Header

De Eexterveense Courant is een uitgave van de Vereniging Dorpsbelangen Eexterveen. De redactie is niet aansprakelijk voor de inhoud en juistheid van de berichten die in de Eexterveense Courant zijn opgenomen. De papieren nieuwsbrief verschijnt meestal iedere 14 dagen (digitaal op maandag, op papier zo snel mogelijk daarna) of zoveel vaker als nodig is.
Inhoud kan via e-mail worden aangeleverd bij ec@eexterveen.com,
uiterlijk de maandag voorafgaand aan het verschijnen van deze nieuwsbrief voor 18.00 uur.

Vereniging Dorpsbelangen Eexterveen
www.eexterveen.com

Agenda


11 september 2018      Interactieve informatieavond Naoberschap
11 september 2018      Inloopuur digitale hulp 15-16 uur
14 september 2018      Dorpsborrel

De agenda is vernieuwd en volledig te zien op de website via deze link. Mis niks van de activiteiten en kijk regelmatig in de agenda. Deze wordt regelmatig vernieuwd. 
Wilt u ook uw activiteiten vermeld hebben in de agenda? Stuur dan een e-mail naar ec@eexterveen.com. 

Bericht van de redactie

De zomervakantie van de scholen is weer voorbij, dus dat betekent dat de Eexterveense Courant weer verschijnt. In deze editie heel veel informatie over o.a. de Clubkas Campagne, Naoberhulp Eexterveen, Hartreanimatie en AED en nog veel meer. En, nieuw is Jan's Praotie, een column van Jan Venema. 

Copy voor de EC kan per e-mail worden gestuurd naar het mailadres ec@eexterveen.com. Copy moet binnen zijn voor 18.00 uur op de verschijningsdatum (zie aan het einde van deze courant). 

Inwoners van Eexterveen en ander geïnteresseerden.
Het bestuur van de vereniging Dorpsbelangen hoopt dat iedereen een prettige vakantie heeft gehad. De scholen zijn weer begonnen, de vereniging hebben hun activiteiten weer opgepakt en een nieuwe uitdaging komt er weer aan. Dat is pas volgend jaar maar de voorbereidingen zijn inmiddels al weer gestart.
Wij Bedanken alle deelnemers aan de sport- en speldagen. Jullie hebben er voor gezorgd dat het een geslaagde week (dagen)zijn geworden. Volgend jaar is dit evenement er niet in verband met het dorpsfeest.
Wij hopen dat het nieuwe item in deze EC, geschreven door Jan Venema, u aan gaat spreken. De eerste praotie staat er nu in.
Achter het Dorpscentrum is al duidelijk te zien hoe het evenementen terrein er uit gaat zien. De lantaarnpalen zijn geplaatst, voorbereidingen om het gras in te zaaien zijn getroffen. Aan de fruitbomen en bloemenstrook wordt gewerkt.
Voor de schooltuin we nog op zoek naar een kas. Dus wie er nog een beschikbaar heeft meld je dan a.u.b. Ook zoeken we nog hekwerken rondom de schooltuin en een grote picknicktafel (1 of 2) hier zijn we ook nog naar op zoek.
Vrijwilligers die straks samen met de schoolkinderen de tuinen willen aanleggen en inzaaien, hiervoor zoeken we ook nog een paar mensen.

De Naoberhulp in Eexterveen heeft dinsdagavond een mooie info avond georganiseerd met enkele sprekers. Wij hopen dat jullie met velen aanwezig zult zijn, want het raakt ons allemaal. Al is het nu nog niet goed voelbaar maar de overheid gaat binnen afzienbare tijd allerlei maatregelen nemen welke we misschien de derde dinsdag van september al kunnen horen. Dus inwoners van Eexterveen kom dinsdag 11 september aanvang 19.30 uur naar dorpscentrum.

Vooraankondiging Dorpsfeest 2019

De voorlopige data van het Dorpsfeest 2019 zijn:
                                  17 tot en met 23 juni 2019.
Let op, dit is een aankondiging. Iedereen die op- of aanmerkingen heeft over deze data, kan contact opnemen met Vereniging Dorpsbelangen. (Deze aankondiging is nu drie maal geplaatst, binnenkort worden deze data vastgelegd)

Clubkascampagne Rabobank

Vereniging Dorpsbelangen heeft zich ingeschreven voor de Rabobank Clubkascampagne. Stemt u ook op ons? We willen de bijdrage graag gebruiken aan het Leefbaar houden van Eexterveen.

Sportvereniging SPES doet mee aan Rabobank Clubkas Campagne!
Sportvereniging SPES wil graag een parcours realiseren voor bewoners van Eexterveen eo om buiten fitness te kunnen doen (geschikt voor alle leeftijden). Hoe kunt u ons helpen om dit te realiseren?
Zoals u misschien weet organiseert de Rabobank de laatste jaren de Rabobank clubactie. Zij stellen dan een bedrag (dit jaar € 150.000,--) beschikbaar voor clubs/verenigingen uit deze regio die meedoen aan deze actie. Leden van de Rabobank Assen en Noord-Drenthe kunnen hun stem uitbrengen op verenigingen die meedoen. Iedere stem is afhankelijk van het totaal uitgebrachte aantal stemmen, geld waard. Daarom vragen wij uw hulp. Bent u lid van de Rabobank en draagt u ons een warm hart toe, wilt u dan stemmen op Sportvereniging SPES. Dat kan van dinsdag 4 september t/m woensdag 19 september 2018. U krijgt als lid van de Rabobank voor aanvang van de stemperiode een stemkaart met een persoonlijke code. U kunt daarmee drie stemmen uitbrengen waarvan u twee maal op dezelfde vereniging (in dit geval SPES) mag stemmen. Op de stemkaart staat precies uitgelegd hoe u uw stem uit kunt brengen.
Alvast bedankt voor uw stem(men)!

Wandeling zondag 23 september 2018
Sportvereniging SPES organiseert op zondag 23 september a.s. een (korte en lange) wandeling voor alle leeftijden door het mooie Eexterveen.
In het kader van burendag starten we om 10.00 uur met een gratis kopje koffie/thee met wat lekkers bij het Bewegingshuis, vanwaar de wandeling gaat beginnen. De wandeling kan in groepjes worden gelopen. Per groep gaat er een begeleider mee. Onderweg worden er spelletjes gedaan. De wandeling eindigt om ca. 13.00 uur bij het Dorpscentrum. Daar zijn de consumpties voor eigen rekening.

Gymtijden
Sinds afgelopen vrijdag 7 september zijn de gymlessen weer begonnen.
De gymtijden zijn als volgt:
Peutergym : 14.00-14.45 uur
Groep 1/2 : 15.00-15.45 uur
Groep 3/4 : 15.45-16.30 uur
Groep 5/6 : 16.30-17.15 uur
Groep 7/8 : 17.15-18.00 uur
Voortgezet : 18.00-18.45 uur
Freerunning : 18.45-19.45 uur

Korfbal

Alle uitwedstrijden vertrekken vanaf Dorpscentrum Eexterveen. Vervoer staat vermeld in de SPESiaal

Zaterdag 15 september 2018, alle wedstrijden op het sportveld in Eexterveen

Spes (E) C1 - DWA/Argo C2
aanwezig 09:15 u, aanvang wedstrijd 09:45 u
Scheidsrechter Harjo Hoiting
Spes (E) D1 - Noordenveld D1
aanwezig 9.15 u, aanvang wedstrijd 9.45 u
Scheidsrechter Rika Pepping
Spes (E) E1 - Vitesse (Be) E1
aanwezig 10.15 u, aanvang wedstrijd 10.45 u
Scheidsrechter Rika Pepping

Zondag 16 september 2018

Goorecht 2 - Spes (E) 1
Vertrek 9.00 u aanvang wedstrijd 10.00u Nieuwe weg 6K  9603BM Hoogezand

Zaterdag 22 september 2018

ROG C1  - Spes (E) C1
Vertrek 9.00u, aanvang wedstrijd 10.00u
Sportpark Noorddijk  Bieskemaar 9, 9735 AE Groningen
Korwi D1 - Spes (E) D1
Vertrek 10.00u, aanvang wedstrijd 11.00u
Sportpark St Vitusholt, St. Vitusholt 8e laan 6, 9674 AZ  Winschoten
AVO E1 - Spes (E) E1
Vertrek 10.00u, aanvang wedstrijd 11.00u 
Sportcomplex Marsdijk, Maarten Lutherkingweg 6, 9403 PA Assen

Zondag 24 september 2018

Vitesse (Be) 3 - SPES (E) 1
Vertrek 11.20u, aanvang wedstrijd 12.30u
Op Dreef  Eursingerweg 5, 9411 BA Beilen

Volleybal

Gezocht: mensen tussen de 18 en 100 jaar die op maandagavond van 20:00 tot 21:00 uur willen volleyballen. Maandag 10 september beginnen we weer met volleyballen. We zoeken nog een aantal spelers om het spel leuker te maken. Je hoeft geen sterspeler te zijn, dat zijn wij ook niet allemaal! Kom gerust een keertje kijken of volleybal 2.0 iets voor je is!

Groetjes van alle volleyballers

Oproep

Wij, de spelers van het 1e team van sv SPES, hebben dringend behoefte (i.v.m. blessures en zwangerschappen) aan dames vanaf 15 jaar die willen korfballen. Lijkt je dit leuk kom dan proeftrainen op de woensdag avond vanaf 20.00 uur op het sportveld achter de school.
Vriendelijke sportgroeten: spelers van het 1e team.

Foto's Eexterveen

Veel inwoners maken foto’s van ons dorp. Je ziet ze soms terug op de diverse social media kanalen als Facebook, Twitter en Instagram. Maar, wat zou het mooi zijn om ook deze foto’s terug te zien op de website www.eexterveen.com. Heeft u mooie foto’s gemaakt van het dorp of de omgeving en wilt u deze ook terugzien op de website dan ontvangen wij uw foto graag. Wel met vermelding van de maand dat de foto is gemaakt en de plaats waar de foto is gemaakt. Graag ook aangeven of uw naam wel of niet vermeld mag worden. 

Clubkas Campagne

Het is weer tijd voor de Rabobank Clubkas Campagne. Rabobank Assen en Noord-Drenthe draagt het verenigingsleven in de regio een warm hart toe. Daarom stellen zij dit jaar €150.000,- (incl. btw en schenkingsrecht) beschikbaar voor de Rabobank Clubkas Campagne. Leden van de Rabobank (die voor 1 augustus 2018 lid zijn van de Rabobank Assen en Noord-Drenthe) mogen 3 stemmen uitbrengen op een vereniging en/of stichting. Maximaal 2 stemmen op 1 vereniging/stichting. Elke stem geldt, want elke stem is geld waard.
Ook diverse Eexterveense verenigingen/stichtingen hebben zich aangemeld. U kunt dus op 1 van de initiatieven van deze verenigingen/ stichtingen stemmen. Stemmen kan tot woensdag 19 september.

Vereniging Dorpsbelangen Eexterveen
Bestedingsdoel: Leefbaar houden van Eexterveen. Hierbij kunt u denken aan onderhouden van onze mooie wandelroutes, verfraaien van het dorp, organiseren sport en spel en om de 4 jaar een dorpsfeest.
Dorpscentrum Eexterveen
Bestedingsdoel: Nieuw elektrisch bedienbaar beamerscherm. Materialen voor de jeugdsoos
Sportvereniging SPES
Het realiseren van een parcours voor bewoners van Eexterveen eo om buiten fitness te kunnen doen voor alle leeftijden.
Wielervereniging DKS
Bestedingsdoel: Leden werven, dikke banden races (kinderen Eexterveen en omgeving), organiseren gem. kampioenschappen Aa en Hunze, Hemelvaarttoertocht voor jong en oud (fietstocht elk jaar 45km) en promotie materiaal tbv jaarlijkse wedstrijden
Toneel TOG
Bestedingsdoel: We willen het geld gaan gebruiken voor vervanging en nieuwe rekwisieten.

Kameleon nieuws

Dank voor jullie bijdrage!
Er is deze zomervakantie ontzettend driftig opgeruimd in alle kledingkasten. Er is zoveel kleding gedoneerd dat al snel in de zomervakantie twee containers leeggehaald moesten worden om ruimte te maken. Na de vakantie waren ook die twee containers alweer vol.
Gelukkig konden we tijdelijk opslaan bij Harjo en Joke Hoiting. Dank daarvoor!
Er is afgelopen dinsdag 730 kilo opgehaald !!!
Een absoluut record!!!
Wat een goede start van het nieuwe schooljaar!
Er is nu weer volop ruimte, dus als u nog oude kleding kwijt moet? De containers staan op de parkeerplaats aan de Zandvoorterweg.

Op zoek naar een Exterieurverzorger
Het was warm tijdens de zomervakantie, maar toch staat er onkruid langs het schoolplein en is de heg aan weerszijden van het plein aardig gegroeid. 
Daarom zijn we op zoek naar iemand die het aangezicht van de school (schoolplein) zo nu en dan wil opknappen. Wilt u dit voor ons doen, neemt u dan even contact op met één van de leerkrachten of de directeur.

Voor dit schooljaar zijn we op zoek naar een verkeersouder of verkeersouders.
De verkeersouder houdt zich bezig met de veiligheid rondom de school en de (vooral praktische) invulling van de verkeerslessen. Biedt ondersteuning bij het praktisch verkeersexamen. Ook denkt de verkeersouder mee over en werkt mee aan verschillende verkeersprojecten. Hebt u belangstelling neemt u dan contact op met een van de leerkrachten van de Kameleon of de directeur. Een verkeers"ouder" kan natuurlijk ook een verkeers"dorpsgenoot" zijn.

Inzameling:
Op school zamelen we het volgende in:
plastic doppen (lade in het portaal van de school)
batterijen (verzamelbak in het portaal van de school)
leeg schrijfgerei (lade in het portaal van de school)
kleding (containers op de parkeerplaats aan de Zandvoorterweg)

VIB Eexterveen

Woensdag 19 september 2018  is onze eerste bijeenkomst na de vakantie.
Deze avond begint om 19.45 uur in het Dorpscentrum.
Het bestuur

't Klein Genoegen

Openingstijden Dorpscentrum en ’t Klein Genoegen

Maandag en Dinsdag    Gesloten

Woensdag   15:00 – 22:00
Donderdag   12:00 – 22:00
Vrijdag         12:00 – 22:00 
Zaterdag      12:00 – 22:00 
Zondag        12:00 – 22:00 
Op maandag en dinsdag zijn we wel geopend voor geplande activiteiten en verenigingen

Tijdens de openingstijden van het Dorpscentrum is de ruilbibliotheek ook open ! Heeft u nog boeken waar u niets meer mee doet? Romans, thrillers, boeken voor de jeugd of reisboeken? Deze kunt u inleveren in de bibliotheek. En misschien ziet u wel een leuk boek voor uzelf in de kast staan.

Dorpsborrel

Wij nodigen u van harte uit voor de dorpsborrel in het Dorpscentrum op vrijdag 14 september a.s. van 17.30 uur tot 19.00 uur. Wie wil kan vanaf 18.30 uur aanschuiven voor een gezamenlijke dorpsmaaltijd. De kosten voor deze avond zijn €7,50 voor een volwassene en €5,00 voor kinderen (excl. drankjes) 
Aanmelden kan via het volgende nummer: 06 28832794 of 0598 769060

Herhalingsles Reanimatie en AED

Op dinsdag 25 september staat er voor groep 2 een herhalingsles gepland.  

Aanvang 19.30 uur. Plaats Dorpscentrum Eexterveen.

Iedereen heeft hier in het begin van het jaar een schrijven over gehad. Bij vragen of verhindering, contact opnemen met Roelie Sloots: 
Tel 853780 / e-mail Roelie1957@ziggo.nl.

Belangstellenden voor een nieuwe cursus kunnen zich aanmelden bij Roelie Sloots. Bij voldoende aanmelding (min 6 personen) kan er een nieuwe cursus gestart worden.

Een nieuwe cursus Reanimatie + AED wordt in één avond gegeven.

Stichting Dorpscentrum Eexterveen

Iets meer dan een jaar geleden hadden we OpenHuis in ons Dorpscentrum. Wat is er in dat jaar veel gebeurd: keuken, café en toiletten volledig gemoderniseerd en ingericht, een gezellige huiskamer, een soosruimte en nieuwe uitbaters met een gezellig eetcafé. En dat met de hulp van heel veel vrijwilligers! Bedankt allemaal!

Kom ontbijten, wandelen en klussen op Burendag – 22 september
Zaterdag 22 september vieren we Burendag. En u bent van harte welkom!
Om 09.00 uur starten we met een gezellig dorpsontbijt. Wilt u aanschuiven? Aanmelden graag voor woensdag 19 september bij Rolina (via de mail stichtingdorpscentrum@eexterveen.nl of via WhatsApp/SMS: 0630826486).
Rond 10.00 uur kunt u gaan wandelen via een van de Dorpsommetjes. Maar u bent ook van harte welkom om te helpen bij een aantal klussen (hiervoor ook graag aanmelden).

Vrijwilligers in oktober aan de slag
Na een aantal rustige maanden gaan we in oktober weer aan de slag met moderniseren en renoveren. Wilt u uw eigen centrum helpen verfraaien? Meld u dan als vrijwilliger via Janny, Marga, Gina, Jan Roelof of Rolina of stuur een mail naar: stichtingdorpshuis@eexterveen.com.

Extra zonnepanelen op ons dorpscentrum
Ons dorpscentrum heeft voor de aanschaf van zonnepanelen een bijdrage van de gemeente gekregen. Daarnaast hebben we zelf fondsen geworven. Dat betekent dat eind juli zonnepanelen geïnstalleerd zijn op het dak van het dorpshuis en het dak van de jeugdsoos. Op weg naar een duurzaam(er) dorpscentrum!

Breng u stem uit voor de Rabobank Clubkas Campagne
Bent u lid van de Rabobank? Dan heeft u een stemkaart ontvangen (per post). U kunt 3 stemmen uitbrengen, waarvan maximaal twee op één organisatie. Breng uw stem uit op uw eigen Dorpscentrum. Van het geld schaffen wij een nieuw beamerscherm aan en spulletjes voor de jeugd. Stemmen kan tot 20 september.

Biljartclub Onder Ons

De biljartclub van de maandagavond is een mannen club en kan nog wel wat biljartmannen erbij gebruiken. We biljarten op maandagavond om 19.15 uur. De eerste biljartavond is maandag 17 september 2018. En het seizoen loopt van september tot en met maart 2019.
Lijkt het je leuk om bij de club te komen meld je je dan aan bij een van de bestuursleden: Michael Eggens of Jaap Speelman (0598468232) of Martinus Wolting 0598468311

Naoberhulp Eexterveen

In de mooie warme zomer heeft de Naoberhulp op een wat lager pitje gedraaid en inmiddels zijn we druk bezig met de laatste voorbereidingen voor de interactieve informatieavond, komende dinsdagavond 11 september 2018 om 19:30 uur in het dorpscentrum.
Deze avond is bedoeld voor alle dorpsbewoners, jong en oud. Er zullen o.a. gastsprekers zijn van Icare en Zorgbelang Drenthe. Daarnaast is er een actief onderdeel in het programma waarbij gebruikt gemaakt kan worden van de memobriefjes die de afgelopen week met de uitnodigingskaarten huis aan huis zijn rondgebracht in Eexterveen.

Vanaf woensdag 12 september start Marcel Weggemans van 15:00-16:00 uur weer met zijn wekelijkse inloop uur voor Digitale hulp. Dorpsbewoners met vragen over telefoon, computer, tablet of televisie kunnen zonder afspraak bij hem binnenlopen in het Dorpscentrum.
Verder is er het plan om na de zomervakantie te starten met een koffieochtend. Graag horen wij wie hier belangstelling voor zou hebben!

I.v.m. veranderingen in onze werkagenda zijn wij gestopt met het inloopspreekuur op de vrijdagmiddag. Afhankelijk van de wensen uit het dorp bekijken wij of we op een ander moment weer met een inloopspreekuur starten. Uiteraard is de Naoberhulp altijd telefonisch bereikbaar via 06-21221432. Mocht de telefoon niet direct beantwoord worden spreek dan naam en telefoonnummer in zodat wij terug kunnen bellen.

Vragen voor Naoberhulp mogen ook persoonlijk of via onze brievenbus in het dorpscentrum doorgegeven worden.
Groet en tot ziens!
Annelies Appelhof en Willeke Roos (tel 06-21221432)

Klaverjaskaarters

De klaverjasclub kan nog wel wat leden gebruiken. We klaverjassen van september tot en met april de laatste vrijdag vd maand behalve december dan op een andere vrijdag. We beginnen om 19.45 uur in ’t Klein Genoegen.
De kosten bedragen 25. euro voor dit seizoen.
Lijkt het je leuk om ook te komen klaverjassen bij de club, geef je dan zo spoedig mogelijk op bij;
Jaap Speelman 0598468232 of bij Joke 0598468311 of 0623095802.

Jan’s praotie

Sport en Speldagen 2018.
Wat was het heet tijdens de sport en speldagen die de afgelopen zomer op 18, 19 en 20 juli werden gehouden. Over de 25 graden en soms over de 30.
Ik kan mij niet herinneren dat het in voorgaande jaren ooit zo heet is geweest. Jullie wel? Ja, wel es warm en ook wel eens koud en regen, maar zo heet, nee niet dat ik weet.  Even voor de nieuwkomers. Vroeger werd er voor de sportiviteiten een hele week uitgetrokken en heette het toen een sport- en spelweek. 
En in zo’n periode van 7 dagen kan het weer wel eens omslaan. Dan had je b.v. in het begin mooi weer en sloot je af met regen of andersom. Maar nu was het alle 3 dagen mooi weer. Het was ’s avonds nog wel te doen en dat deden de 18e dan ook 71 personen; jong en oud. Er was een mooie fietsroute uitgezet en onderweg waren er leuke spelletjes georganiseerd door de biljartvereniging Luk Raak, de Vrouwen in Beweging en sportvereniging Spes. 
Een geslaagde start.
Voor de donderdagavond organiseerden De Kromme Stuur en de Historische Vereniging en mooie wandeltocht. Het was spannend want voor de jeugd waren er onderweg diverse belevenissen. Deed je niet mee? Wat jammer want dan heb je veel gemist en ook een beetje zonde van de werkzaamheden die de verenigingen erin hebben gestoken. 
De vrijdagavond was een kegelavond allemaal weer voor jong en oud met een barbecue. Biljartvereniging Onder Ons, en de IJs- en Toneelvereniging hadden hun uiterste best gedaan. De wedstrijd was spannend, het eten lekker en de feestavond bere gezellig.  Ja, met zanger Koos Darwinkel is het immers altijd feest. Was je er weer niet bij? Volgend jaar zou ik me maar eens bedenken want je mist heel wat.
Rolina Esschendal was de winnaar maar Willie Kolthof, Lia Vos en Kim Meertens waren maar een fractie minder, en dus het vermelden waard.
Bij de mannen was Jarno Warners spekkoper en konden Martijn van Klaveren en Harjo Hoiting niet tegen hem op. Oei ik zou Wil Habets haast nog vergeten. Geen stiefkinderen maken.
Bij de jongeren vielen Thijs en Daan Esschendal, Mats Kuipers, Ruben van Klaveren, Evi Blomberg en Niels Lanting dik in de prijzen en bij de allerjongsten waren Stef van Klaveren, Len Clements en Don Clements de besten. 
Kortom het waren drie dagen/avonden sportief bezig zijn en bestemd voor alle inwoners en… verzorgd door de plaatselijke verenigingen. Waar een klein dorp groot in kan zijn. 
Jan Venema

Toneelvereniging T.O.G.

In maart speelden wij voor u in het Dorpscentrum. Dat was een heel fijne terugkomst, maar het betekende wel een kleiner podium en aanpassen van onze decordelen. Daarom doen we mee aan de Rabobank Clubkas Campagne. Met uw stem op onze vereniging kunnen wij onze decordelen vernieuwen. Wij staan onder de rubriek: Muziek, Kunst en Cultuur / Aa en Hunze / T.O.G.

Hunzekoor

Mannen en vrouwen kom meezingen!!!
Zingen maakt gelukkig. Samen zingen maakt nog gelukkiger. Geen wonder dat steeds meer mensen ervoor kiezen om in een koor te gaan zingen.
Lijkt dit jou ook wel wat, kom dan vanaf september meezingen met het Hunzekoor. Het Hunzekoor start dan met een totaal nieuw programma. Het ideale moment om in te stromen, omdat iedereen de nieuwe nummers nog moet leren. Het Hunzekoor repeteert op dinsdagavond in Spijkerboor. Zie www.hunzekoor.nl voor meer informatie over het koor. Op 11 september is er een open repetitie (aanvang 19:30, café Keerpunt Spijkerboor). Je kunt dan geheel vrijblijvend bekijken of het iets voor jou is. Wil je hieraan meedoen, stuur dan een mailtje naar Gea de Boer (secretariaat@hunzekoor.nl ).

Verschijningsdata Eexterveense Courant

De Eexterveense Courant verschijnt op de volgende data (wijzigingen voorbehouden) 
24 september, 8 oktober, 29 oktober, zondag !! 11 november, 26 november,
10 december. In 2019 op 14 januari, 28 januari, 11 februari, 25 februari,
11 maart, 25 maart, 8 april, 22 april, 6 mei, 20 mei, 10 juni, 24 juni en de laatste op 8 juli

Afvalkalender Aa en Hunze

Hieronder vindt u de ophaaldata van het afval voor de komende weken.
De afvalkalender wordt door de redactie via mijnafvalwijzer.nl in de EC gezet. 

Glas kunt u inleveren in de glasbak aan de Zandvoorterweg. Graag IN de glasbak deponeren en niet op de bak of ernaast. Het plaatsen van glas en ander materiaal naast de glasbak levert gevaar op, voor uzelf maar ook voor anderen, denk hierbij aan kinderen die langs lopen of dieren. Alvast bedankt voor uw medewerking.
Uw kleding en batterijen kunt u ook in Eexterveen inleveren. Op de parkeerplaats, ingang aan de Zandvoorterweg, staan kledingcontainers. De opbrengst van de kleding komt ten goede aan de Kameleon.
In de school kunt u tijdens schooltijden de volgende zaken inleveren: batterijen, plastic doppen, leeg schrijfgerij.