Header

De Eexterveense Courant is een uitgave van de Vereniging Dorpsbelangen Eexterveen. De redactie is niet aansprakelijk voor de inhoud en juistheid van de berichten die in de Eexterveense Courant zijn opgenomen. De papieren nieuwsbrief verschijnt meestal iedere 14 dagen (digitaal op maandag, op papier op donderdag) of zoveel vaker als nodig is.
Inhoud kan via e-mail worden aangeleverd bij ec@eexterveen.com,
uiterlijk de maandag voorafgaand aan het verschijnen van deze nieuwsbrief voor 18.00 uur.

Vereniging Dorpsbelangen Eexterveen
www.eexterveen.com

Agenda

3 juli 2015                                  9e competitiewedstrijd DKS verrassingsrit
21 en 22 augustus 2015         Avond 2-dgse DKS bij voldoende deelname
22 augustus 2015                    Ritola Toernooi SPES
24 augustus 2015                    Eerste EC na de zomervakantie
29 augustus 2015                    Ouder en Kind toernooi SPES

Bericht van de Redactie

Verschijningsdatum EC

Dit is de laatste EC voor de zomervakantie. Na de zomervakantie zal de eerstvolgende EC verschijnen op 24 augustus 2015. De redactie wenst u een fijne zomervakantie.

SPES

Op 22 augustus 2015 is het Ritola toernooi voor de E en F teams.

Op 29 augustus 2015 is het Ouder en Kind toernooi

Dorpsfeest 2015

Beste Dorpsgenoten.

Zaterdag 13 en zondag 14 juni was het dan eigenlijk zover, op zaterdag morgen kwamen alle buurten met hun wagens uit alle hoeken en gaten. Het was een echte competitie tussen de buurten.

De jongeren van de Keet hebben de show gestolen.

Hun “sauna bad ‘’ werd veelvuldig gebruikt, het was af en toe dringen geblazen in het bad .

Wij als Vereniging Dorpsbelangen Eexterveen zijn trots hun inzet en het resultaat. Een volgende keer rekenen we weer op iets spectaculairs. Geweldig wat een feest.

De jury heeft haar werk uitstekend gedaan !!

Wij feliciteren alle prijswinnaars.

Dit feest laat zien dat de leefbaarheid in ons dorp wel degelijk aanwezig is en dat moeten we zien vast te houden.

De cabaret groep Eexterveensche Lusten, Jan de Roos, majoor Bosshart en DJ Bernd hebben hun beste beentje voor gezet. Hartelijk dank voor jullie inzet.

Onze dank gaat ook uit naar de leden van de dorpsfeest commissie voor hun vele werk.

Het bestuur kijkt met tevredenheid terug op ons dorpsfeest.

Namens vereniging Dorpsbelangen Eexterveen.

Jan Roelof  Vos    Voorzitter.

Uitslagen:

Ere prijs:       Buurt Noordkaap        Frozen   

1e prijs          Buurt Koffiedorp        101 Dalmatiërs

2e prijs          Bongel buurt              Lucky Luke

3e prijs          Eexterveen Zuid        Alice in Wonderland

Aanmoediging prijs              De Keet           Sauna Bad

Straatversiering:

1e prijs            De Daader  Wiek                                        

Meerkamp:

1e prijs           De Daader Wiek

2e prijs            Noordkaap

3e prijs           Koffiedorp

Foto's dorpsfeest 2015

Door Hulskers Fotografie uit Eexterveen zijn foto's gemaakt van het Dorpsfeest. Klik hier voor de directe link naar deze foto's. 

De foto's van de meerkamp en het feest met de uitreikingen worden ook nog op de site van Hulskers Fotografie geplaatst.  

Voor alle gebruikers van het Dorpshuis.

Agenda -  evenementen -  vereniging activiteiten - 
en vergaderingen  2015/2016

De vereniging Dorpsbelangen wil een inventarisatie maken voor alle activiteiten die in het dorpshuis worden gehouden voor het komende seizoen 2015/2016

Daarom vragen wij een ieder om hun lijst met activiteiten aan ons bekend te maken zodat er een goed jaar overzicht kan komen van alle gebruikers.

Wij vragen jullie om deze lijst voor 1 september naar Dorpsbelangen te mailen.

Leefbaarheid Eexterveen

De vereniging Dorpsbelangen Eexterveen wil onderzoeken of er een mogelijkheid bestaat om woningen te realiseren voor onze jongeren z.g. betaalbare starters woningen.

Van belang is het om de leefbaarheid van ons dorp in stand te houden.

Bij dit onderzoek willen we graag zoveel mogelijk jongeren mee laten praten. Jongeren uit de omliggende dorpen zijn ook van harte welkom.

In de maand september willen we een begin maken met de inloopavonden.

In de Eexterveensche courant van september volgen verdere mededelingen. 

Als er jongeren zijn die vooraf ideeën hebben kunnen zich melden bij een van de bestuursleden van de vereniging Dorpsbelangen. Wij denken aan de leeftijdsgroep van 16 jaar tot ca. 30 jaar

Wij hopen op veel reactie van jullie, alle opmerkingen zijn welkom. 

OBS De Springplank

Dit schooljaar is het laatste schooljaar dat de school de naam "De Springplank" zal dragen. Daarom zullen er in de laatste schoolweek diverse activiteiten op het programma staan.

Maandag 29 juni is een verhuisdag, de leerkrachten die werkzaam zullen zijn op de nieuwe fusieschool, zullen gaan "verhuizen". De leerlingen zullen deze dag niet op school aanwezig zijn.

Dinsdag 30 juni zal er een Middeleeuwse dag georganiseerd worden met medewerking van De Westerwolders. Leerlingen zullen in middeleeuwse kledij op school komen. Er zijn diverse activiteiten (tijdens de schooltijden). De dag wordt rond 14.30 uur afgesloten met een modeshow. U bent van harte welkom om deze dag een kijkje te komen nemen bij de activiteiten.

Woensdagochtend 1 juli zal er een spelletjesochtend gehouden worden. Deze spelletjes worden georganiseerd door de leerlingen van groep 8 en zullen in Eexterveen plaatsvinden. De kinderen van groep 1 t/m 7 zullen in groepjes door het dorp, rondom de school lopen. 

Donderdag 2 juli zullen er diverse workshops gegeven worden aan de kinderen tijdens de schooltijden. Er zal muziek gemaakt worden, geknutseld, een workshop over sport en beweging en een dansworkshop (met medewerking van Out of Control) U mag uiteraard overdag een kijkje komen nemen.
Aan het eind van de dag, om 16.30 uur, zal er symbolisch afscheid genomen worden van De Springplank. Dit afscheid is met medewerking van de bedenkers van de naam "De Springplank" namelijk Hillie Meertens uit Eexterveen en Roelof Meinders uit Annen.

Het onderwijsteam, de leerlingen en hun ouders zullen de dag afsluiten met een barbecue.

Vanaf het nieuwe schooljaar zal de school de naam "De Kameleon" gaan dragen.

 

OBS De Kameleon

Feestelijke opening OBS De Kameleon.

Het einde is in zicht, nog enkele weken en dan sluiten de scholen De Springplank, Triangel en De Badde om na de vakantie samen verder te gaan als OBS de Kameleon in Eexterveen.

Deze eerste schooldag willen we niet onopgemerkt voorbij laten gaan en daarom nodigen wij alle leerlingen en hun ouders, opa's en oma's, dorpsbewoners van de dorpen en omliggende dorpen uit.

Burgemeester Eric van Oosterhout en Saakje Berkenbosch zullen op maandag 17 augustus 2015 onze nieuwe school feestelijk openen. Een kunstwerk gemaakt door de leerlingen en een speciaal voor ons geschreven en gecomponeerd schoollied zullen die ochtend worden onthuld en gezongen.


U bent allen welkom op maandag 17 augustus 2015 vanaf 08:15 uur op en rondom OBS de Kameleon!

Column

Hallo allemaal!

In bovenstaande mindmap heb ik kort weergegeven wie ik ben. Hieronder beschrijf ik sommige punten nog even kort.

Leerkracht
Afgelopen zomer ben ik afgestudeerd als leerkracht basisonderwijs. Het werken met kinderen, de dynamiek van een schooldag en het overbrengen van kennis en vaardigheden is wat mij aanspreekt in het onderwijs. Persoonlijk ben ik erg leergierig waardoor ik mij wil blijven ontwikkelen. Vanuit deze drijfveer ben ik de Master Special Educational Needs (SEN) gaan volgen. Deze Master is gericht op het speciaal onderwijs. Hiervoor sta ik twee dagen, in het speciaal basisonderwijs, voor de klas. Het is een pittige, maar erg interessante opleiding!

De andere dagen val ik regelmatig in. Dit jaar heb ik ook voor de klas in Eexterveen mogen staan. In deze groep zaten zelfs nog een paar kinderen waar ik een paar jaar geleden op mocht passen. Erg leuk om deze kinderen nu niet naar bed te mogen brengen, maar werkelijk iets te mogen leren. Verder ben ik dit jaar vakbekwaam 'gymdocent' geworden. Dit houdt in dat ik niet alleen kleuters, maar ook de groepen 3 t/m 8 bewegingsonderwijs mag geven. 

Dorpshuis
Aangezien mijn ouders het dorpshuis in Eexterveen  beheren, ben ik hier ook regelmatig te vinden. Wanneer ik tijd heb probeer ik altijd mijn steentje bij te dragen. Net als mijn ouders kan ik moeilijk stil zitten en vind ik het leuk om in contact te zijn met andere mensen. Daarbij vind ik het belangrijk dat de (enkele) voorzieningen die nog in het dorp aanwezig zijn, behouden blijven. Zelf ben ik veel in Assen. Wel probeer ik zoveel mogelijk aanwezig te zijn bij de activiteiten die hier georganiseerd worden. Ook kun je mij op de tractor zien rijden. Dit om mijn vader met zijn activiteiten omtrent de akkerbouw te helpen. Vele handen maken licht werk! 

Mocht je meer over mij willen weten, kijk dan op mijn LinkedIn- profiel: https://nl.linkedin.com/pub/charon-wolting/57/6b9/ba8

Charon Wolting

Kinderopvang De Hasselbraam

We vinden het fijn om jullie te vertellen dat kinderopvang de Hasselbraam na de zomervakantie op alle werkdagen geopend is in Eexterveen. Er zijn nog plekken vrij op de groep. Wij bieden kinderopvang, peuterspeelzaal, voorschoolse opvang en buitenschoolse opvang aan.

Wilt u meer informatie over de opvang mogelijkheden of heeft u vragen over de kosten van kinderopvang de Hasselbraam? Dan kunt u contact opnemen met Karin Mekers, de locatie coördinator van kinderopvang de Hasselbraam in Eexterveen. Ze is te bereiken op het telefoonnummer 06-31663394 of via eexterveen@kinderopvangdehasselbraam.nl .

Of kom gerust een keer langs om een kijkje bij ons te nemen.

Kinderopvang de Hasselbraam wenst u een hele fijne en zonnige vakantie met veel mooi weer.

Bedankt !

Het dorpsfeest 2015 zit er alweer op!

Via deze weg willen wij iedereen bedanken voor het gezellige weekend.

In alle gezelligheid is iemand zijn/haar bril verloren. Deze bril is bij Joke Wolting, Koffielaantje 36 af te halen (06-23095802).

Groeten familie Wolting

Gevonden in Eexterveen

Wie mist er een wat oudere poes (v), grijs gecyperd met wit, slechtziend of bijna blind?

Bel voor meer informatie met Amivedi: 0592-291667.

Amivedi wil de poes graag met zijn/haar baasje(s) herenigen!

Wist u dat....

u door het klikken op één van de advertenties meteen op de website van de betreffende ondernemer komt?