaar in luiden. De tent is verwarmd, en voor de onkosten is een pinapparaat aanwezig, contant mag ook. Tot dan bij de keet (achter Bernd Sloots, Dorpsstraat 25),

Groetjes Keet Eexterveen

SPES Korfbal

Zaterdag 7 januari 2016

Vitesse (Be) E1 - Spes (E) E1 Drenthehal, Eursingerweg 1, 9411BA Beilen
Vertrek: 8.00 uur, aanvang wedstrijd 9.00 uur
Vervoer: Fam. Esschendal, Fam. Warners
Spelers: Marith, Daan, Jorn, Gert, Romee

Spes (E) E2 - Donkerbroek E1  Bewegingshuis Eexterveen
Aanwezig: 9.30 uur, aanvang wedstrijd 10.00 uur
Spelers: Marit, Ruben, Fay, Stijn, Rik

Scheidsrechter: Harjo Hoiting

Zondag 8 januari 2016
Club Brothers 5 - Spes (E) 1  Sporthal Selwerd Eikenlaan 288, 9741 EW Groningen
Vertrek: 10.00 uur, aanvang wedstrijd 11.05 uur

VIB bijeenkomst

Woensdag 21 december 2016  is er een bijeenkomst aanvang 19.45 uur in het Dorpshuis.
We gaan deze avond een kerst stukje maken onder leiding van Anneke Bolt.

Meenemen een mesje en een snoeischaar. Kosten van deze avond zijn € 15.00
Opgave bij Hillie Vos  0598-468464
Het Bestuur

Historische Vereniging Eexterveen

Aanvulling op boek komt er aan….

De Historische Vereniging is met de laatste alinea’s van het boek aan het schrijven. Het ligt in de bedoeling dat de aanvulling in het voorjaar 2017 zal verschijnen.
Om te weten hoe groot de oplage moet worden willen we graag de inschrijving definitief maken.
Ook als u al eerder heeft aangegeven wel interesse te hebben, dan nu alsnog graag een definitieve opgave. De prijs van deze gebonden aanvulling is € 17,50 bij voorinschrijving.

Het boek zal rond de 160 bladzijden tellen en bevat ook foto’s die nog niet eerder gepubliceerd zijn. Tevens komen er oude kaarten in en bevat de aanvulling een register met de namen van de personen die voorkomen in het oorspronkelijke boek. (om het terugvinden te vergemakkelijken).

Inschrijving voor een exemplaar van deze unieke uitgave kan door inlevering van onderstaand strookje bij 1 van de bestuursleden Dientje Esschendal, Jan Otto Meertens, Willie Kolthof, Martijn van Klaveren,
Willem Klinkhamer, Gina Hoving en Jantje Tuinema.

Wij zouden het fijn vinden als u voor 31 januari 2017 reageert.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Inschrijfstrook

Naam : ……………………………………………………………………

Adres : ……………………………………………………………………

Postcode en Woonplaats: ………………………………………………………………

Tekent in voor ……… boek(en) à € 17,50.

Handtekening : ……………………………………………………………………..


Intekenen voor deze uitgave verplicht u tot afname en betaling.

 SPES Jeugdcommissie

2017 wil de jeugdcommissie spetterend inluiden met een Nieuwjaarsduik. Dit gaan ze doen met de kinderen uit de groepen 3 t/m 8 en wel op Vrijdag 6 januari 2017 in zwembad Tropiqua in  Veendam. Alle kinderen van de school hebben een opgaveformulier gehad met daarop alle informatie. Deze kun je tot 23 december a.s. inleveren bij de jeugdcommissie. Heb je geen formulier ontvangen, dan kun je contact opnemen met de jeugdcommissie (Naomi, Lia of José)

Kledingactie De Kameleon

Nadat de eerste twee containers zeer snel vol waren, zijn er inmiddels 3 kledingcontainers geplaatst op de parkeerplaats van de school (ingang Zandvoorterweg). Ook u kunt hierin uw kleding deponeren. Binnenkort zal 1 container verplaatst worden naast de glasbak op het terrein van Transportbedrijf Klinkhamer. Wanneer de container hier geplaatst zal worden, zal dit in de EC worden vermeld.

De opbrengst van de kleding komt volledig ten goede van de leerlingen van de school, de school ontvangt namelijk € 0,30 per kg kleding.
Wat mag er WEL in de zakken: Schone kleding ( zowel baby kinder als volwassen ), schoenen ( per paar, aan elkaar genoopt of met tape ), lakens, dekens, gordijnen, handdoeken, knuffelbeesten, handtassen riemen en ceintuurs.

Wat mag er NIET in de zakken: Vieze, natte, gescheurde of beschadigde kleding. Enkele schoenen, afgeknipt materiaal, lappen, matten, tapijten, kussens, dekbedden, snuisterijen, bedrijfskleding, speelgoed en matrassen.

Op vrijdag 23 december zullen de containers worden afgesloten, op maandag 9 januari 2017 gaan ze weer open. Dit in verband met de feestdagen en vuurwerk. 

Verkeersveiligheid

Het zijn donkere dagen. Wanneer de kinderen naar school fietsen is het vaak nog erg donker. Dit heeft al tot een paar levensgevaarlijke situaties geleid, vooral op de Menweg. Gaat uw zoon/dochter naar school, controleer dan de verlichting van de fiets. Zijn ze wel goed zichtbaar in het donker? Het geldt niet alleen voor de leerlingen op de basisschool, maar het betreft ook jongeren die richting Veendam of Gieten fietsen. Laten we er met z’n allen voor zorgen dat ze veilig naar school kunnen fietsen. Zorg dat de verlichting werkt op de fiets en autobestuurders, pas uw snelheid aan. Wanneer u de bebouwde kom van Eexterveen verlaat, is het 60 km/u !

Toneelvereniging T.O.G.

In maart 2017 speelt T.O.G. voor u ‘Als je voelt, wat ik voel, dan zeg je niets meer’. Een blijspel geschreven door Evelien Evers.

Noteer de data alvast in uw agenda, want voor u weet is het zover!

Woensdag 1 maart: matinee voor de ouderen van Eexterveen (en omgeving) – Aanvang 14.00 uur
Zaterdag 4 maart: uitvoering voor alle donateurs en andere fans – Aanvang 20.00 uur.

Kerst Kruis- en Klaverjassen

Op woensdag 28 december 2016 kan er weer gekaart worden! Dit is om 19.30 uur in het dorpshuis  't Achterhoes  in Eexterveen. 

Het klaverjassen en kruisjassen is dit jaar weer op dezelfde avond. Wil je graag eenmalig meedoen geef je dan snel op!
Het opgeven kan tot 20 december 2016, dit kan bij  Joke Wolting (06-23095802 / 0598-468311). Opgave kost €5,- per persoon. 

Wij zorgen voor een gezellige Kerstsfeer met uiteraard voor iedereen  een prijs! 

De familie Wolting wenst u hele goede Kerstdagen en veel geluk en gezondheid in het nieuwe jaar ! 

Afvalkalender

De afvalkalender voor de komende maanden staat hieronder. Wist u dat u ook een gratis compostvat kunt aanvragen bij de gemeente? Dit kan digitaal via de website van de gemeente, www.aaenhunze.nl.
De afvalkalender 2017 is bekend, voor meer informatie kunt u kijken op www.mijnafvalwijzer.nl. 

Verzamelen Blad in de gemeente

De herfst is weer begonnen en dat betekent dat het blad weer van de bomen valt. Alescon start vanaf week 48 (28 november) met het bladruimen in de bebouwde kom in de gemeente Aa en Hunze. Het blad wordt in één ronde van de wegen, bermen en gazons geruimd.

Planning
In de planning is te zien wanneer het blad wordt geruimd. Nadat Alescon langs is geweest, moet u het blad zelf afvoeren. Door weersomstandigheden kan de planning iets naar voren of naar achter verschuiven.

Hoe kunt u uw blad kwijt?
U helpt de gemeente bij het verwijderen van het blad door uw eigen bladafval in uw groene container te deponeren, te verwerken in een compostvat of af te voeren naar het afvalbrengstation.

Vragen?

Heeft u nog vragen over het inzamelen van het blad? Dan kunt u contact opnemen met Klanten Contact Centrum van de gemeente via 14 0592.

Verschijningsdata Eexterveensche Courant

Tot de zomervakantie verschijnt de EC op de volgende data:

9 januari 2017, 23 januari 2017, 6 februari 2017, 27 februari 2017, 
13 maart 2017, 27 maart 2017, 17 april 2017, 1 mei 2017, 15 mei 2017, 
29 mei 2017, 12 juni 2017, 26 juni 2017 en op 10 juli 2017 de laatste voor de zomervakantie