Header

Agenda

10 oktober 2014           Filmavond voor de jeugd, aanvang 19 uur Dorpshuis
16 oktober 2014           VIB Drents Museum, vertrek 13 uur
20 oktober 2014           tot 18 uur aanleveren kopij voor volgende EC
22 oktober 2014           VIB knutselavond in het Dorpshuis
13 - 14 juni 2015          Dorpsfeest Eexterveen

Vereniging Dorpsbelangen Eexterveen

Nieuwe bestuursleden

Tijdens de bijzondere ledenvergadering van woensdag 27 augustus zijn 7 nieuwe bestuursleden gekozen voor het bestuur! De volgende 7 mensen zijn toegetreden tot het bestuur van Dorpsbelangen:
Bertus Botterblom
Hilko Bruins
Roelof de Jonge
Karel van Klaveren
Rik Klok
Sharee Venema
Jan Roelof Vos
Het bestuur van Dorpsbelangen bestaat nu in totaal uit 10 leden. Uiteraard zijn wij hier enorm blij mee. Wij wensen alle nieuwe bestuursleden een mooie bestuurstijd toe!

Dorpsfeest Eexterveen 2015

We hebben alvast een datum voor alle inwoners van Eexterveen om te noteren! Het Dorpsfeest van 2015 wordt gehouden op zaterdag en zondag 13 en 14 juni 2015. 

Gezocht: leden voor de Dorpsfeestcommissie!!

Wij zijn op zoek naar leden voor de Dorpsfeestcommissie! Het zou ontzettend mooi zijn als uit elke buurt een vertegenwoordiging plaats neemt in de Dorpsfeestcommissie. Dus vind je het leuk om komende maanden actief bezig te zijn met de organisatie van het Dorpsfeest? En wil je graag jouw buurt vertegenwoordigen? Meld je dan aan voor 21 oktober a.s.! 

De wijken zijn nog niet voorzien van een originele wijknaam! Kom met een originele naam voor jullie wijk en laat het ons weten, dat maakt de communicatie de komende maanden een stuk duidelijker.

 

Andere deelnemers

Naast de buurten zijn er ook altijd een aantal andere groepen/ categorieën die een wagen maken voor het Dorpsfeest. Deze groepen zien we in 2015 graag weer terug!

Hieronder staan de bij ons bekende groepen. Graag horen wij van deze groepen of ze volgend jaar meedoen met een wagen in de optocht en zo ja, wie de contactpersoon is voor deze groep.

Verdere informatie over het Dorpsfeest en inschrijving voor de wagens volgt binnenkort.

Als er vragen / opmerkingen zijn aan het bestuur, neem dan gerust contact op met Xandra van Zon (tel: 467954) of Karen Esschendal (tel: 467966) of stuur een e-mail naar dorpsbelangen@eexterveen.com

SPES

Verloting
Het is bijna weer zover: de jaarlijkse verloting van SPES. Ook dit jaar hebben we weer veel mooie prijzen om weg te geven. De trekking is op vrijdagavond 12 december om 20:00 uur en zal plaatsvinden in de kantine van Spes.
1e prijs: Cadeaubon t.w.v. € 100 aangeboden door Fietsspecialist Egbert Egberts te Borger
2e prijs: Tennispakket t.w.v. € 100 van Sportpoint Nijeboer te Hoogezand
3e prijs: Dinercheque t.w.v. € 50 aangeboden door Landhuis Hotel Rikus te Eext
en verder nog meer leuke, interessante prijzen.

De loten worden gesponsord door Coop Schippers uit Annen.
De loten kosten slechts € 0,50 per stuk. Dus steun Spes door het kopen van loten.

Familie, vrienden, ouders, opa’s en oma’s of zakenrelaties staan natuurlijk te springen om een lot van en voor SPES te kopen. Voor de verkoop van de loten doen we een beroep op u of op uw kind. Met de verkoop van de loten worden de diverse sporten en activiteiten van SPES gefinancierd. De sport van uw kind maar ook die van uzelf heeft dus baat bij de verkoop van de loten.

De boekjes worden verkocht door de kinderen vanaf groep 4 die op gymnastiek of op korfbal zitten en door de volwassen korfballers. Uw kind krijgt minimaal 1 boekje, maar mag natuurlijk veel meer verkopen!

• Vrijdag 10 oktober worden de boekjes met daarin de lootjes tijdens gymnastiekles door Diana uitgedeeld aan alle kinderen.

• De boekjes worden uitgedeeld aan alle kinderen vanaf groep 4. Uw kind krijgt dus zeker 1 boekje met hierin 25 lootjes.

• De kinderen die niet aanwezig zijn op gymnastiek en wel op korfbal zitten krijgen het boekje op de training of bij de wedstrijd.

• Het is elk jaar weer een strijd wie de meeste boekjes verkoopt. Voor de 3 kinderen welke de meeste boekjes verkopen hebben we extra zakgeld gereserveerd!

• Heeft uw kind (of u) het boekje vol! De volle boekjes en tevens extra boekjes zijn te verkrijgen en kunnen ingeleverd worden bij Roel-Jan Kuipers op koffielaantje 4.

• Op maandagavond 8 december vanaf 19:00 uur kunnen de boekjes tevens ingeleverd worden in de kantine. De boekjes die dan niet ontvangen zijn worden nagebeld om te vragen deze alsnog te verkopen en in te leveren.

Alvast veel succes bij de verkoop en super bedankt voor de inspanning.

Met vriendelijke groeten,

SPES.

VIB Reiscommissie

Op donderdagmiddag 16 oktober as. gaan we naar het Drents museum in Assen. We vertrekken om 13.00 vanaf  Dorpsstraat 120.
Wil je mee, geef je dan op bij of Aly 468450 of Tineke 468610.

De entree van het museum is gratis 

paddestoelen

VIB Eexterveen knutselavond

Hallo allemaal,
Op 22 oktober as. hebben we een knutselavond. Onder leiding van Janny Vos gaan we paddenstoelen maken, als decoratie op de tuintafel.
We beginnen gewoon om kwart voor acht in het dorpshuis. Niet leden zijn natuurlijk ook van harte welkom ( kosten zijn dan 5 euro)
De volgende dingen moet je zelf mee nemen: een bal,  een dienblad ( of aardappelkistje), lijm (Velpon of Bisonkit), rood herfstblad ( het meest geschikt is het blad van de Amerikaanse eik), wat mos, dennenappels/kastanjes/ kalebassen o.i.d ( ter decoratie), een mesje en een schaar.

 

Kunstenaars gezocht voor het dorpshuis

De afgelopen jaren hebben verschillende kunstzinnige Eexterveeners hun werk geëxposeerd in ’t Achterhoes. Nu zijn we op zoek naar nieuwe kunstenaars (geoefende hobbyisten) die hun werk willen tentoonstellen. Vanwege de ruimte zijn hangende werken het meest praktisch, maar ook ander materiaal is welkom. Zo heeft u de mogelijkheid om uw werk – voor een aantal maanden – aan uw dorpsgenoten te laten zien.
Heeft u vragen of wilt u zich aanmelden, neem dan contact op met Roelof Meinders (46  83 54).

 

4 oktober 2014 gymnastiekuitvoering (65) EC

Gymnastiekuitvoering

 

Zaterdag 4 oktober jl vond de gymnastiekuitvoering plaats in het Bewegingshuis in Eexterveen. Het thema was Cirque du Eexterveen. De zaal was versierd in de stijl van het Circus. Onder leiding van juf Diana hadden alle gymnasten een oefening en een dans ingestudeerd. Alle gymnasten kwamen op via de trampoline waarna een pyramide werd gemaakt. Daarna vonden de oefeningen en dansen plaats. In de pauze konden loten gekocht worden voor de verloting, deze vonden gretig aftrek.
Aan het eind kwamen alle gymnasten op het podium en werden alle mensen bedankt die hebben meegeholpen de gymnastiekuitvoering mogelijk te maken, met een speciale dank voor Juf Diana en Jolanda de Jonge.

 

Cirque du Eexterveen

De gymnastiekuitvoering, Cirque du Eexterveen, was geweldig! Hierbij willen wij nogmaals iedereen bedanken die op welke manier dan ook een bijdrage heeft geleverd aan deze uitvoering.

Maar vooral …… DE KINDEREN!! en juf Diana voor hun geweldige inzet en het plezier waarmee ze deze uitvoering tot een succes hebben gemaakt.

Zonder al deze mensen was dit circus niet geworden wat het nu was.

Iedereen heel erg bedankt!!!!!!!!!!!!!!!!! 

Dankwoord voor de vrijwilligers die de keuken hebben geplaatst

Burendag in Dorpshuis 't Achterhoes

Op zaterdag 27 september 2014 was de landelijke Burendag. Ook in Eexterveen werd dit gevierd in en bij ons dorpshuis, 't Achterhoes.
In het dorpshuis is een nieuwe keuken geplaatst. Deze kon door iedereen bewonderd worden. De voorzitter van Stichting Dorpshuis Eexterveen heeft een kort woord van dank gesproken richting de vrijwilligers die er voor zorg hebben gedragen dat de nieuwe keuken er kon komen.

De Historische vereniging had een fototentoonstelling georganiseerd over het School-/Dorpsfeest van toen en nu.

 

Buiten konden de kinderen cupcakes versieren. Een groot aantal kinderen had zich hiervoor opgegeven dus het moest in 2 groepen verdeeld worden. Verder werd er onderhoud gepleegd aan het groenplantsoen bij het dorpshuis.

 

Stichting Dorpshuis Eexterveen

Burendag in ’t Achterhoes

We bedanken alle aanwezigen voor de gezellige middag in ons dorpshuis op zaterdag 27 september. En met name de vrijwilligers die zich hebben ingespannen voor het installeren van de nieuwe keuken: Jan Hoving, Hans van Asselt, Harm Stek, Gijs Meertens, Oltman Begeman en Jan van Ginkel. We zijn erg blij met het resultaat!

film

Film in 't Achterhoes

Op 10 oktober a.s. draait er een film in het Dorpshuis te Eexterveen

voor alle kinderen van de basisschool en hun vriendjes of vriendinnetjes

Begint om 19.00 uur

De kosten zijn € 2.00 per kind, daarvoor krijgen ze drinken en iets lekkers en de film

Tot 10 oktober 2014 !