Header

De Eexterveense Courant is een uitgave van de Vereniging Dorpsbelangen Eexterveen. De redactie is niet aansprakelijk voor de inhoud en juistheid van de berichten die in de Eexterveense Courant zijn opgenomen. De papieren nieuwsbrief verschijnt meestal iedere 14 dagen (digitaal op maandag, op papier zo snel mogelijk daarna) of zoveel vaker als nodig is.
Inhoud kan via e-mail worden aangeleverd bij ec@eexterveen.com,
uiterlijk de maandag voorafgaand aan het verschijnen van deze nieuwsbrief voor 18.00 uur.

Vereniging Dorpsbelangen Eexterveen
www.eexterveen.com

Agenda

27 juni 2018                 Inloopuur Digitale Hulp
29 juni 2018                 Inloopuur Naoberschap
4 juli 2018                    Inloopuur Digitale Hulp
6 juli 2018                    Inloopuur Naoberschap
6 juli 2018                    8e competitiewedstrijd DKS en Dikke Banden Race
9 juli 2018                    Laatste EC voor de zomervakantie
13 juli 2018                  9e competitiewedstrijd DKS
18- 20 juli 2018            Sport- en Speldagen 2018
10 september 2018     Eerste EC na de zomervakantie
11 september 2018      Interactieve informatieavond Naoberschap

Voor de volledige agenda klikt u hier

(wilt u ook uw activiteiten vermeld hebben in de agenda? Stuur dan een e-mail naar ec@eexterveen.com. 

Bericht van de redactie

In deze Eexterveense Courant o.a  de stand van zaken van het Naoberschap, Circus op school, en nieuws van Dorpsbelangen. En nog even en het is tijd voor de Sport- en Speldagen, komt u ook !!
Op 9 juli 2018 komt de volgende EC uit en dit zal de laatste zijn voor de zomervakantie ! Heeft u nog copy, levert u dit dan vroegtijdig in?

Oproep aan inwoners van Eexterveen maar ook oud inwoners

In september gaan we weer starten met een column in de Eexterveense Courant. Hiervoor vragen wij personen die een verhaal willen schrijven over b.v. hun werk over hun leven en over hun maatschappelijke werkzame periode. Wij zijn 2 columns per maand nodig. Een ieder die wat wil vertellen vragen wij om kopij in te leveren op het volgende mailadres jan.vos@wxs.nl. Als er nog vragen zijn, dan kun je die ook op dat adres stellen.
Wij hopen dat er veel reacties komen met mooie verhalen.

Vriendelijke verzoek

Vriendelijk verzoek aan iedereen, langs de parkeerplaats aan de Zandvoorterweg is een wal gecreëerd waarin allerlei bloemen en planten zijn gepoot. Nu is daar met waarschijnlijk alle goede bedoelingen zwarte grond op een paar plaatsen neer gegooid. Op zich is het geen probleem maar gooi het niet op de planten. De zwarte grond zou heel goed gebruikt kunnen worden om de gaten te dichten langs de straat en dat zou mooi zijn.

Vooraankondiging Dorpsfeest 2019

De voorlopige data van het Dorpsfeest 2019 zijn:

17 tot en met 23 juni 2019.

Let op, dit is een aankondiging. Iedereen die op- of aanmerkingen heeft over deze data, kan contact opnemen met Vereniging Dorpsbelangen.

Sport- en Speldagen Eexterveen

Komt u ook naar de Sport- en Speldagen in Eexterveen? Ze worden gehouden op 18, 19 en 20 juli bij het Dorpscentrum en starten om 18.30 uur. Er is voor elk wat wils, fietsen, kegelen, wandelen en een grandioze afsluiting met een feestavond met een DJ. Verderop in deze Eexterveense Courant het volledige programma.

Glasbak Eexterveen

De glasbak zal deze zomer verplaatst worden naar een nieuwe locatie. Deze locatie zal zijn achter het dorpscentrum.

Een mooi dorp in een schone omgeving

Iedereen wil graag wonen in een mooi dorp in een schone omgeving. Maar helaas, ook in Eexterveen vinden illegale dumpingen plaats. Vorige week heeft een wandelaar diverse vuilniszakken gevonden bij de picknickplaats bij de Hunze aan de Zandvoorterweg. De gemeente is hierover ingelicht. Verder liggen er heel veel blikjes en plastic flessen in de bermen. Laten we er met z’n allen voor zorgen dat Eexterveen en omgeving mooi en schoon blijft, gooi geen rotzooi in de berm maar neem het mee naar huis en deponeer het in uw eigen vuilnisbak.

Naoberschap Eexterveen

De Naoberhulp in Eexterveen begint (hoewel voor velen onopgemerkt) steeds meer vorm en invulling te krijgen. Het is leuk om te merken met welke diverse vragen de dorpsgenoten ons weten te bereiken. Soms krijgen we de opmerking dat de hulp al goed geregeld is met de directe buren. Naoberhulp kan echter ook ter ondersteuning zijn aan de al bestaande hulp, bijvoorbeeld in de zomervakantie om mantelzorgers in staat te stellen het vol te houden, ook als de directe buren met vakantie zijn!
Op de vrijdagmiddagen bij het inloop uur nodigen wij dorpsbewoners uit die aangegeven hebben iets voor de Naoberhulp in het dorp te willen doen. Geen tijd om op vrijdagmiddag met ons te praten maar wel vraag of aanbod? Laat het ons weten, dan spreken we elkaar op een ander tijdstip in de week.
Zo spraken wij in de afgelopen weken een paar mensen over het plan om na de zomervakantie te starten met een koffieochtend. Hierover volgt later meer informatie maar we horen nu al graag wie hier belangstelling voor zou hebben!
Vanuit de subsidiegelden die er voor Naoberhulp Eexterveen beschikbaar zijn gekomen is een telefoon geregeld. Naoberhulp is telefonisch bereikbaar via 06-21221432.
Mocht de telefoon niet direct beantwoord worden spreek dan naam en telefoonnummer in zodat wij terug kunnen bellen. Vragen voor Naoberhulp mogen ook persoonlijk of via onze brievenbus in het dorpscentrum doorgegeven worden.
Het inloopspreekuur gaat door t/m vrijdag 13 juli a.s. Van 14 juli t/m 5 augustus blijven wij telefonisch en via de brievenbus bereikbaar.
En voor in de agenda:
Op dinsdagavond 11 september 2018 is er om 19:30 uur een interactieve informatieavond in het dorpscentrum over de Naoberhulp. Deze avond is bedoeld voor alle dorpsbewoners, jong en oud. Meer informatie zal op een later tijdstip in de EC verschijnen.
Groet en tot ziens,
Annelies Appelhof en Willeke Roos
06-21221432

't Klein Genoegen

Openingstijden Dorpscentrum en ’t Klein Genoegen

Maandag en Dinsdag    Gesloten

Woensdag   14:00 – 22:00
Donderdag   12:00 – 22:00
Vrijdag         12:00 – 22:00 
Zaterdag      12:00 – 22:00 
Zondag        12:00 – 22:00 
Op maandag en dinsdag zijn we wel geopend voor geplande activiteiten en verenigingen

Tijdens de openingstijden van het Dorpscentrum is de ruilbibliotheek ook open ! Heeft u nog boeken waar u niets meer mee doet? Romans, thrillers, boeken voor de jeugd of reisboeken? Deze kunt u inleveren in de bibliotheek. En misschien ziet u wel een leuk boek voor uzelf in de kast staan.

Adverteerders in de EC

Misschien is het u opgevallen, adverteerders zijn gestopt, maar er zij ook adverteerders bijgekomen. Hier zijn we uiteraard erg blij mee. Heeft u al eens geprobeerd om op de advertentie van de adverteerder te klikken? Wanneer de adverteerder een website heeft doorgegeven, dan komt u bij het klikken op de advertentie gelijk op zijn/haar website uit. 

Kameleon nieuws

Circus op school.
Om het schooljaar op een leuke manier af te sluiten, hebben we in samenwerking met de ouderraad, op woensdag 18 juli, circus Santelli uit Groningen uitgenodigd voor een bezoek aan o.b.s. de Kameleon.
Zo rond 8 uur wordt de vrachtwagen uitgeladen en wordt er gedurende de dag gewerkt aan het opbouwen van het circus. Het opbouwen van de piste, maar ook het opbouwen van de voorstelling.

Alle leerlingen gaan ’s morgens tussen 9 en 11 uur langs de workshops van het circus. Daarna wordt er gekozen aan welk onderdeel verder gewerkt gaat worden.
Van 12.00 uur tot 13.15 uur is er dan tijd om de circusacts in te studeren en om de kleding te passen. De leerlingen van groep 1 en 2 oefenen in de eigen groep.
Van 13.30 uur tot 14.30 uur wordt er tenslotte door de alle leerlingen een voorstelling gegeven voor de ouders/ verzorgers.
Het belooft een geweldige dag te worden.

Honden en reeën

Helaas komen er nog steeds meldingen binnen dat reeën opgejaagd worden door honden. Op dit moment zijn er veel reeën in en om Eexterveen die jongen hebben. Houdt u hier alstublieft rekening mee en laat uw hond niet los lopen in de buurt van de reeën. Meer informatie vindt u via deze link: http://www.reewild.nl/loslopende-honden/

Biljartclub Onder Ons

Biljartclub Onder Ons biljart iedere maandagavond van september tot en met maart. We zijn een mannenclub en we kunnen nog wel wat nieuwe leden erbij gebruiken. Lijkt het je leuk om ook te biljarten in competitie verband meld je dan aan bij een van onze bestuursleden.
Jaap Speelman 0598468232 of
Martinus Wolting 0598468311.
Groeten Martinus Wolting

Afvalkalender Aa en Hunze

Hieronder vindt u de ophaaldata van het afval voor de komende weken.
(28 juni staat er niet op vermeld, dan wordt de groene container geleegd)

De afvalkalender wordt door de redactie via mijnafvalwijzer.nl in de EC gezet.
Glas kunt u inleveren in de glasbak aan de Zandvoorterweg. Graag IN de glasbak deponeren en niet op de bak of ernaast. Het plaatsen van glas en ander materiaal naast de glasbak levert gevaar op, voor uzelf maar ook voor anderen, denk hierbij aan kinderen die langs lopen of dieren. Alvast bedankt voor uw medewerking.
Uw kleding en batterijen kunt u ook in Eexterveen inleveren. Op de parkeerplaats, ingang aan de Zandvoorterweg, staan kledingcontainers. De opbrengst van de kleding komt ten goede aan de Kameleon. In de school kunt u tijdens schooltijden uw lege batterijen inleveren. 

Verschijningsdata Eexterveensche Courant

In 2018 verschijnt de Eexterveense Courant op:
25 juni 2018, 9 juli 2018 = laatste voor zomervakantie
Zomervakantie basisschool van 21 juli tot 2 september 2018)
Op 10 september 2018 komt de eerste EC uit na de zomervakantie.