Header

Welkom bij de nieuwe Eexterveense Courant.

Net terug van vakantie of nog onderweg, of misschien nog niet geweest, in elk geval tijd om even op de hoogte gehouden gehouden te worden van de nieuwste ontwikkelingen in Eexterveen.

In deze Eexterveense courant is het volledige programma opgenomen van de Sport & Spelweek 2014. 

Ook geven we uitleg van de veranderingen van de EC en de website. 

Waarom een nieuwe site en nieuwsbrief?

Teveel problemen met de oude site en verouderde software hebben de redactie doen besluiten de website te verhuizen naar een nieuw platform. Dit had ook gevolgen voor de EC, want die werd vanuit die website verstuurd. 

Wat is er nieuw

Omdat we een nieuwe site hebben, hoort hier ook een nieuwe lay-out van de EC bij. En hierin zijn een aantal veranderingen doorgevoerd.

Blauwe achtergrond

De blauwe achtergrond kleur is uit de digitale EC verdwenen. We kregen steeds meer klachten van lezers die nog elke keer trouw de EC uitprinten. Dat bleek een aanslag op de lichtblauwe inkt. Vandaar dat we hebben besloten deze achtergrond kleur niet meer te gebruiken. 

Nieuwsbrief en website gaan meer samenwerken

Voorheen werden nieuwsberichten per mail aan de redactie gestuurd. Die maakte er een nieuwsbrief van en verstuurde deze. De berichten zelf verschenen daardoor niet automatisch op de website. 

Dat gaat veranderen. Berichten van verenigingen worden nu wel zo veel mogelijk op de site geplaatst. De EC is min of meer een verzameling van deze berichten. Ze kunnen dus ook op de site gelezen worden. 

Meer mogelijkheden met afbeeldingen

Het afgelopen jaar zagen we het al: De EC werd steeds meer voorzien van beeldmateriaal als foto's die een bericht net even wat leuker maakte. Dat gaf nog wel eens wat moeilijkheden met het maken van de EC. Dat is nu aanzienlijk eenvoudiger geworden voor de EC.

Veel beter op smartphones en tablets

Steeds meer lezers bekijken de EC op hun tablet of smartphone. Met de oude EC was dat lastig, met de huidige is dat aanmerkelijk verbeterd. 

Plaatsen van berichten op de website en in EC

Indien je iets op de site en/of in de EC wilt plaatsen, stuur dat dan per email naar de reactie van de EC op het mailadres: ec@eexterveen.com. De redactie zorgt er dan voor dat het bericht geplaatst wordt. 

Wat vinden jullie? 

Laat het weten aan de redactie via ec@eexterveen.com. Want met jullie tips en aanbevelingen kunnen we het nog leuker en beter maken.  

Sport- en Spelweek 

Ook deze zomer wordt er weer een Sport- & Spelweek georganiseerd door de gezamenlijke verenigingen van Eexterveen! Hieronder vindt u het programma.

Dit jaar een korter, maar gevarieerder programma van woensdag 13 t/m zondag 17 augustus. Het Rad van Fortuin wordt gedraaid op woensdag- , donderdag- en vrijdagavond. De catering wordt verzorgd door de familie Wolting in samenwerking met Vereniging Dorpsbelangen.

Voor de verschillende Sport- & Spelonderdelen zijn punten te verdienen die meetellen voor het eindklassement. De bekendmaking van de winnaars en uitreiking van de prijzen vindt plaats op zondagmiddag na het Wagenspel. Iedereen  kan meedoen in de categorie├źn: 0 jaar t/m groep 4, groep 5 t/m groep 8, jeugd t/m 16 jaar, heren en dames.

Programma Sport & Spelweek 13 t/m 17 augustus 2014

Woensdag 13 augustus

We openen de Sport- en Spelweek met het populaire Kegelen op zijn Eexterveens! Georganiseerd door: Biljartvereniging Onder Ons en IJsvereniging Eexterveen. Inschrijven vanaf 18:30 uur / Start 18:45 uur.

Donderdag 14 augustus

Wandeltocht door Eexterveen met spellen voor de jeugd & historische vragen voor de volwassenen. Georganiseerd door: Wielervereniging DKS, Klootschietvereniging E.E.K.C en de Historische Vereniging. Inschrijven vanaf 18:30 uur / Start 18:45 uur. Zorg dat je stevige schoenen aan hebt.

Vrijdag 15 augustus

Wegens succes gepromoveerd naar de vrijdag: Kuipsteken! En kom het ontdekken hilarisch vissen en het alom bekende ezeltje prik.Georganiseerd door: SPES.  Inschrijven vanaf 18:30 uur / Start 18:45 uur.

Zaterdag 16 augustus

Zaterdagmiddag:Botenrace

Botenrace (van 0 t/m 12 jaar & 12 t/m 16 jaar). Georganiseerd door de Jeugdcommissie. Vanaf 14.00 uur kun je jouw boot maken/versieren in de SPES kantine. Neem zelf iets mee als basis voor je boot (denk aan melkpak, plastic fles).Je mag jouw boot natuurlijk ook gewoon thuis klaar maken voor de botenrace. Maximale afmeting van de boot 20x40 cm. Start botenrace: 15.30 uur

Kom en doe mee! Iedereen is van harte welkom om te komen kijken, want het te water laten van een boot is altijd een feest!

Zaterdagavond: Playbackshow

Playbackshow voor kinderen (van 0 t/m 12 jaar). Aanvang 18:45 tot max. 20.00 uur.

Playbackshow (van 12 - 16 jaar & volwassenen) & Feestavond met DJ Bernd! Aanvang 21.00 uur.

Aanmelden kan via: playbackshow@eexterveen.com

Zondag 17 augustus

Fietstocht. Georganiseerd door Vrouwen in Beweging (VIB). Inschrijven en Start vanaf 13.00 uur.

Het Wagenspel. Gespeeld door toneelvereniging T.O.G. Aanvang 17.00 uur

Tegelijkertijd kan iedereen genieten van een BBQ georganiseerd door Vereniging Dorpsbelangen. 

Afsluiting Sport- en Spelweek met prijsuitreiking van het eindklassement. Aanvang 18:00 uur