Header

Agenda

18 februari 2015                       Bijeenkomst Landbouwver. Ceres
20 februari 2015                       Uiterste inleverdatum thema dorpsfeest
20 februari 2015                       Film voor basisschoolleerlingen, 19 uur
25 februari 2015                       Bijeenkomst VIB
1 maart 2015                            Off the Road Rit Historische GP Eext
2 maart 2015                            Uiterste inleverdatum copy volgende EC
6 maart 2015                            Dorpsborrel incl maaltijd 17-19 uur
11 maart 2015                          Jaarvergadering Dorpsbelangen
18 maart 2015                          TOG matineevoorstelling
20 maart 2015                          NL Doet Dorpshuis aanvang 9 uur
20 maart 2015                          Jaarvergadering DKS
20 maart 2015                          TOG kindervoorstelling
21 maart 2015                          TOG zaterdagvoorstelling
6 april 2015                               Neut'n Schait'n aanvang 10.30 uur
6 april 2015                               Paasvuur
10 april 2015                             1e competitiewedstrijd DKS
10 april 2015                             Dorpsborrel
17 april 2015                             2e competitiewedstrijd DKS
17 april 2015                             Dikke Banden Race DKS
10, 11 en 12 april 2015             SPES Kamp
14 mei 2015                              Hemelvaarttoertocht DKS
13 en 14 juni 2015                    Dorpsfeest

Toneelvereniging T.O.G.

In maart brengen we het stuk ‘Opa ziedspan’ op de planken. Een chagrijnige boerin, haar luie man, een verzekeringsadviseur, een oma die wat in de war is, onwelkome gasten, een jong liefdeskoppel en een opa met een splinternieuwe motor met zijspan….. Er gebeurt van alles, dat moet u zeker zien!

En dit jaar verschillende gastspelers; 2 uit Eexterveen en 2 van iets verder weg.

We zien u graag op een van de volgende data:

Matineevoorstelling voor de ouderen van Eexterveen (en omgeving): woensdag 18 maart

Kindervoorstelling (basisschooljeugd): vrijdag 20 maart

Zaterdagvoorstelling (voor donateurs en andere fans): zaterdag 21 maart

 

SPES JEUGDCOMMISSIE

Hallo, jeugd eexterveen en omstreken.

Helaas kan de geplande avond op 27 februari niet doorgaan, er wordt nog gekeken naar een andere datum maar dat is op dit moment nog niet bekend. Ook zijn wij op zoek naar enthousiaste mensen die mee willen helpen de jeugdavonden te organiseren.

De Spes jeugcommissie Charree, Lia en Rina

STICHTING DORPSHUIS EEXTERVEEN – ’t ACHTERHOES

Klussen te klaren! 20 maart NLdoet!

Op vrijdag 20 maart hebben we, in het kader van de vrijwilligersdag NLdoet!, verschillende klussen in- en om ons dorpshuis. Daarvoor zoeken we Eexterveeners die ons een handje willen helpen. Bent u dat? Meld u aan bij Roelof Meinders (468 354 ) of Rolina Esschendal (467 804). We starten om 09.00 uur en eindigen rond 12.00 uur.

Landbouwvereniging Ceres

Beste leden landbouwvereniging Ceres,

Graag willen wij u uitnodigen voor de bijeenkomst op:
woensdag 18 februari a.s.

We verzamelen om 20:00 uur bij de Familie Nijboer te Nieuw Annerveen om de nieuwe stal te bezichtigen en de melkrobot in actie te zien.

Vervolgens gaan we naar dorpshuis ’t Achterhoes te Eexterveen om na te praten onder het genot van een hapje en een drankje.

Vanwege deze informele avond hebben we geen agenda gemaakt.

Wel willen we een van de teeltspecialisten van Agrifirm vragen indien er belangrijke actualiteiten zijn, deze met ons te delen.

Graag tot woensdag!

Met vriendelijke groet,
Namens het bestuur.
Frans Wigchering

!! in de planning: 2e helft maart een spreker over hoe het is om te wonen en werken in Oekraïne!!

Vereniging Dorpsbelangen

 Algemene ledenvergadering

Op woensdag 11 maart a.s. wordt in Dorpshuis 't Achterhoes de jaarlijkse Algemene Vergadering gehouden van Vereniging Dorpsbelangen Eexterveen. Aanvang 20.00 uur. Alle leden worden hierbij van harte uitgenodigd.

Voorlopige agenda
1. Opening 
2. Notulen jaarvergadering 2014 (de notulen zijn terug te lezen op de website klik hier)
3. Jaarverslag Vereniging Dorpsbelangen 2014
4. Verslag van de Penningmeester 
5. Verslag van de Kascommissie 
6. Verkiezing kascommissie 
7. Bestuursverandering

Aftredend en niet herkiesbaar:

Nalini van Klaveren – Meertens

Xandra van Zon

Sharee Venema

Verkiesbaar voor het bestuur:

Krisla Schippers
9. W.v.t.t.k. 
10. Rondvraag 
11. Sluiting

Na de pauze geeft ECO-Oostermoer om 21.00 uur een presentatie geven over glasvezelnet. Zie hieronder voor meer informatie.

Glasvezelnet in Eexterveen??

ECO-Oostermoer heeft een project opgestart om een glasvezelnetwerk uit te rollen in Drenthe. Dit project heeft als doel een glasvezelnetwerk te creëren in de gemeenten Aa en Hunze, Tynaarlo en Borger-Odoorn.

Waarom is het zo belangrijk dat we voor een glasvezelnetwerk kiezen?

Als we internet, TV en telefoon klaar willen hebben voor de toekomst, dan is glasvezel noodzakelijk. Dit omdat de huidige koperen kabel overvol zit en al hapert (“oud” is). Maar ook omdat we met z’n allen steeds meer gebruik gaan maken van internet. De kans om over te stappen op glasvezel doet zich nu voor en die kans moeten we met beide handen aangrijpen. Glasvezel is snel, solide en kent geen beperkingen.

Hierbij in het kort de voordelen die het ons kan bieden:

• de lage abonnementsprijzen (ca. € 37,- per maand incl. btw voor een 3-in-1 pakket)

• de toekomstige keuzevrijheid in aanbieders (in eerste instantie zijn dit er nog 2, hoe verder we zijn met de aanleg, hoe meer aanbieders)

• de standaard snelheid van minimaal 100/100 mB/s up en down

• het niet meer voor komen van vertraging bij drukte op de lijn (dit is een eigenschap van koper en het ligt er een beetje aan waar je zit in de afstand tot de verdeelkast hoeveel last je hiervan hebt)

•  je wordt zelf eigenaar, opbrengsten verdwijnen dus niet in de zakken van veeleisende aandeelhouders, maar in die van jezelf

• door de coöperatieve benadering wordt iedereen in ons gebied aangesloten, niet alleen de meest rendabele kernen met de hoogste opbrengsten (>solidair met je eigen buren en buurdorpen)

Op dit moment wordt er hard gewerkt om in Eexterzandvoort te gaan starten met de aanleg van het glasvezelnetwerk. Eexterveen ligt dichtbij, dit zou kunnen betekenen dat er snel uitgerold kan worden bij ons.

Maar voordat het zover is, is een belangstellingsinventarisatie van groot belang. Pas als er voldoende belangstelling/aanmeldingen zijn zal de stichting bekijken hoe snel het glasvezelnetwerk onze kant op kan komen.

Tijdens jaarvergadering van Dorpsbelangen op woensdag 11 maart 21.00 uur zal een spreker van Eco-Oostermoer ons alles vertellen over glasvezel.

Voor meer info en voor het vrijblijvend kenbaar maken van je belangstelling, verwijzen wij iedereen graag naar onderstaande websites:

http://wilookglasvezel.nl/

http://wilookglasvezel.nl/intekenen/

Voor Eexterveen is vanuit vereniging Dorpsbelangen Hilko Bruins contactpersoon/ambassadeur.

Voor vragen: dorpsbelangen@eexterveen.com of Hilko Bruins tel: 0598-491921.

Wij zoeken nieuwe bestuursleden!

11 maart a.s. is de Jaarvergadering van Vereniging Dorpsbelangen. Nalini van Klaveren – Meertens en Xandra van Zon verlaten dan na 5 jaar het bestuur. Daarnaast heeft Sharee Venema besloten te stoppen met haar bestuursfunctie.

Het bestuur van Dorpsbelangen kan altijd versterking gebruiken en gezien de huidige samenstelling van het bestuur, doen wij vooral een oproep voor vrouwelijke bestuursleden. 

Dus, voel je je geroepen om de belangen van het dorp te behartigen bij de gemeente en in brede overleggroepen (denk aan thema’s als leefbaarheid in het dorp, noaberschap, duurzaamheid en samenwerking met andere partners/ verenigingen)? En vind je het ook leuk om mee te denken en mee te werken aan de organisatie van diverse (nieuwe) activiteiten en feesten? Laat je dan horen! Voor meer informatie kun je altijd terecht bij de diverse bestuursleden of neem contact op met Xandra van Zon (tel: 467954), Karen Esschendal (tel: 467966) of stuur een e-mail naar dorpsbelangen@eexterveen.com

Dorpsborrel

Wat een gezelligheid tijdens de Dorpsborrel! Joke en Martinus hadden het prima geregeld met heerlijke stamppotten. Vrijdag 6 maart is er weer een Dorpsborrel in het Dorpshuis. Tussen 17.00 en 19.00 uur kun je weer binnen lopen voor een borrel en eten als je daar zin in hebt. Joke en Martinus Wolting maken bij deze borrel dit keer kipsaté met groenten en aardappelschijfjes of patat.

1 + 1= 3, een borrel, lekker eten en gezellig gezelschap. Waarom thuis eten als je ook lekker in het Dorpshuis kunt eten! Dus schuif aan vanuit je werk of thuis, we vinden het leuk als je komt!

Als je gebruik wilt maken van het eten, meld je dan aan bij Joke en Martinus. Je betaalt per volwassene €7,50 en voor kinderen van basisschoolleeftijd €5,- per kind. Je kunt onbeperkt gebruik maken van het buffet! Je kunt Joke en Martinus bereiken via tel.nr: 0598-468311 of per mail famwolting@hotmail.com

Pasen

Zondag 5 en maandag 6 april vieren we Pasen. Vereniging Dorpsbelangen organiseert zoals gebruikelijk op 2e Paasdag het Neut'n schait'n en het Paasvuur.

Neut'n schait'n

Op 2e Paasdag, maandag 6 april kan iedereen weer de strijd aan gaan voor de felbegeerde wisseltrofee van het Neut'n Schait'n! Dit vindt plaats in het Bewegingshuis van 10.30 tot 13.30 uur.

Ook dit jaar weer met echte noten! Dus dun is noten houden, dik is noten betalen. Noten zijn bij inschrijving te koop. Iedereen kan meedoen, van jong tot oud. Doe mee of kom kijken!

Paasvuur

Ook op 2e Paasdag, maandagavond 6 april om 20.00 uur ’s avonds, wordt het Paasvuur ontstoken door de oudste leerlingen van de basisschool. De definitieve locatie wordt later bekend gemaakt. U bent allen van harte welkom!!

De opbouw van de paasbult vindt plaats op vrijdag 3 april van 18:00 - 20:00 uur en op zaterdag 4 april van 15.00 tot 17.00 uur. U kunt uitsluitend tijdens deze uren uw snoeihout aanleveren. Dit betekent dus GEEN stobben, geverfd hout, schroeven, spijkers en andere zaken. Gedurende de genoemde uren is er altijd iemand van Dorpsbelangen aanwezig.

We vieren Pasen laat dit jaar. Bewaar uw snoeiafval voor de Paasbult! 

 

Column

Hallo dorpsgenoten,

Ik ben Esther Meertens -Kuntkes , 41 jaar, geboren en getogen op de Wieke (Ommelanderwijk te Veendam).  Na het voortgezet onderwijs ben ik begonnen met de Inservice opleiding Ziekenverzorgende, eerst in Veendam later in Dordrecht. Na de opleiding ben ik als uitzendkracht in de zorg gaan werken en uiteindelijk terecht gekomen in Gouda bij een bedrijf wat “medische hulpmiddelen” verkocht.

Gezien mijn achtergrond was ik daar een welkome aanvulling.

Na een aantal jaren in het westen lonkte het noorden weer en in 1998 ben ik weer verhuisd naar Veendam en begon als uitzendkracht bij de RDW. Dankzij een collega die daar ook werkte leerde ik Gijs kennen in Barcarolle in Wildervank . Nadat het project bij de RDW voorbij was heb ik nog een aantal jaren in diverse callcenters in Groningen en Stadskanaal gewerkt maar sinds 2004 ben ik een thuisblijfmoeder. 

In 1999 zijn we in Eexterveen samen gaan wonen en wel op Dorpsstraat 78. In 2002 zijn we getrouwd en in 2003 werd Rik geboren. Toen Rik 3 jaar was zijn we verhuisd naar Dorpsstraat 76 (het ouderlijk  huis van Gijs) waar in 2008 Gert ons gezin compleet heeft gemaakt

Ons leven samen kent helaas niet alleen maar gelukkige momenten,  in januari 2007 moesten wij na een zwangerschap van 27 weken afscheid nemen van onze dochter Puck*.  Precies 3 jaar later brandde op een ijskoude zaterdagavond onze woning volledig af. Na de brand hebben we hard gewerkt om zo snel mogelijk weer uit de units te komen en dat is ons gelukt: 31 maart  2011 sliepen wij voor het eerst in de “nieuwe” boerderij.

 

In 2010 hebben we ons getrakteerd op onze trouwe spikkel Dorus (nu bijna 5) en sinds kort hebben we ons gezelschap uitgebreid met een dame Rosa (nu  6 maanden). We hebben gekozen voor het dalmatische ras omdat dit bij uitstek de honden zijn voor een gezin…

Naast het moederen heb ik in de Oudercommissie van peuterspeelzaal  ’t Spikertje gezeten, 4 jaar in de  MR, heb ik een jaar jeugdcommissie gedaan (als invaller) en organiseer ik dit jaar voor de 4de keer samen met Margaretha het SPES-kamp.

Dorpsfeestcommissie

Dorpsfeest Eexterveen 2015

De Dorpsfeestcommissie wenst alle buurten heel veel plezier de komende maanden met het bouwen van de wagens en het verzinnen van een mooie versiering voor de buurt.

De thema’s van de wagens en een naam voor jullie buurt ontvangen we graag uiterlijk vrijdag 20 februari 2015.

Als er vragen / opmerkingen zijn aan de Dorpsfeestcommissie, neem dan gerust contact op met Xandra van Zon (tel: 467954) of Karen Esschendal (tel: 467966) of stuur een e-mail naar dorpsbelangen@eexterveen.com

FILM FILM FILM FILM FILM

Wij organiseren in het Dorpshuis voor de kinderen van de basisschool, op 20 februari om 19.00 uur, een Film. 
De kosten zijn € 2,00 per kind. Daar krijgen ze drinken, iets lekkers, en de film voor. 

FILM FILM FILM FILM FILM FILM FILM FILM FILM FILM FILM FILM FILM 

Hervormde Stichting Begraafplaats Annerveen

NLdoet! op zaterdag 21 maart

We hebben onze begraafplaats (aan de Molenwijk in Spijkerboor) aangemeld voor de vrijwilligersdag NLdoet!  
Op zaterdag 21 maart van  9.30 - 12.00  uur willen we met de hulp van een aantal vrijwilligers het gebouwtje en een aantal graven op onze begraafplaats opknappen.
Gereedschap is aanwezig.
U kunt zich aanmelden via de site (http://www.nldoet.nl/hoe-kunt-u-meedoen) maar ook bij Rolina Esschendal (tel. 467 804) of Giny Steenge (tel. 0598 491 248).
We zien u 21 maart graag op de begraafplaats.

Het bestuur, Egbert Dijkema, Dina Korte, Giny Steenge en Rolina Esschendal

Off the Road Rit Historische GP Eext

De stichting Historische Motor GP Eext organiseert op
zondag 1 maart 2015 haar jaarlijkse off-roadrit. Bij de off-roadritten wordt er
op buitenterreinen gereden die voor het grootste gedeelte bestaan uit
onverharde wegen. Bij een off road rit vertrekt men in groepen en is er geen
tijd en wedstrijdelement aan verbonden. Het parcours van de off-roadrit is
ongeveer 50 km lang en wordt uitgezet over verschillende terreinen. Zo wordt er
deels in het bos, maisvelden, landerijen, crossbanen, zandpaden en
landweggetjes gereden en deels op openbare wegen. Ook zal de rit
Eexterveen aan doen. 
De route zal zijn:

Kruisweg - Zandvoorterweg - Elzemaat - Oversteken Dorpsstraat - Bareveld 

Het gaat niet over de straat zelf maar over de landerijen.
Op de hoek Kruisweg - Zandvoorterweg zal in het veld een Carroussel worden geplaatst.