Header

De Eexterveense Courant is een uitgave van de Vereniging Dorpsbelangen Eexterveen. De redactie is niet aansprakelijk voor de inhoud en juistheid van de berichten die in de Eexterveense Courant zijn opgenomen. De papieren nieuwsbrief verschijnt meestal iedere 14 dagen (digitaal op maandag, op papier zo snel mogelijk daarna) of zoveel vaker als nodig is.
Inhoud kan via e-mail worden aangeleverd bij ec@eexterveen.com,
uiterlijk de maandag voorafgaand aan het verschijnen van deze nieuwsbrief voor 18.00 uur.

Vereniging Dorpsbelangen Eexterveen
www.eexterveen.com

Agenda

13 juli 2018                  9e competitiewedstrijd DKS
13 juli 2018                  Inloopuur Naoberschap
18- 20 juli 2018            Sport- en Speldagen 2018
1 september 2018        Oud Papier SPES
1 september 2018        Ritola Korfbaltoernooi
5 september 2018        Start korfbaltrainingen
10 september 2018      Eerste EC na de zomervakantie
11 september 2018      Interactieve informatieavond Naoberschap
14 september 2018      Dorpsborrel

Voor de volledige agenda klikt u hier

(wilt u ook uw activiteiten vermeld hebben in de agenda? Stuur dan een e-mail naar ec@eexterveen.com. 

Bericht van de redactie

In deze Eexterveense Courant o.a  Nieuws van de gemeente inzake de bomen in ons dorp, wandelen met SPES, nieuws van het Dorpscentrum en nog veel meer. Met uiteraard de Sport- en Speldagen die volgende week worden gehouden, u komt toch ook ?
Iedereen een hele fijne zomer gewenst. Gaat u op vakantie, een fijne vakantie toegewenst. De eerstvolgende EC na de zomervakantie zal verschijnen op maandag 10 september 2018.

Sport- en Speldagen Eexterveen

Volgende week, woensdag 18 juli t/m vrijdag 20 juli a.s, worden de Sport- en Speldagen gehouden. De start is elke dag om 18.30 uur bij het Dorpscentrum. U komt toch ook?
U kunt fietsen, wandelen, kegelen, dansen op muziek van de DJ, bijkletsen etc. Meer informatie in het programma, verderop in deze Eexterveense Courant of u kunt hier klikken. 

Het bestuur van de vereniging van Dorpsbelangen wensen alle inwoners van Eexterveen en alle lezers van de Eexterveense courant een fijne vakantie periode.
Na de vakantie zullen er een aantal nieuwe items in de EC geplaatst worden o.a. de belevenissen van Jan Venema die schrijft over Eexterveen en haar bewoners. Wij hopen dat een iedere hier veel plezier aan zal beleven.
Allemaal een prettige vakantie.

Vooraankondiging Dorpsfeest 2019

De voorlopige data van het Dorpsfeest 2019 zijn:

17 tot en met 23 juni 2019.

Let op, dit is een aankondiging. Iedereen die op- of aanmerkingen heeft over deze data, kan contact opnemen met Vereniging Dorpsbelangen.

SPES

Oud papier
Op zaterdag 1 september a.s. wordt er weer oud papier ingezameld. Zorg dat het voor 12.00 uur gebundeld bij de weg staat. Helpers zijn Pascal Blomberg en Harry Kerkdijk.

Wandelen
Inmiddels hebben wij een aantal reacties ontvangen voor het wa ndelen. Voor degene die dit nog niet heeft gedaan of nog is vergeten te doen. Onderstaand nogmaals de uitleg. 

Vanuit SPES is het idee voor een wandelgroep ontstaan om wekelijkse wandelingen te maken, desgewenst met een deskundige trainer.
Het lijkt ons daarnaast ook leuk met een aantal belangstellenden een wandeltocht in Eexterveen te organiseren, zo mogelijk met ondersteuning van de wandelbond. Start en finish uiteraard in het Dorpscentrum. Gedacht wordt aan meerdere afstanden van 5km tot 40km.
Daarnaast zijn er in Eexterveen misschien meerdere wandelaars die het leuk vinden om samen eens aan een wandeltocht elders mee te doen of te trainen voor een vierdaagse.
Wandelaars en dorpsbewoners kunnen elkaar mogelijk beter leren kennen tijdens sportieve wandelingen en samen verbazen over de schoonheid van onze eigen omgeving.
Heb je interesse? Meld je dan aan door een mail te sturen naar secretariaat@svspes.nl.

Korfbal

Korfbaltraining
Op woensdag 5 september begint de korfbaltraining weer van 18.15-19.15 uur op het sportveld in Eexterveen.

Korfbaltoernooi
Zaterdag 1 september organiseert RITOLA ZUIDLAREN hun jaarlijkse "begin van het seizoen" jeugdtoernooi. Wij geven hier alle teams voor op, omdat wij van mening zijn dat dit een mooi begin van het veldseizoen is. Houd daarom deze datum vrij! 
Groetjes en een fijne vakantie van de technische commissie

Kameleon nieuws

Circus op school.
Zoals in de vorige editie stond vermeld organiseert de school op woensdag 18 juli een circus. Van 13.30 tot 14.30 uur wordt er een voorstelling gegeven. Alle ouders zijn uitgenodigd om deze voorstelling bij te wonen. Wanneer de voorstelling op het sportveld gehouden wordt, dan zijn ook andere belangstellenden zoals oma’s, opa’s, buren, en kennissen welkom. Wordt de voorstelling vanwege het weer in het bewegingshuis gehouden, dan is de ruimte beperkt. Ouders hebben dan voorrang. Alleen wanneer er ruimte is, dan zijn andere belangstellenden welkom. (in het bewegingshuis zijn schoenen niet toegestaan!)

Looddiefstal op scholen

Van vier scholen van Stichting Primah is lood van de daken gestolen.
De basisscholen in Rolde, Gasselte, Anloo en Ekehaar hebben bezoek gehad van dieven die lood van da daken stelen. De schade bedraagt inmiddels meer dan € 50.000. Dit terwijl de opbrengst van de verkoop een fractie hiervan is.

We willen dan ook iedereen vragen om op te letten. Als u iets verdachts ziet (iemand op het dak), neemt u dan alstublieft direct contact op met de politie via 112. (dit valt onder hoge prioriteit dus dan mag 112 gebeld worden)

't Klein Genoegen

Openingstijden Dorpscentrum en ’t Klein Genoegen

Maandag en Dinsdag    Gesloten

Woensdag   14:00 – 22:00
Donderdag   12:00 – 22:00
Vrijdag         12:00 – 22:00 
Zaterdag      12:00 – 22:00 
Zondag        12:00 – 22:00 
Op maandag en dinsdag zijn we wel geopend voor geplande activiteiten en verenigingen

VAKANTIE
Wij zijn gesloten van
23 juli 2018 t/m 1 augustus 2018
en van 
31 augustus 2018 t/m 2 september 2018

Tijdens de openingstijden van het Dorpscentrum is de ruilbibliotheek ook open ! Heeft u nog boeken waar u niets meer mee doet? Romans, thrillers, boeken voor de jeugd of reisboeken? Deze kunt u inleveren in de bibliotheek. En misschien ziet u wel een leuk boek voor uzelf in de kast staan.

Dorpsborrel

Wij nodigen u van harte uit voor de dorpsborrel in het Dorpscentrum op vrijdag 13 juli a.s. van 17.30 uur tot 19.00 uur. Wie wil kan vanaf 18.30 uur aanschuiven voor een gezamenlijke dorpsmaaltijd. De kosten voor deze avond zijn €7,50 voor een volwassene en €5,00 voor kinderen (excl. drankjes)

Aanmelden kan via het volgende nummer: 06 28832794 of 0598 769060

in de maand augustus is er geen dorpsborrel, de eerstvolgende dorpsborrel staat gepland op 14 september 2018. 

Stichting Dorpscentrum Eexterveen

Bijna vakantie! Maar eerst nog gezellige Sport&Spel-dagen in en rondom het dorpscentrum. Zien we elkaar daar?

Gaat u op reis of wordt het een ‘staycation’? Een boek past in alle situaties. Keuze genoeg in de ruilbibliotheek!

Vrijwilligers in september aan de slag

Na een aantal rustige maanden gaan we in september weer aan de slag met moderniseren en renoveren. Wilt u uw eigen centrum helpen verfraaien? Meld u dan als vrijwilliger via Janny, Marga, Gina, Jan Roelof of Rolina of stuur een mail naar: stichtingdorpshuis@eexterveen.com.

Bankiert u bij de Rabobank? Wordt dan lid voor 1 augustus

Als lid van de Rabobank kunt u in het najaar tijdens de Rabobank Clubkas Campagne uw stem uitbrengen op uw eigen dorpscentrum. Wij vragen dit jaar geld aan voor een nieuw beamerscherm en spulletjes voor de jeugd.

Extra zonnepanelen op ons dorpscentrum

Misschien heeft u het gelezen in De Schakel. Ons dorpscentrum krijgt voor de aanschaf van zonnepanelen een bijdrage van de gemeente. Daarnaast hebben we zelf fondsen geworven. Dat betekent dat eind deze maand zonnepanelen geïnstalleerd worden op het dak van het dorpshuis en het dak van de jeugdsoos. Op weg naar een duurzaam(er) dorpscentrum!

Naoberschap Eexterveen

Ook voor de Naoberhulp komt de zomervakantie in zicht. We horen om ons heen van dorpsbewoners dat ze met een gerust hart van de vakantie kunnen genieten omdat de naober op het huis en/of de dieren past. Nog op zoek naar hulp voor in de zomer als de directe buren met vakantie zijn, bijvoorbeeld ter ondersteuning van de mantelzorg? Neem gerust contact op met Naoberschap Eexterveen.
Komende woensdag is er geen inloop uur voor digitale hulp, Marcel Weggemans is vanaf woensdag 12 september weer present!
Er is het plan om na de zomervakantie te starten met een koffieochtend. Graag horen wij wie hier belangstelling voor zou hebben.

Vanuit de subsidiegelden die er voor Naoberhulp Eexterveen beschikbaar zijn gekomen is een telefoon geregeld. Naoberhulp is telefonisch bereikbaar via 06-21221432.
Mocht de telefoon niet direct beantwoord worden spreek dan naam en telefoonnummer in zodat wij terug kunnen bellen. Vragen voor Naoberhulp mogen ook persoonlijk of via onze brievenbus in het dorpscentrum doorgegeven worden.
Komende vrijdag 13 juli is het laatste inloop uur voor de zomervakantie.
Van 14 juli t/m 5 augustus blijven wij telefonisch en via de brievenbus bereikbaar.

En voor in de agenda:
Op dinsdagavond 11 september 2018 is er om 19:30 uur een interactieve informatieavond in het dorpscentrum over de Naoberhulp. Deze avond is bedoeld voor alle dorpsbewoners, jong en oud. Er zullen o.a. gastsprekers zijn van Icare en Zorgbelang Drenthe en meer informatie over deze avond zal verschijnen in de EC op maandag 10 september.

Groet, fijne zomer en tot ziens,
Annelies Appelhof en Willeke Roos
06-21221432

Bomenonderhoud Eexterveen e.o.

In mei en juni 2018 zijn de bomen in Eexterveen en omgeving beoordeeld. Vervolgens is er een bomenonderhoudsplan gemaakt. Op basis van de kwaliteitsbeoordeling en een her-inspectie ter plaatse heeft de gemeente een concept bomenonderhoudsplan opgesteld. Deze kunt u vinden op de website via deze link.  Voor Eexterveen kunt u kiezen voor  de kaarten T1 t/m T5.

De legenda van de kaarten:
Onderhoudsplan: Rode bomen worden gekapt, gele bomen worden herplant en groene bomen worden gesnoeid.
Kwaliteitsbeoordeling: groen zijn toekomstbomen (goede gezonde bomen die de  gemeente wil behouden), rood zijn te kappen bomen (vanwege, geconstateerde gebreken en zeer korte toekomstverwachting) en geel / oranje zijn bomen met een beperkte toekomstverwachting)

De planning is om de onderhoudswerkzaamheden uit te voeren vanaf 15 oktober 2018 tot eind maart 2019.

Wanneer u vragen heeft, of een verzoek dan kunt u dat kenbaar maken via het mailadres bomenonderhoud@aaenhunze.nl. In het onderwerp moet het kaartnummer vermeld worden en in de e-mail duidelijk het adres. U kunt tot eind augustus 2018 reageren, na deze termijn worden de plannen vastgesteld door het college en zijn ze definitief.

Alle inwoners van Eexterveen zijn door de gemeente Aa en Hunze op de hoogte gebracht door middel van een huis-aan-huis bezorgde brief met het kenmerk 198955.

Afvalkalender Aa en Hunze

Hieronder vindt u de ophaaldata van het afval voor de komende weken.
De afvalkalender wordt door de redactie via mijnafvalwijzer.nl in de EC gezet. 

Glas kunt u inleveren in de glasbak aan de Zandvoorterweg. Graag IN de glasbak deponeren en niet op de bak of ernaast. Het plaatsen van glas en ander materiaal naast de glasbak levert gevaar op, voor uzelf maar ook voor anderen, denk hierbij aan kinderen die langs lopen of dieren. Alvast bedankt voor uw medewerking.
Uw kleding en batterijen kunt u ook in Eexterveen inleveren. Op de parkeerplaats, ingang aan de Zandvoorterweg, staan kledingcontainers. De opbrengst van de kleding komt ten goede aan de Kameleon. In de school kunt u tijdens schooltijden uw lege batterijen inleveren. 

Verschijningsdata Eexterveensche Courant

In 2018 verschijnt de Eexterveense Courant niet nog een keer voor de zomervakantie. Op 10 september 2018 komt de eerste EC uit na de zomervakantie. Daarna de volgende data (wijzigingen voorbehouden) 
24 september, 8 oktober, 29 oktober, 12 november, 26 november,
10 december. In 2019 op 14 januari, 28 januari, 11 februari, 25 februari,
11 maart, 25 maart, 8 april, 22 april, 6 mei, 20 mei, 10 juni, 24 juni en de laatste op 8 juli