Header

De Eexterveense Courant is een uitgave van de Vereniging Dorpsbelangen Eexterveen. De redactie is niet aansprakelijk voor de inhoud en juistheid van de berichten die in de Eexterveense Courant zijn opgenomen. De papieren nieuwsbrief verschijnt meestal iedere 14 dagen (digitaal op maandag, op papier zo snel mogelijk daarna) of zoveel vaker als nodig is.
Inhoud kan via e-mail worden aangeleverd bij ec@eexterveen.com,
uiterlijk de maandag voorafgaand aan het verschijnen van deze nieuwsbrief voor 18.00 uur.

Vereniging Dorpsbelangen Eexterveen
www.eexterveen.com

Agenda


8 juli 2019              De EC verschijnt vandaag
12 juli 2019            SPES sportfeest
12 juli 2019            dorpsborrel
31 augustus 2019  Oud papier
2 september 2019 De EC verschijnt
7 september 2019 rommelmarkt

De agenda is  volledig te zien op de website via deze link. Mis niks van de activiteiten en kijk regelmatig in de agenda. De agenda wordt regelmatig vernieuwd.  

Wilt u ook uw activiteiten vermeld hebben in de agenda? Stuur dan een e-mail naar ec@eexterveen.com. 

Bericht van de redactie

In deze Eexterveense Courant: terugblik op het dorpsfeest, wisseling in de  redactie van de EC. Bericht van Naoberhulp en nog veel meer.

De volgende EC verschijnt op 2 september 2019. Copy voor de EC kan per e-mail worden gestuurd naar het mailadres ec@eexterveen.com. Copy moet binnen zijn voor 18.00 uur op de verschijningsdatum (zie aan het einde van deze courant).

DORPSFEEST 2019 is weer voorbij. De wagens zijn voor een groot gedeelte weer afgebroken of doen mee in een andere optocht. Ook zijn er enkele verkocht. Diverse buurten gaan nu nog nagenieten met een BBQ en als de opbrengst van de verkoop goed is. zal de BBQ meer zijn dan een speklap.

Het bestuur wil de inwoners van Eexterveen feliciteren door jullie inzet en doorzettingsvermogen is het dorpsfeest fantastisch geslaagd, de complimenten die jullie ook buiten Eexterveen hebben gekregen zegt al genoeg.
Alle vrijwilligers die hebben meegeholpen die het feest heeft doen slagen ook bedankt.
Heel erg bedankt voor de geleverde prestatie en tot 2023.

Namens het bestuur van de vereniging van Dorpsbelangen Eexterveen.

Eexterveense Courant:
Deze uitgave van de EC is de laatste voor de vakantie wanneer de volgende uitgave komt kunt u lezen in de EC. Met deze uitgave komt er een einde aan het redactie periode van Joke Hoiting-Bos. Joke heeft 8 jaar de redactie van de EC op zich genomen en daar komt nu dus een einde aan.
In deze periode heeft de EC een geweldige groei doorgemaakt van een enkel A4 tot meerdere keren een blad van wel 16 bladzijden (enkel zijdig) en het wordt wereldwijd gelezen van Eexterveen tot Nieuw Zeeland/ Brazilië/Canada, ik heb gehoord dat de Eskimo’s het ook lezen. Door de inzet van Joke is het zover gekomen, ik geef het te doen om 8 jaar lang er voor te zorgen dat alle inwoners op de hoogte blijven van het reilen en zeilen in ons dorp.
Daarom Joke heel erg bedankt hiervoor.

Namens het bestuur van de vereniging Dorpsbelangen.

Nieuwe redactrice EC:
Wij heten graag Gina Hoving welkom als nieuw redactielid van de Eexterveense Courant. Wij vinden het fijn dat zij deze taak op zich wil nemen en wensen haar veel succes. Gina is op Eexterveen geen onbekende en wij wensen haar dan ook een hele fijne periode als redactrice voor de EC. Gina is buiten de EC redactrice ook bestuurslid van de Historische Vereniging en bestuurslid van Stichting Dorpscentrum Eexterveen ook is zij hoofd boekhouding van een schildersbedrijf en daarnaast heeft zij nog een aantal hobby’s.
Wij vertrouwen er op dat onze EC ook onder Gina door zal bloeien.

Bestuur Dorpsbelangen.

 

Vakantie:
Het bestuur van de Vereniging Dorpsbelangen Eexterveen gaat ook op vakantie, nadat wij zijn uitgerust gaan we er weer met frisse moed tegen aan om Eexterveen nog mooier te maken.
Dat wij dat niet alleen kunnen dat zal duidelijk zijn daarom hopen wij en vertrouwen er op dat onze inwoners van Eexterveen hun schouders er ook onder willen zetten als daar om gevraagd word.
Allemaal een fijne vakantie en tot in augustus /september.

Bestuur Vereniging Dorpsbelangen.

Dorpsborrel

De maand Augustus is er geen Dorpsborrel
Wie wil kan vanaf 18.30 uur aan schuiven voor een gezamenlijke dorpsmaaltijd.
Opgave is noodzakelijk er is een maximale capaciteit en vol is vol.
Wijzigingen voorbehouden.

Naoberhulp

Een lampje kapot, zin in een praatje met of zonder koffie, een pak melk nodig of de container die bij de weg moet voor de vuilnisman?
Zo maar een paar kleine dingen waar je om of mee verlegen kunt zitten als de buren op vakantie zijn!
Naoberhulp Eexterveen is de hele zomer bereikbaar via 06-21221432.

Wij wensen iedereen een goede en mooie zomerperiode!
groet,
Annelies Appelhof en Willeke Roos
06-21221432

Nieuws van 't Klein Genoegen

Openingstijden Dorpscentrum en ’t Klein Genoegen

Maandag gesloten
Dinsdag gesloten
Woensdag 15:00 – 22:00
Donderdag 12:00 – 22:00
Vrijdag 12:00 – 22:00
Zaterdag 12:00 – 22:00
Zondag 12:00 – 22:00

Kijk op deze link voor speciale openingstijden, besloten feesten of partijen.

Gymuitvoering

Wij hebben alvast een datum geprikt voor de gymuitvoering van 2020, te weten zaterdag 4 april. Noteert u deze datum in de agenda?

 

Rommelmarkt SV Spes en
DKS Eexterveen.


Op zaterdag 7 september 2019 van 9.00 uur tot 13.00 uur wordt wederom de rommelmarkt gehouden, ten bate van de clubkas van de Sportvereniging Spes en Wielervereniging DKS.
De rommelmarkt vindt plaats in en om de schuren van de fam. Sloots, Dorpsstraat 25.
Hierbij een verzoek om uw oude/overtollige spullen nog even tot begin september te bewaren.
Grote spaanplaten wandmeubels, koelkasten, diepvriezers, autobanden, matrassen en andere milieubelastende materialen kunnen naar het oordeel van het bestuur worden geweigerd.
Wij zoeken voor de woensdagavond 4 september, donderdagavond 5 september, vrijdagavond 6 september vrijwilligers die willen helpen bij het uitpakken, sorteren en inrichten van de rommelmarkt. Tevens zoeken we voor de zaterdag vrijwilligers voor de verkoop van de spullen.
Wil je helpen, laat het dan even weten, je kunt je aanmelden bij Roelie Sloots 0598 853780 / e-mail: roelie1957@ziggo.nl

Jan's praotie

Dorpsfeest 2019.

Wat was het weer een prachtig Dorpsfeest op 22 en 23 juni j.l.
Beide dagen prachtig weer en de gezelligheid achter en in het dorpscafé “ ’t Klein Genoegen” was al met al een groot genoegen.
Over de kermis en de meerkamp wil ik het eigenlijk niet hebben. Dat was het voorbereidend werk van het bestuur van Dorpsbelangen. Wil niet zeggen dat ze geen dikke pluim verdienen want zonder hun was het feest er niet geweest. Ze namen het er zondag dan ook even van op het terras. Groot gelijk na gedane arbeid is het zoet rusten.
Nee, ik wil een compliment uitdelen aan de inwoners. De buurten en verenigingen hebben weer hun uiterste best gedaan om de straat mooi te versieren en een geweldige optocht in elkaar te zetten.
Eerst maar even de straatversiering. Naast het bakken nam de Hunze of Drèents Daip een plaats in bij de “vissenbuurt” en de rommelbuurt”. Maar ook de Kofffielaan, de brandweer- en strandversieringen waren de moeite waard. Toch leuk als je door het dorp rijdt en de straten zijn versierd en de vlaggen zijn uit.
Maar de optocht was weer als van ouds; prachtige wagens. Er was weer heel veel werk aan verricht en de jury had het dan ook niet gemakkelijk. Maar de ere- en 1e prijs waren terecht echt verdiend.
Er waren een fotograaf en een filmer aan het werk tijdens de optocht, maar zag ik collega columnist Ewert ook niet met een camera aan het werk? Die man is ook van alle markten thuis, now ja, van alle-, van vele!
Hij had het druk om al het moois vast te leggen. Rupsje nooit genoeg slingerde over de straat zoals het hoorde. Als je de wagen van Heel Holland Bakt zag liep het water je uit de mond.
Ik zag vele oud inwoners langs de route en het doet je toch goed dat zij het dorp waar ze geboren en getogen zijn, niet vergeten zijn.
Ik zag hun al roepen och “Ol schat” en dat riep gelijk herinneringen op aan de oud fietsenmaker van het dorp.
Deze mensen en niet alleen de oud inwoners maar ook de autochtonen werden geraakt door de chauffeur van de zigeunerwagen. Immers 99 % van deze mensen hebben in hun leven nog nooit een optocht mee gemaakt waarbij Jan Eps niet bij de zigeuners was betrokken. En ook nu weer was de bijna 86 jarige Jan er bij als trekker chauffeur. Laten we hopen dat hij over 5 jaar weer de kar mag trekken.
Over het 2e gedeelte van de wagen van TOG heb ik mij enigszins verbaasd. Ziekte- en bed scenes was toch voorbehouden aan de oud toneel vereniging “Nieuw leven”.
Gelukkig liet ook de jeugd zich niet onbetuigd met 2 wagens. Immers zij hebben de toekomst. Het zeil van het schip zwaaide met de hoge bomen mee en de col du Eexterveen was een verwijzing naar de Col du VAM in Wijster.
Kortom een compliment voor alle ook niet genoemde wagens
Tenslotte een eervolle vermelding voor de zwaailamp, die naar later bleek, een bekende inwoonster herbergde.
En……..als klap op de vuurpijl het prachtige wapen dat zaterdag werd onthuld.
Ik kan alleen maar zeggen: Waar een klein dorp groot in kan zijn.

Jan Venema.