header
De Eexterveense Courant is een uitgave van de Vereniging Dorpsbelangen Eexterveen. De redactie is niet aansprakelijk voor de inhoud en juistheid van de berichten die in de Eexterveense Courant zijn opgenomen. De papieren nieuwsbrief verschijnt meestal iedere 14 dagen (digitaal op maandag, op papier zo snel mogelijk daarna) of zoveel vaker als nodig is.
Inhoud kan via e-mail worden aangeleverd bij ec@eexterveen.com,
uiterlijk de maandag voorafgaand aan het verschijnen van deze
nieuwsbrief voor 18.00 uur.

Vereniging Dorpsbelangen Eexterveen
www.eexterveen.com

Agenda

24 september Happy stone wandeling
4 oktober De EC verschijnt

De agenda is volledig te zien op de website via deze link. Mis niks van de activiteiten en kijk regelmatig in de agenda. De agenda wordt regelmatig vernieuwd.
Wilt u ook uw activiteiten vermeld hebben in de agenda? Stuur dan een e-mail naar ec@eexterveen.com.

Bericht van de redactie

De volgende EC verschijnt op 4 oktober 2021. Copy voor de EC kan per e-mail worden gestuurd naar het mailadres ec@eexterveen.com. Copy moet binnen zijn voor 18.00 uur op de verschijningsdatum (zie in de kop van deze courant). De EC zal het tweede halfjaar, onder voorbehoud, verder verschijnen op: 4 oktober, 25 oktober, 8 november, 22 november, 6 december en 20 december.
starke
vereniging dorpsbelangen
Jaarvergadering
13 oktober 2021 (door corona omstandigheden steeds uitgesteld)
Aanvang 20.00 uur in het dorpscentrum.
Agenda volgt.

Nieuwgeborenen vereeuwigen
Door corona is er weinig contact geweest met maar wij willen de nieuw geboren Eexterveeners gaan vereeuwigen (geboortebordje) op het kastje naast de bierstube er staan al verschillende namen op de fruitbomen en op de bankjes maar wij hebben gekozen om alle namen te gaan plaatsen op het kastje naar het evenementen terrein.
Graag horen wij van u wanneer er een kind geboren is. Geef de geboortedatum en naam door aan Jan.vos@wxs.nl graag namen vanaf 2018.

Zwaluw Tillen
Ook hopen we binnenkort zwaluw tillen te plaatsen nabij het bos daaraan zijn ook vleermuiskasten opgenomen en een insecten hotel onder aan de mast is plaats voor kikkers salamanders en ringslangen.

Onderhoud Eexterveensche Bos
In het najaar willen we het Eexterveensche bos gaan dunnen onder deskundige leiding wij hopen dat er een groot aantal vrijwilligers mee willen werken. Als u hieraan mee wilt werken dan kunt u dit melden aan mailadres: info@eexterveen.nl
Definitieve datum is 15 januari. Tijdstip volgt.

Oktoberfeest in Eexterveen
Zaterdag 30 oktober 2021 houden we een oktoberfeest in Eexterveen nadere programma volgt.

Starterswoningen in Eexterveen
Door omstandigheden buiten onze schuld om loopt dit project vertraging op wij hopen dit weer in een versnelling te krijgen en gaan binnen kort in overleg met de gemeente.

Dorpsvernieuwingsprijs 2021
Eexterveen heeft weer met een project meegedaan wij zijn niet doorgedrongen tot de finale maar zijn bij de beste 6 van Nederland geëindigd op zich een goede prestatie je kunt per slot van rekening niet altijd winnen.

Ouderensociëteit Eexterveen

De ouderensoos is een sociale bijeenkomst waar gezelligheid bovenaan staat. In de Ouderensociëteit Eexterveen komen mensen bij elkaar voor een kop koffie, een praatje, het spelen van bingo of het leggen van een kaartje.
Niet alleen om het winnen van een potje klaverjassen of het krijgen van een prijsje bij het bingospel. Ook het doorbreken van eenzaamheid is voor veel bezoekers van belang. En dat is precies wat zij met deze middagen willen bereiken. Niet het winnen van een pak koffie, maar het samenzijn en de gezelligheid staan voorop. Op dinsdagmiddag wordt er gebingood en wordt er gekaart en gesjoeld en er wordt een verhaal voorgelezen.
De deelnemers kennen elkaar goed en ze kunnen hun verhaal aan elkaar kwijt. Er is ruimte voor nieuwe mensen die willen aanschuiven en willen meedoen. Iedereen die het leuk vindt om een kaartje te leggen en gezellige gesprekken aan te gaan met andere ouderen is van harte welkom op iedere tweede dinsdag van iedere maand.
Om de eerste kosten te betalen vragen wij u om € 15.00 per persoon te betalen aan Willie Meertens. Hiervan worden de cadeaus en prijzen gekocht.
En als de pot weer leeg is dan vragen we weer een kleine bijdrage.
U hoeft zich niet op te geven maar kunt zo binnenlopen, tot ziens.

Eerstvolgende bijeenkomst is op Dinsdag 12 oktober 2021
Aanvang 14.00 uur in het Dorpscentrum te Eexterveen.

U bent van harte welkom.

Groet,
Willie en Hillie
advertentie alsema
advertentie Kok
kleingenoegen2
Openingstijden Dorpscentrum en ’t Klein Genoegen
Maandag gesloten
Dinsdag gesloten
Woensdag 12:00 – 22:00
Donderdag 12:00 – 22:00
Vrijdag 12:00 – 22:00
Zaterdag 12:00 – 22:00
Zondag 12:00 – 22:00

Dorpsborrel
De volgende dorpsborrels zijn op:
  • Vrijdag 15 oktober (i.p.v. 8 oktober)
  • Vrijdag 12 november
  • Vrijdag 10 december
Coronamaatregelen
Er zijn genoeg mensen gevaccineerd om de coronamaatregelen te versoepelen. 1,5 meter afstand houden is per 25 september niet meer verplicht. Bij bezoek aan de horeca heb je een coronatoegangsbewijs (QR code) nodig. Dus ook bij ’t Klein Genoegen. Denken jullie er ook aan om je legitimatie mee te nemen?

Lekker eten?
Door de corona zijn veel feesten en partijen opgeschoven, hierdoor raakt onze agenda al snel vol! Wil je gezellig bij ons komen eten? Kijk dan eerst even op onze website www.kleingenoegen.nl bij agenda of bel naar het volgende nummer: 0598 769060

Jeugdcommissie

happy stones
jeugdcommissie 2021 2022
advertentie Jubmo
weggemans advertentie
Reclame EC Ingrid administratie

Jan's proatie

Naamloos
De Bierstube.
Wat kun je soms raar dromen. Hebben jullie dat ook wel eens?
Het was op een dag in de afgelopen vakantieweken dat het een keer mooi weer was en ik verder niet zoveel had te doen. Het is niet vaak zulk mooi weer, dus nam ik het ervan. Doe Bello aan de riem en ga met hem het “Ommetje” lopen.
Bij het ooievaarsnest ging ik even op het bankje zitten om te genieten van de rust en de ruimte. Na een poosje werden mijn ogen wat loom en begon ik de knikkebollen. Goeie raad was duur en ik dacht nogmaals ik neem het er van, waarom niet. Wie doet je wat. Ik ging heerlijk languit in het hoge gras liggen en genoot van de zon en de heerlijke geur van de grassen om mij heen. Bello sliep al en het was maar even en ik doezelde weg. Ik kwam in een diepe slaap.
Op een gegeven moment droomde ik dat Bello een beeldschone dame was waarmee ik in het gras lag. En niet zo maar een dame; ze mocht er zeker wel zijn. Ze was gekleed in een Dirndl Tiroler jurk met zo’n laag decolleté weet je wel. Ze keek mij lachend en schalks aan.
Ik was zeer verbaasd dat ik ook in Tiroler kostuum was gestoken. Zo’n lederhose broek met bretels met een tussenstukje en een geruit overhemd. Ik lachte vriendelijk terug. Maar het ging niet zoals ik had gedacht of wellicht gehoopt.
Hoe het kwam weet ik ook niet maar opeens waren we beland in de nieuwe Bierstube bij ’t Klein Genoegen. Er waren allemaal bekende plaatsgenoten en ook allen in Tiroler kostuum. Dat had ik nog nooit eerder meegemaakt. (Geen wonder die Bierstube is er nog maar net) Ik moet zeggen dat niet iedereen er in zo’n dirndl jurk en lederhosen zo voordelig uitzag. Maar niemand keek vreemd naar elkaar en men vond het wellicht allemaal heel gewoon .Ook maakte niemand er een opmerking over dat ik niet met mijn eigen Griet was maar met zo’n beeldschone deerne, niemand.
Maar het was wel bar gezellig en het bier vloeide rijkelijk. Er werd gelachen, gezongen en gedanst in de kleine ruimte, maar ook op het gras van onse toen. Het was werkelijk waar zo gezellig zoals dat alleen in Eexterveen kan zijn.
Ik wilde net…………toen ik met een klap wakker werd. (Bello natuurlijk) Ik vroeg mij later af of de droom een wens van mij was of had ik zo gedroomd omdat ik trots was op de nieuwe aanwinst bij ’t Klein Genoegen. Want een aanwinst is het.
Zelfs het “Dagblad van het Noorden” was er lyrisch over en kopte: “Mooie aanwinst voor Dorpscentrum in Eexterveen. Een eigen “bierstube” voor feestjes en evenementen. Een oppepper na corona”.
En niet alleen het Dagblad is lyrisch; ook ik ben het want nu heb ik eindelijk eens weer een actueel onderwerp waarover ik kan schrijven.
Maar alle lof komt toe aan de vrijwilligers die de laatste tijd zo hard hebben gewerkt om de “stube” voor de zomer af te krijgen. Hulde aan deze mensen wat is Eexterveen zonder hen.
Ik weet zeker dat al weer wordt nagedacht over een volgend project waarmee het dorp verfraaid kan worden want dat is de kracht van de actieve vereniging Dorpsbelangen.
Waar een klein dorp groot in kan zijn.

Jan Venema.
pep-definitief
logo-spes

De Grote Clubactie


LEKKER BUITEN KUNNEN SPELEN EN SPORTEN!
Al 47 jaar steunt de Nationale Stichting Grote Clubactie het Nederlandse verenigingsleven. Volgens hen zijn verenigingen namelijk de basis voor een gezonde samenleving. Daarom organiseren zij jaarlijks een landelijke loterij waarmee verenigingen extra inkomsten werven. Met ieder lot maak je kans op leuke prijzen. De hoofdprijs is € 100.000,-.
De loten worden verkocht voor €3,- per stuk. Hiervan gaat 80% rechtstreeks naar de vereniging. Dit is al sinds het eerste lot een feit en daarmee ook de kracht van de Grote Clubactie.
Omdat we niet willen dat de jeugdleden met geld over straat gaan, worden de loten verkocht per ‘eenmalige machtiging’:

Als iemand een lot wil kopen, moet deze persoon op dat lot zijn naam en bankrekening invullen. Het is belangrijk dat deze persoon ook zijn handtekening zet. De kosten van het lot/ de loten worden vervolgens eenmalig van de bankrekening van de koper afgeschreven. Op het bankafschrift van de kopers komt het lotnummer te staan.

Ook wij doen mee en we willen natuurlijk zoveel mogelijk loten verkopen. Dit jaar zetten we ons in voor een speelplaats met hindernissen. Wil willen graag dat kinderen lekker buiten kunnen en willen spelen en sporten. Een lot kost €3,-, waarvan 80% (dus €2,40 per lot) direct naar onze clubkas gaat.
Wilt u als bedrijf een bijdrage doen? Dan hebben wij hiervoor een Superlot. Dit lot kost € 150,- en vertegenwoordig 50 loten, dus ook 50 kansen op de hoofdprijs.
Ook hiervan gaan er uiteraard 80% naar de vereniging, dit betekend voor het Superlot dus € 120 als bijdrage voor onze Buitenspeelplaats! Superloten kunnen aangevraagd worden bij Ingrid Kors (penningmeester@svspes.nl of 06 16 777 172).

Wij hopen dat ze veel mogelijk mensen meedoen!

We gaan er met z’n allen vol voor en hopen ons doel (speelplaats met hindernissen). te behalen met behulp van de steun van familie, vrienden en inwoners uit de omgeving! Juist nu kunnen we die extra steun goed gebruiken.
tendenz