Header

De Eexterveense Courant is een uitgave van de Vereniging Dorpsbelangen Eexterveen. De redactie is niet aansprakelijk voor de inhoud en juistheid van de berichten die in de Eexterveense Courant zijn opgenomen. De papieren nieuwsbrief verschijnt meestal iedere 14 dagen (digitaal op maandag, op papier op donderdag) of zoveel vaker als nodig is.
Inhoud kan via e-mail worden aangeleverd bij ec@eexterveen.com,
uiterlijk de maandag voorafgaand aan het verschijnen van deze nieuwsbrief voor 18.00 uur.

Vereniging Dorpsbelangen Eexterveen
www.eexterveen.com

Agenda

29 augustus 2015              Oud Papier actie SPES
7 september 2015              Uiterste inleverdatum volgende EC (voor 18 uur)
12 september 2015            Rommelmarkt DKS en SPES
25 september 2015            Start Klaverjasseizoen
26 september 2015            Hemmelochtend Kardeel Bewegingshuis

Herhaalde oproep

Voor alle gebruikers van het Dorpshuis.

Agenda -  evenementen -  vereniging activiteiten - 
en vergaderingen  2015/2016

De vereniging Dorpsbelangen wil een inventarisatie maken voor alle activiteiten die in het dorpshuis worden gehouden voor het komende seizoen 2015/2016

Daarom vragen wij een ieder om hun lijst met activiteiten aan ons bekend te maken zodat er een goed jaar overzicht kan komen van alle gebruikers.

Let op, het gaat om de data ! Wij vragen jullie om deze lijst voor 1 september naar Dorpsbelangen te mailen via dorpsbelangen@eexterveen.com

Leefbaarheid Eexterveen

De vereniging Dorpsbelangen Eexterveen wil onderzoeken of er een mogelijkheid bestaat om woningen te realiseren voor onze jongeren z.g. betaalbare starters woningen.

Van belang is het om de leefbaarheid van ons dorp in stand te houden.

Bij dit onderzoek willen we graag zoveel mogelijk jongeren mee laten praten. Jongeren uit de omliggende dorpen zijn ook van harte welkom.

In de maand september willen we een begin maken met de inloopavonden.

In de Eexterveensche courant van september volgen verdere mededelingen. 

Als er jongeren zijn die vooraf ideeën hebben kunnen zich melden bij een van de bestuursleden van de vereniging Dorpsbelangen. Wij denken aan de leeftijdsgroep van 16 jaar tot ca. 30 jaar

Wij hopen op veel reactie van jullie, alle opmerkingen zijn welkom. 

Opmerkelijke zaken en gebeurtenissen

De brievenbus bij het dorpshuis welke van de stichting Dorpshuis is, heeft de bestemming brieven ect, maar niet voor plastic zakjes met een hondendrol verpakt in een envelop.

De bankjes van vereniging Dorpsbelangen worden veel en vaak gebruikt er zijn veel positieve reacties op maar nu zoeken we personen of een familie die er een wil adopteren en het gras rondom deze bankjes regelmatig wil maaien. Laat het aan het bestuur weten.

Eexterveen zuid heeft ook gevraagd om een paar bankjes,  dit zal in het bestuur worden besproken.

De borden welkom met de afbeelding bij de ingang van ons dorp willen we laten staan, maar nu mist er een bord en wel die van Eexterveen zuid ze zijn dus een verzamel object geworden maar misschien komt deze nog weer terug.

De eerste ooievaars zijn op ons nest in Eexterveen waargenomen het was een inspectie ooievaar  voor zover wij hebben waargenomen is het nest goedgekeurd.
(met dank aan Anita Meijering voor de foto)

SPES

Korfbal

De start van het veldseizoen najaar 2015 staat weer voor de deur. We gaan met zes teams deze competitie  starten! Het bestuur wenst alle sporters, trainers, coaches enorm veel succes en veel plezier in deze najaar competitie!

Programma zaterdag 29 augustus

Vitesse A2 – Spes A1
Sportcomplex Op Dreef, Eursingerweg 5, Beilen  
aanvang:                 15:30   uur
Auto’s fam De Bie, fam. De Jong, fam. Van der Koog
vertrek:                     14:30   uur

Noordenveld C1 - Spes C1
Sportcomplex Roden, Berglaan 7, Roden  
aanvang:                 12:00   uur
Auto’s fa,. Tielna, fam. Wildeboer, fam van Wijnen
vertrek:                     10:45   uur

Korwi F1 - Spes F1
Sportpark St Vitusholt, 8e Laan 6, Winschoten
aanvang:                 10:00   uur
Auto's fam.G. Meertens, fam J. Meertens
vertrek:                       9:00   uur 

Programma zondag 30 augustus

Spes 1- HH Combi 2
Sportveld Eexterveen
aanvang:                 10:00   uur
Scheidsrechter Bert Vos
aanwezig:               09:30   uur

Programma zaterdag 5 september

Spes A1- Stadskanaal ’74 A2
Sportveld Eexterveen
aanvang:                 13:00   uur
Scheidsrechter Jan Otto Meertens
aanwezig:               12:30   uur 

Spes C1 -  ROG C2
Sportveld Eexterveen
aanvang:                 12:00   uur
Scheidsrechter Jantinus Esschendal
aanwezig:               11:30   uur

Spes E1 - Stadskanaal ’74 E2
Sportveld Eexterveen
aanvang:                 11:00   uur
Scheidsrechter Nalini Meertens  
aanwezig:               10:30   uur

Spes F1 - ROG F1
Sportveld Eexterveen
aanvang:                 10:00   uur
Scheidsrechter Rika Pepping
aanwezig:               09:30   uur

 Ouder en Kind toernooi

Het ouder en kind toernooi van 29 augustus gaat niet door. Wij plannen hiervoor een nieuwe datum, u hoort zo snel mogelijk van ons!

Oud papier actie

Op zaterdag 29 augustus wordt er weer oud papier ingezameld. Zorg dat het voor 12.00 uur gebundeld bij de weg staat. De helpers zijn dan Nils van Roijen en Bob Smedes. 

ROMMELMARKT DKS EN SV SPES EEXTERVEEN

Op zaterdag 12 september 2015 van 9:00 tot 13:00 uur wordt wederom de rommelmarkt gehouden ten bate van de clubkas van Wielervereniging “De Kromme Stuur” (DKS) en Sportvereniging Spes in Eexterveen.
De markt zal worden georganiseerd in en om de schuur van de familie Sloots, Dorpsstraat 25. 

Hierbij het verzoek om uw oude/overtollige spullen nog even tot begin september bewaren.  

Ophalen van overtollige goederen vindt plaatst op:
woensdagavond 9 september 2015 vanaf 18.00 uur in Eexterveen en Eexterzandvoort. Op donderdag- en vrijdagavond is de sortering van de spullen, vrijwilligers hiervoor zijn altijd welkom! 

Grote spaanplaten wandmeubels, koelkasten, diepvriezers, autobanden, matrassen en andere milieubelastende materialen kunnen naar het oordeel van de ophalers geweigerd worden. 

Dorpsfeest 2015

Wilt u nog even nagenieten van het Dorpsfeest 2015?  Dan kunt u via www.hulskers.nl alle foto’s zien die gemaakt zijn van de optocht, de meerkamp, de prijsuitreiking en het feest. Ook kan dit via de link http://www.hulskers.nl/2015/06/16/dorpsfeest-eexterveen-2015-de-optocht/

Klaverjasclub

De klaverjas club kan nog wat nieuwe leden gebruiken. 

Het klaverjas seizoen begint weer op vrijdag 25 september 2015 en loopt tot en met 29 april 2015

We klaverjassen in het dorpshuis en meestal de laatste vrijdagavond van de maand.  Vind je het leuk om bij de club te komen kaarten meld je dan aan bij :

Jaap Speelman  via telefoonnummer 0598468232 of 

Joke Wolting via telefoonnummer 0598468311 of 0623095802

Toneelvereniging T.O.G.

Ben jij onze nieuwe ‘Eexterveens Talent’?

Toneelvereniging T.O.G. is altijd en nog steeds op zoek naar nieuwe leden. Naar mannen en vrouwen, naar jong en ouder. Wil jij op de planken staan, in iemand anders huid kruipen en een hoop plezier hebben op de bühne en tijdens de repetitieavonden? Meld je dan aan bij Annette Botterblom (468347) of Rolina Esschendal (467804). Dialect spreken is absoluut geen voorwaarde, enthousiasme wel!

Hondenpoep

 Woensdag 19 augustus 2015 begonnen de korfbaltrainingen weer. Bij het clubhuis van Spes / de BSO-ruimte lag hondenpoep. Op een plek waar iedereen er zo in kon stappen. Dit is weggehaald maar niet door de eigenaar van de hond. 


Hierbij een vriendelijk verzoek, loopt u met een hond op het sportveld, bij de school of bij het clubgebouw cq kinderopvang / BSO De Hasselbraam, en uw hond doet zijn behoefte, haal dit dan meteen weg. 

Korfbaltoernooi Ritola

 

Zaterdag 22 augustus 2015 was het Ritola korfbaltoernooi in Zuidlaren. Het E-team en het F-team deden namens Spes mee aan dit toernooi. Een mooie dag, met veel zon en een mooi resultaat. Het E-team is 1e geworden en het F-team 2e.

Links de foto’s van het E-team, bestaande uit Mats, Thijs, Niels. Fleur, Marit, Vera en Marith.

Rechts de foto's van het
F-team, bestaande uit Gert, Daan, Fay, Jorn, Ruben en Stijn.

Met dank aan Karen Esschendal en Naomi Meertens voor de foto’s.

Stichting Kardeel

Stichting Kardeel zoekt “Hemmel hulp”  

Zaterdagochtend 26 september a.s. organiseert Kardeel weer een ‘Hemmel ochtend’ van  09.00 ­ -12.00 voor klussen in en rondom het bewegingshuis. Klussen zoals : ramen wassen,  vegen, wieden, deurklemmen plaatsen, herstelwerk kozijnen, herstelwerk aan amfitheater,  materialenhok schoonmaken/opruimen enz.  De koffie met koek staat klaar! 

Mozaïek gemaakt door de leerlingen

Opening De Kameleon

Maandag 17 augustus 2015 was het zover, de opening van De Kameleon in Eexterveen. De Springplank in Eexterveen, De Badde in Annerveenschekanaal en De Triangel in Annerveen zijn samengegaan in 1 fusieschool.

De opening is verricht door de burgemeester van onze gemeente, Eric van Oosterhout, samen met de directeur bestuurder van de stichting PrimAH, Saakje Berkenbosch. Ook de wethouder van onderwijs, Harry Dijkstra was aanwezig. Hij bracht voor het onderwijsteam een taart mee en alle kinderen kregen een stuk fruit.

Na toespraken door de directeur van De Kameleon, Freddy Duursma, en bovengenoemde personen, werd de vlag gehesen. Daarna werd het logo onthuld door Jolanda Loer uit Spijkerboor. Zij heeft de naam bedacht van de nieuwe school. In de school hangt ook een mozaïek van een Kameleon. Deze mozaïek is gemaakt door de leerlingen van de drie scholen, aan het einde van het vorige schooljaar.

Na het onthullen van het logo mochten de kinderen naar binnen en konden ze kennismaken met nieuwe klasgenoten en/of de nieuwe leerkracht. De ouders mochten nog even kijken in de school en in het lokaal en daarna ging het schooljaar van start.

Wil jij je dansmoves leren controleren?

 

Bied jou een breed, vol en leerzaam lesrooster aan.

Aangezien de meerdere leslocatie’s krijg jij daar de kans voor.

Out of control zit dit jaar in:               Rozenveld – Gieten

Het bewegingshuis – Eexterveen

De Eshoek – Annen

Het Esdalzaaltje – Borger

De Trefkoel – Gasselte

Verder informatie via:               

 06-51279680, ooc.linda@gmail.com of de tijdelijke website: www.outofcontrollinda.weebly.com