Header

De Eexterveense Courant is een uitgave van de Vereniging Dorpsbelangen Eexterveen. De redactie is niet aansprakelijk voor de inhoud en juistheid van de berichten die in de Eexterveense Courant zijn opgenomen. De papieren nieuwsbrief verschijnt meestal iedere 14 dagen (digitaal op maandag, op papier zo snel mogelijk daarna) of zoveel vaker als nodig is.
Inhoud kan via e-mail worden aangeleverd bij ec@eexterveen.com,
uiterlijk de maandag voorafgaand aan het verschijnen van deze nieuwsbrief voor 18.00 uur.

Vereniging Dorpsbelangen Eexterveen
www.eexterveen.com

Agenda

28 maart 2019   Huiskamer
29 maart 2019   Jeugdsoos incl groep 8
30 maart 2019   Oud Papier SPES
30 maart 2019   Filmmiddag groep 3 t/m 7
30 maart 2019   Filmavond groep 8 t/m 18 jaar
2 april 2019       Herhalingsles Reanimatie en AED
4 april 2019       Huiskamer
5 april 2019       Jeugdsoos
6 april 2019       Tennistoernooi SPES

De agenda is vernieuwd en volledig te zien op de website via deze link. Mis niks van de activiteiten en kijk regelmatig in de agenda. De agenda wordt regelmatig vernieuwd.  

Wilt u ook uw activiteiten vermeld hebben in de agenda? Stuur dan een e-mail naar ec@eexterveen.com. 

Bericht van de redactie

In deze Eexterveense Courant: Observaties uit Eexterveen, nieuws over de film Eexterveen geeft geen krimp, Paasnieuws, een column en nog veel meer. De volgende EC zal verschijnen op 8 april a.s. Copy voor de EC kan per e-mail worden gestuurd naar het mailadres ec@eexterveen.com. Copy moet binnen zijn voor 18.00 uur op de verschijningsdatum (zie aan het einde van deze courant). 

Dorpsfeest 2019

(let op, vergeet niet uw voertuig of ander object door te geven!)
Het dorpsfeest wordt gehouden op 22 en 23 juni (vanaf 17 juni straatversiering)
De optocht van de versierde wagens is op 22 en 23 juni 2019.
Opgave en thema bij Irma de Boer E-Mail : Irma.deboer@hotmail.com
Volgorde van binnenkomst is belangrijk in verband met opgave met gelijke thema’s
Ook jullie ideeën kunt u sturen naar karmann@kpnmail.nl
Bestuursleden komen in april bij alle woningen en haar inwoners langs met een inteken lijst voor het dorpsfeest.
Wij zoeken nog een grote wagen voor de muziek, wie heeft er een beschikbaar?

Belangrijk bericht Koffiemorgen iedere donderdag
Huiskamer Plus in dorpscentrum Eexterveen voor alle inwoners Jong en Oud
Iedere donderdagochtend vanaf 9.30 uur zijn alle inwoners van Eexterveen van harte welkom bij de Huiskamer in het dorpscentrum. Elkaar ontmoeten en gezelligheid onder het genot van een kopje koffie/ thee, staat voorop! 1x in de maand organiseren we een Huiskamer Plus. Tijdens deze bijeenkomst, organiseren we een lezing, cursus, diapresentatie of iets dergelijks.
U hoeft zich niet op te geven, u kunt zo binnenlopen!

De Schooltuin 

De schooltuin zal binnenkort ook aangelegd moeten worden en er komt een Kas. (wie heeft er nog een kas staan en wil deze wel ter beschikking stellen?) Tevens zoeken wij begeleiders die vrijwillig de schoolkinderen willen begeleiden bij de aanleg en het inzaaien van de groenten. Aanmelden bij vereniging Dorpsbelangen Jan.vos@wxs.nl 

De teller staat nu op 3 aanmeldingen we zoeken een groepje van 6 a 7 personen voor de begeleiding. 

Fruitbomen
De komende 2 weken zal in het Eexterveensche Bos het planten van de fruitbomen starten. Misschien nog vers fruit uit het bos dit jaar.

Sponsoring bankjes en fruitbomen
Dorpsbelangen is bezig met het herinrichten van het evenementen terrein achter het dorpscentrum. Inmiddels is er door vrijwilligers heel veel werk verzet. Het terrein is voorzien van drainage, bomen gekapt, lantaarnpalen geplaatst en gras ingezaaid. In het voorjaar zullen er fruitbomen en bankjes geplaatst worden. Fruitbomen kunnen ook gesponsord worden a € 35.00 per stuk. Deze bomen kunnen dienen als geboorte of herinneringsboom. Aan de boom komt een koperen plaatje met tekst te hangen. Onder de fruitbomen wordt een bloemen mengsel ingezaaid. Ook komt er ruimte voor een schooltuin waar leerlingen van de Kameleon onder begeleiding groente kunnen verbouwen en verkopen Wij hopen in de toekomst veel gebruik te kunnen maken van dit fraai ingerichte evenementen terrein. 

Momenteel zijn er geen bankjes meer die gesponsord kunnen worden. Alle bankjes hebben een baasje gekregen. Diegene die een bankje hebben gesponsord, willen die een tekst doorgeven aan Jan Roelof voor het plaatje welke er op geplaatst zal worden. Alleen nog bomen te sponsoren voor een blijvende herinnering.

Personen met groene vingers gezocht
Wij zoeken vrijwilligers die mee willen helpen om de schooltuin aan te leggen. Ook ouders van de leerlingen worden uiteraard verwacht. Medio maart willen we starten met de aanleg onder leiding en aanwijzing van de school en Martijn van Klaveren van de Vereniging van Dorpsbelangen. Aanmelden kan door te bellen met 0598 468652 of Karmann@kpnmail.nl 

NL Doet ! van het Oranje fonds
Dit was een succes ondanks het slechte weer er is weer veel werk verzet. Er zijn 7 vuilniszakken zwerf vuil verzamelt goede oogst helaas. Met dank aan alle vrijwilligers die hieraan hebben meegewerkt zo houden we ons dorp mooi en schoon.

Pasen 2019

Locatie paasbult: Op het land van Harm Jacob Speelman aan de Kruisweg omgeving boorlocatie
Opbouwen paasbult: Vrijdag 19 april vanaf 17.00 uur tot 19.00 uur. Aanwezig van het bestuur: Karel van Klaveren / Hilko Bruins
Zaterdag 20 april vanaf 10.00 uur tot 16.00 uur. Aanwezig van het bestuur: Jos Meertens, Martijn van Klaveren, Erik Stoffers en Roald Schippers
Opbouw met verrijker: Vrijdag en Zaterdag: Egbert Hoving (of Jos Meertens in overleg met Egbert of Roald Schippers in overleg).

Zondag 21 april 2019 Branden van de paasbult door de oudste leerlingen van de basisschool, groepen 7 en 8, met fakkels

Maandag 22 april 2019 Noten schieten vanaf 10.30 uur in het Dorpscentrum. Aanwezig: alle bestuursleden.

Catering: Martijn en Wietske Klok (voorkeur party tent opzetten)
Opruimen: de week volgend op Pasen en as inleveren bij de gemeente.


Stichting Dorpscentrum Eexterveen

Ook via deze weg hartelijk dank aan alle vrijwilligers die ons op 15 maart tijdens NLdoet! geholpen hebben! #veelhandenmakenlichtwerk

Film: Eexterveen geeft geen krimp

Was u bij de première van de film ‘Eexterveen geeft geen krimp’? Dan was u een van de meer dan honderd personen die een kijkje kwamen nemen. Er werd gelachen, een traantje gelaten, maar er werd vooral genoten. Filmmaker Ronald Pras kreeg veel complimenten en kan met recht trots zijn op het resultaat. Hij heeft anderhalf jaar Eexterveen samengevat in anderhalf uur film. In de film vertellen verschillende inwoners en verenigingen over ons dorp, over de leefbaarheid en hun rol daarin. Zo geeft de film een prachtig inzicht in de wereld van uw dorp en dorpsgenoten.

Op RTV Drenthe

Zeer waarschijnlijk wordt de film ook uitgezonden op RTV Drenthe. Daarvoor moet de film behoorlijk ingekort worden. Dat is een flinke klus voor Ronald. Daarom kunnen we nog geen uitzendingsdatum noemen.

Wilt u de film ook zien?

We hebben veel verzoeken gehad voor een tweede avond. Iedereen die op 15 maart niet aanwezig kon zijn, of oud-inwoners, of familieleden die de film graag willen zien, kan zich aanmelden via stichtingdorpshuis@eexterveen.com of stuur een appje naar 0630826486. Dan plannen we binnenkort een nieuwe voorstellingsdatum.

Tennistoernooi zaterdag 6 april 2019

Tennisliefhebbers,
Wij hebben met het "NL-Doet-weekend" met een groep vrijwilligers onze tennisbaan in Eexterveen opgeknapt. Om jullie (opnieuw) kennis te laten maken met de baan organiseren wij op zaterdag 6 april a.s. van 16.00 tot 18.00 uur een klein toernooitje. Iedereen is welkom. Op basis van de opkomst maken we er een leuk toernooitje van. Daarnaast gaan we pijlen of er animo is voor een toss-avond. Wanneer je geïnteresseerd bent, laat dit dan even weten via secretariaat@svspes.nl. Graag met telefoonnummer (06) voor een app-groep. Op dit moment is het mogelijk om een balletje te slaan, maar het is geen professionele tennisbaan meer.

Bloemenactie

De bloemetjes worden ook weer buiten gezet. Het duurt nog even, maar zaterdag 11 mei zult u ons weer door het dorp zien rijden! Tip: zondag 12 mei Moederdag!

Korfbal

Zaterdag 30 maart 2019
Thrianta C2 - Spes (E) C1
Vertrek 12.50 uur, aanvang wedstrijd 14.00 uur
Activum, Sportveldenweg 2, 7902NX Hoogeveen

DIO D1 - Spes (E) D1
Vertrek 14.50 uur, aanvang wedstrijd 16.00 uur
Boekhorst, De Haer 1, 8431GS Oosterwolde

ZKC '19 E2 - Spes (E) E1
Vertrek 12.50 uur, aanvang wedstrijd 14.00 uur
N Wessels Boerhal, Zuider Esweg 1a, 7921JC Zuidwolde

't Klein Genoegen

Openingstijden Dorpscentrum en ’t Klein Genoegen

Maandag gesloten
Dinsdag gesloten
Woensdag 15:00 – 22:00
Donderdag 12:00 – 22:00
Vrijdag 12:00 – 22:00
Zaterdag 12:00 – 22:00
Zondag 12:00 – 22:00

Jeugdsoos Eexterveen

Jeugdsoos

De jeugdsoos gaat nu toch echt van start!
Op de vrijdag van 19,00 uur tot 21.30 is er jeugdsoos! Dit is voor jongeren vanaf de basisschool tot 18 jaar.
Om de Groep 8 erbij in te betrekken is ook deze jeugd welkom op de laatste vrijdag van de maand! 
Er is geen entree maar wel een kleine bedrage voor drinken en lekkers. Er kan een bijdrage gevraagd worden bij activiteiten.
Jullie zijn allen welkom en wil je iemand uit andere dorpen meenemen zijn ook zij welkom.
Zijn er vragen bel of app 06-157240930
Graag zien we jullie!
Rik Meertens en Janny van Asselt

Filmmiddag / Filmavond

Op zaterdag 30 maart organiseert de jeugdsoos een FILMMIDDAG voor de groepen 3 t/m 7. Iedereen is welkom! 
We beginnen om 15.30 uur, de kosten hiervan zijn 2,50, voor drinken en lekkers

Voor groep 8 t/m 18 jaar is er een FILMAVOND!
We beginnen dan om 19.00 uur!  De kosten hiervan zijn 2,50 voor drinken en lekkers!

Rik Meertens en Janny van Asselt

Vooraankondiging: Rommelmarkt SV Spes en DKS Eexterveen.

Op zaterdag 7 september 2019 van 9.00 uur tot 13.00 uur wordt wederom de rommelmarkt gehouden, ten bate van de clubkas van de Sportvereniging Spes en Wielervereniging DKS.

De rommelmarkt vindt plaats in en om de schuren van de fam. Sloots, Dorpsstraat 25.
Hierbij een verzoek om uw oude/overtollige spullen nog even tot begin september te bewaren.
Grote spaanplaten wandmeubels, koelkasten, diepvriezers, autobanden, matrassen en andere milieubelastende materialen kunnen naar het oordeel van het bestuur worden geweigerd.
Wij zoeken voor de woensdagavond 4 september, donderdagavond 5 september, vrijdagavond 6 september vrijwilligers die willen helpen bij het uitpakken, sorteren en inrichten van de rommelmarkt. Tevens zoeken we voor de zaterdag vrijwilligers voor de verkoop van de spullen.

Wil je helpen, laat het dan even weten, je kunt je aanmelden bij Roelie Sloots 0598 853780 / e-mail: roelie1957@ziggo.nl

NL Doet 2019: Eexterveen meets Acquoy and Heusden

Zaterdag 16 maart 9.00 uur, Dorpsstraat 52 in Eexterveen. Buiten regent het pijpestelen. Vrijwilligers van Stichting Kardeel en sportvereniging SPES zijn al druk doende met hun NL-Doet klussen: de tennisbaan wordt aangepakt, in het Bewegingshuis is begonnen met het schoonmaken van de gymtoestellen en toestellenruimte. Op het programma staat ook het weer vrijmaken en opschonen van het Struunpad, dat met insektenhotel en vogelkijkhut voor de schoolkinderen een spannend ontdekkingspad is. Snoeimessen, harken en schoppen staan klaar. Nog twee vrijwilligers worden verwacht, de familie Kivits, die de organisatie nog niet eerder heeft ontmoet. Klokslag 9 zijn ze present. Joyce en Davey Kivits maken kennis met de andere vrijwilligers.

Een kopje koffie hebben ze wel verdiend. Want het blijkt dat broer en zus Kivits ‘s ochtends al vroeg uit Heusden in Brabant en Acquoy vlakbij Leerdam zijn vertrokken om in Eexterveen te helpen met het Struunpad. Dat vraagt om een toelichting. Want Eexterveen heeft niet elke dag bezoek uit het zuiden en westen van het land om samen de schouders onder een klus voor de gemeenschap te zetten. Davey Kivits vertelt dat zijn zus hem had uitgedaagd om in 2019 mee te doen aan NL Doet. Na zich van haar hulp verzekerd te hebben, had hij daarom op de landelijke site van NL Doet naar een geschikte klus voor hun tweeën had gezocht. Het moest iets in de buitenlucht zijn, een zelfstandige klus waarmee ze een groep mensen blij konden maken en ook iets wat ze niet alle dagen tegen kwamen. Toen hij op het Struunpad klikte, wist hij dat hij hun klus gevonden had. Of hij zich meteen gerealiseerd heeft hoe ver Eexterveen van Acquoy and Heusden verwijderd was, vermeldt het verhaal niet. Maar ze waren er, op 16 maart 2019. Aan regen en wind stoorden ze zich niet; hard hebben ze gewerkt om het pad weer pico bello te krijgen en dat is helemaal gelukt. Meer dan dat, nadat het Struunpad klaar was, zijn ze de hoek omgeslagen en hebben samen met Jan Jakob Hoiting en Alex Houwing ook het deel van het dorpsommetje dat rondom het sportveld loopt, weer goed begaanbaar gemaakt.
Ondertussen waren andere vrijwilligers actief bij de tennisbaan, in het bewegingshuis, bij het openluchttheater en werden de dakplatanen voor de BSO/sportkantine gesnoeid. Tijdens de koffiepauzes werd verder kennis gemaakt en werden verhalen uitgewisseld. Hoe mooi kan NL Doet zijn! Een winderige en verregende ochtend tover je zomaar samen om tot een zonnige dag. Waar mensen uit verschillende windstreken elkaar ontmoeten, broer en zus een dag lang bij kunnen praten en er ondertussen veel werk voor de gemeenschap wordt verzet. Door jong en oud. 4 jonge meiden van rond de 10 kwamen rond 9.30 uur de ploeg versterken. Na een korte nazit en een vrolijk afscheid, vertrokken Joyce en Davey naar Appelscha. Daar hadden ze zich voor nog een klus aangemeld. Eexterveen is een opgeschoond struunpad, stukje dorpsommetje, tennisbaan, openluchttheater en bewegingshuis rijker. Maar vooral een kennismaking met een energieke en inspirerende broer en zus. Dankjulliewel Joyce en Davey! Wie weet tot volgend jaar. /jk namens stichting Kardeel

Koningsspelen / Sponsorloop  Rommelmarkt

Ook dit jaar doet de Kameleon weer mee aan de Koningsspelen. Dit jaar worden deze gehouden op vrijdag 12 april a.s.

Na het nuttigen van het Koningsontbijt zullen er spelletjes worden georganiseerd. De ochtend wordt afgesloten met een Sponsorloop t.b.v. Stichting Hartekind. Vanaf ongeveer 13.00 uur is er een rommelmarkt door de kinderen. De kinderen hebben een eigen kraampje en zullen hun spulletjes verkopen. Komt u ook een kijkje nemen? Net als andere jaren zal ook de Ouderraad een kraam neerzetten waar u een hapje en een drankje kunt kopen. 

Voor de sponsorloop zullen de kinderen over een paar weken bij de deuren langskomen. U kunt hen sponsoren per rondje of voor een vast bedrag. In een volgende EC krijgt u meer uitleg over Stichting Hartekind en de sponsorloop. 

We hopen dat u de kinderen komt aanmoedigen tijdens de sponsorloop (vanaf ongeveer 11.30 uur) en dat u langs komt op de Rommelmarkt. Deze zal duren tot ongeveer 14.30 uur.

Nationale Pannenkoekendag

Ook dit jaar heeft De Kameleon meegedaan aan de Nationale Pannenkoekendag. Op vrijdag 22 maart werden door de leerlingen van groep 8 pannenkoeken gebakken in ’t Klein Genoegen. Met hulp van enkele ouders en Martijn van 't Klein Genoegen zijn meer dan 300 pannenkoeken gebakken. Elke leerling mocht maximaal 4 gasten uitnodigen, opa’s, oma’s, ouders of kennissen. Het restaurant zat goed vol en er werd volop gesmuld van de pannenkoeken.

Observaties van en uit Eexterveen

Even voorstellen Ik ben Jip van den Berg en woon met mijn vrouw Arlene Haveman sinds juli 2018 aan het Koffielaantje in Eexterveen. Arlene is geboren in Sellingen en zelf ben ik een stadjer. We hebben vier kinderen en ook vier kleinkinderen. Onze laatste woonplaats was Zeewolde en we wilden beiden weer terug naar het Noorden. Vorig jaar hebben we ons huis in Zeewolde verkocht. Er kwam dus een bord in de tuin met daarop: VERKOCHT. In mei vorig jaar stond ik naast ons oude huis over het water uit te kijken, toen er een man op mij afkwam. Hij feliciteerde me met de verkoop van ons oude huis, hij had het bord in de tuin gezien. We maakten een praatje en hij vroeg waar we nu wilden gaan wonen. Ik zei: Eexterveen ( en dacht, daar heeft hij natuurlijk nog nooit van gehoord). De man zei echter: dat ken ik, daar kom ik vandaan. Ik viel “van mijn stoel”, zo´n klein dorp , en hij kende het nota bene!

In juli verhuisden we naar Eexterveen en ik stond op straat te kijken naar de Dikke Banden Wedstrijd. Er was ook een baancommissaris die naar me toe kwam en zich voorstelde: Jan Otto Meertens. We maakten een praatje en ik verteld het verhaal van mijn ontmoeting met de man in Zeewolde. Hij onderbrak me en zei: ja, dat was Egbert Koops. Ik viel opnieuw van “van mijn stoel”, niet te geloven! We zijn erg blij met ons nieuwe huis en we hebben een prachtig uitzicht. Dat uitzicht werd echter verstoord door een vijver midden in onze tuin met een hoge opgemetselde rand. De vijver op het internet gezet en er kwam een koper. Die zou de vissen meenemen en de vijver helemaal weghalen, inclusief de opgemetselde rand. De koper kwam, nam alles mee, behalve de rand en verdween met de Noorder zon. Met mijn ziel onder de arm liep ik de straat op en kwam Jan Vos tegen. Die keek even in onze tuin en zei: kom, we stappen in de auto en gaan iemand zoeken. Het resultaat was dat de zelfde dag iemand met een kraantje kwam en de dag daarop was de vijver weg en het ontstane gat in de tuin gedicht en de grond geëgaliseerd! Na ongeveer een maand hadden we een probleem: de deur van onze slaapkamer wilde niet dicht en ik wist niet hoe ik dat moest oplossen. Ik vertelde dat in het dorp aan Jan Roelof Vos op een maandag Die zei: dat vragen we aan Jan Hoving, die heeft de ramen destijds gemaakt. Op donderdag kwam die langs met wat gereedschap en werd de deur gemaakt! Later hadden we een probleem met onze afwasmachine. Ik vroeg aan iemand in de straat wie je daarvoor kunt bellen bij ons in de buurt en ik kreeg advies. De dag daarop kwam iemand van EP Gieten om naar de afwasmachine te kijken. De dag daarop vroeg iemand anders in het dorp aan me: doet je afwasmachine het al weer
Wij genieten van Eexterveen en haar inwoners. Je voelt je meteen welkom en opgenomen in de gemeenschap. Het is een prachtig dorp dat bruist van de activiteiten en waar mensen zelfs elke maand samen gaan eten bij Martijn en Wietske, ook dat is geweldig. Wees allemaal maar heel trots op dit mooie dorp! Zoals jullie begrepen hebben ben ik zelf niet erg handig, maar trots op ons dorp ben ik inmiddels in ieder geval ook!

Jan’s praotie.

Hittegolf.

Nu wij de afgelopen weken een paar mooie warme dagen hebben gehad, nog maar even vorig jaar in herinnering roepen.
Afgelopen zomer in de maand juli beleefden we een heuse hittegolf.
Al vroeg in het jaar was het een week warmer dan normaal. Ook in juni was het al mooi zomerweer, maar juli sloeg alles.
Weken achter elkaar was het heet. Eerst dik boven de 25 graden, later was 30 graden heel gewoon en eind juli waren er temperaturen van 36, 37, 38 graden.
Als je een pas deed zweette je gelijk als en otter. Werken was haast niet meer te doen en vele bedrijven, die geen airco hadden, voerden een tropenrooster in.
Gelukkig hadden de scholen in de aller heetste periode al vakantie.
De thermostaat in onze kamer gaf aan dat het Hi was. Dat betekent dat het in huis meer dan 30 graden is. Nu, in deze periode van het jaar, kun je je dat niet meer voor stellen.
En ik ben van nature wat eigenwijs want ik wil geen jaloezieën of vouwgordijnen of hoe dat allemaal mag heten, voor de ramen.
Dan kun je immers niet meer naar buiten kijken en er is juist zo veel te zien bij warm weer. Zonde!
Maar de hitte had als bijkomstigheid dat het ook ontzettend droog was.
Het gras werd zo geel als saffraan of is het zo geel als botter en de planten stonden dood te gaan in de tuin.
De bieten lagen slap op het land, de aardappels groeiden niet meer, gras ook niet dus er kon niet worden gemaaid en in de mais kwamen geen kolven.
Kortom een strop voor de boeren.
Het koren werd wel 2 of 3 weken eerder gecombined dan normaal. Een voordeel was wel dat het stro gelijk van het land afkon.
Ik heb eigenlijk geen idee wat ze tegenwoordig met stro doen.
Vroeger werd er, als de dorsmachine kwam om het koren te dorsen, het stro door zo’n jaknikker in stropakken geperst.
Die pakken gingen dan naar de strokarton fabrieken.
Er stonden vroeger in Nederland 23 strokarton fabrieken waarvan 21 in de provincie Groningen, 1 in Drenthe, (Hollandia in Coevorden) en 1 in Leeuwarden.
Op zaterdag 28 juli kwamen er gelukkig fikse regenbuien over Nederland.
Op sommige plaatsen regende en waaide en onweerde het zo erg dat er sprake was van code oranje en van hevige overstromingen.
In tegenstelling tot de rest van Nederland viel in het begin in Eexterveen slechts een druppel op de gloeiende plaat. Hoe dat kan?
Zullen hier krachten wonen die de buien tegen kunnen houden? Het moet haast wel.
Waar een klein dorp groot in kan zijn.

Jan Venema.

Opening camping + Open dag Boerderij

Op 6 april a.s. hebben wij weer een open dag! Tevens wordt onze camping dan geopend. We zouden het leuk vinden als je ook langs komt! Er is deze keer een boerenmarkt met verschillende producten, een springkussen en natuurlijk kun je de koeien en kalfjes bewonderen in onze stal. Ook mogen de kleine gasten gebruik maken van de traptrekkers en skelters, of neem je eigen mee! We zien jullie graag op 6 april tussen 10.30 en 16.00 uur!

Camping Koops Koeienpad
Dorpsstraat 88,Eexterveen

Verschijningsdata Eexterveense Courant

De Eexterveense Courant verschijnt op de volgende data (wijzigingen voorbehouden) 8 april, 22 april, 6 mei, 20 mei, 10 juni, 24 juni en de laatste voor de zomervakantie op 8 juli. 

Afvalkalender Aa en Hunze

Voor de data van het ophalen van het afval kunt u de afvalwijzer raadplegen. 

Glas kunt u inleveren in de glasbak bij het Dorpscentrum Graag IN de glasbak deponeren en niet op de bak of ernaast. Het plaatsen van glas en ander materiaal naast de glasbak levert gevaar op, voor uzelf maar ook voor anderen, denk hierbij aan kinderen die langs lopen of dieren. Alvast bedankt voor uw medewerking.
Uw kleding en batterijen kunt u ook in Eexterveen inleveren. Op de parkeerplaats, ingang aan de Zandvoorterweg, staan kledingcontainers. De opbrengst van de kleding komt ten goede aan de Kameleon.
In de school kunt u tijdens schooltijden de volgende zaken inleveren: batterijen, plastic doppen, leeg schrijfgerij.