header
De Eexterveense Courant is een uitgave van de Vereniging Dorpsbelangen Eexterveen. De redactie is niet aansprakelijk voor de inhoud en juistheid van de berichten die in de Eexterveense Courant zijn opgenomen. De papieren nieuwsbrief verschijnt meestal iedere 14 dagen (digitaal op maandag, op papier zo snel mogelijk daarna) of zoveel vaker als nodig is.
Inhoud kan via e-mail worden aangeleverd bij ec@eexterveen.com,
uiterlijk de maandag voorafgaand aan het verschijnen van deze
nieuwsbrief voor 18.00 uur.

Vereniging Dorpsbelangen Eexterveen
www.eexterveen.com

Agenda

12 december Oud papier
14 december De EC verschijnt

De agenda is volledig te zien op de website via deze link. Mis niks van de activiteiten en kijk regelmatig in de agenda. De agenda wordt regelmatig vernieuwd.
Wilt u ook uw activiteiten vermeld hebben in de agenda? Stuur dan een e-mail naar ec@eexterveen.com.

Bericht van de redactie

De volgende EC verschijnt op 14 december 2020. Copy voor de EC kan per e-mail worden gestuurd naar het mailadres ec@eexterveen.com. Copy moet binnen zijn voor 18.00 uur op de verschijningsdatum (zie in de kop van deze courant). De EC zal het tweede halfjaar, onder voorbehoud, verder verschijnen op: 11 januari 2021.
vereniging dorpsbelangen

Nieuws uit het dorp

Eexterveense Courant
Af en toe komen er bij de redactie vragen binnen, hoe het kan dat de EC niet is ontvangen. Mogelijke oplossing:
De EC komt in de spam terecht. Het kan helpen om daar te kijken en dan het mailadres van de EC toevoegen aan het adresboek. Mocht dit niet het geval zijn of helpen, kan er een mail gestuurd worden naar de redactie.

Als er een mail gestuurd wordt naar de redactie, komt er een automatisch antwoord dat het bericht wordt geplaatst in de eerstvolgende EC. Natuurlijk worden berichten over mailadressen niet geplaatst.

pep-definitief

Welkom

Even Voorstellen.
Wij zijn Marlies (27) en Gijs (27). Sinds 2 november zijn wij de nieuwe en trotse bewoners van de Dorpsstraat 92 in Eexterveen. Wij wonen hier samen met onze 2 Friese Stabij’s en 2 gezellige huis katten. Marlies is werkzaam als assistent accountant bij Flynt in Assen en Gijs is vertegenwoordiger in de agrarische sector. We zijn beide graag buiten en houden ervan om met onze 2 honden op pad te gaan. Wij hopen hier nog lange tijd met veel plezier te wonen. Ook leren we graag het dorp en hun bewoners beter kennen.
Groetjes Marlies & Gijs
logo Spinder
cafe
kleingenoegen2
Helaas zijn wij gesloten vanwege de aangescherpte corona-maatregelen.

Daarom zijn we weer begonnen met een afhaalservice voor patat en snacks en een weekend special. Houd onze Social Media in de gaten voor het menu.

Hieronder volgt wat informatie zodat het bestellen soepel verloopt.

Afhalen:
Bij ons is het mogelijk om op vrijdag, zaterdag en zondag van 16.45 tot 19.30 uur patat en snacks af te halen.
Wilt u hier gebruik van maken kunt u uw bestelling telefonisch aan ons doorgeven vanaf woensdag 15.00 op het volgende nummer: 0598 769060 of op het mobiele nummer van Martijn.

Besteloverzicht: weekend special, patat, kroket, frikandel of broodje hamburger (speciaal), kipnuggets, kaassoufle, bamischijf, bitterballen, bittergarnituur en loempia, saus naar keuze.

Wilt u op een andere dag of tijdstip gebruik willen maken van onze afhaal-mogelijkheden dan is dit in overleg mogelijk.

Stichting Dorpscentrum

Coronasluiting
Helaas is door de coronacrisis ons Dorpscentrum ook gesloten. We hopen dat de situatie snel wijzigt en dat we elkaar weer kunnen ontmoeten! Tot dan: hou vol en blijf gezond!

Het bruisend Dorpscentrum borrelt soms over
We hebben in september aangegeven dat we werken aan een uitbreiding van de keuken. Als eerste stap hebben we een bouwtekening ingediend bij de gemeente. Na wat aanpassingen is deze goedgekeurd en de bouwvergunning is verstrekt. We zijn ook aan het kijken of we formele zorg in het Dorpscentrum kunnen aanbieden, bijvoorbeeld een spreekuur van een huisarts, een bloedprikdienst, etc. Verder zijn we met een werkgroep bezig met een herinrichting van de huiskamerruimte naar een gezellig huiskamercafé. Uiteraard moet voor alle plannen geld gevonden worden. We zijn dus druk met het aanboren van fondsen. Zodra er meer duidelijkheid is of onze plannen haalbaar zijn, organiseren we een informatieavond. Bijgaande schets geeft weer hoe de aanbouw er uit gaat zien.

Bierstube op het evenemententerrein
Achter het Dorpscentrum wordt op dit moment hard gewerkt aan een bierstube. Deze gezellige ruimte biedt in de zomer, maar ook in alle andere jaargetijden, veel leuke mogelijkheden voor het organiseren van feestjes en evenementen op het veld. Enkele vrijwilligers van Vereniging Dorpsbelangen kwamen op het idee en verrichten ook de bouwwerkzaamheden. Alvast hartelijk dank voor jullie inspanningen mannen!
keuken
advertentie alsema
kardeel logo
Nieuws van stichting Kardeel november 2020

Amfitheater opnieuw ingevoegd
Koops Voegwerken uit Annerveen heeft het amfitheater achter het Bewegingshuis opnieuw ingevoegd en losse tegels weer vast gezet. We zijn heel blij met het resultaat en we willen onze dank via deze weg nogmaals uitspreken naar Koops!

Bossingel en grasveld naast Bewegingshuis
In de bossingel achter het huis van Klein Haneveld en tussen het Bewegingshuis is flink gesnoeid. Tevens is het veldje naast de fietsenstalling opnieuw ingezaaid (gras). Dankzij Jan Jacob Hoiting en Rik Klok is deze klus geklaard, waarvoor hartelijk dank!

Lekkage dak Bewegingshuis
Bij bepaalde wind waardoor slagregen ontstaat, sijpelt er regenwater vanaf het dak langs de muur op de vloer van de gymzaal en de kleedkamers. Vele vrijwillige uurtjes zijn er besteed om het lek te vinden en te dichten. Dat bleek een lastige opgave. De firma Verbi-dak heeft bij inspectie een klein lek gevonden, waar mogelijk regenwater vrij spel had. We hopen dat de reparatie afdoende is geweest.

Covid-19
Samen met Sportvereniging Spes is een professionele desinfectie zuil aangeschaft. Deze is geplaatst in de hal van het Bewegingshuis; op deze manier kan iedereen zijn/of haar handen desinfecteren bij binnenkomst. Elke week wordt de flacon hervuld door Naomi.
Tevens zijn er papier dispencers opgehangen in het dames-, heren- en invalidentoilet.
We vinden het fijn dat ondanks COVID-19 toch gebruik gemaakt kan worden van het bewegingshuis door de kinderen van de basisschool en de sportvereniging en we hopen dat dit zo blijft.

Stichting Kardeel zet zich voortdurend in om de accommodaties zo goed mogelijk te beheren samen met vrijwilligers. Mochten er vragen of opmerkingen zijn dan kun je altijd een mail sturen aan stichtingkardeel@gmail.com en/of contact opnemen met 1 van de bestuursleden. We horen het graag.
Bestuur stichting Kardeel: Janke Klok, Evelien Ziengs, Annette Enter en Hennie de Jonge. Voor zaken met betrekking tot school en kinderopvang kunt u contact opnemen met Evelien Ziengs (06 42312210 ), voor zaken met betrekking tot het Bewegingshuis met Janke Klok (06 29337546).
Voor meer informatie over stichting Kardeel: klik op de onderstaande link:
http://www.eexterveen.com/verenigingen/stichting-kardeel
Reclame EC Ingrid administratie
logo nieuw DKS

DKS Kerstbomen actie

LAATSTE KANS!!!! LAATSTE KANS!!!! LAATSTE KANS!!!! LAATSTE KANS!!!!

Ook dit jaar, ondanks de COVID-19 situatie, zal DKS traditiegetrouw kerstbomen etc. gaan rondbrengen en wel op 12dec.
Wel zijn er enige aanpassingen nodig, zie de flyer onderstaand in de editie van de EC.
Tevens ook voor het doorgeven van bestellingen; Flyer zegt tot 28 November, dit wordt verlengd t/m 5 December.
kok zomer
weggemans advertentie
stapel-cadeaus-sinterklaas
WIN WIN WIN WIN
Sinterklaas is al weken in het land... En omdat het dit jaar allemaal wat anders gaat! Hadden wij bedacht om in ons winkelpandje Dorpsstraat 26 Eexterveen, dat NOG niet in gebruik is!!! Allemaal kadootjes te leggen. Die de kinderen mogen tellen. En dan trekken we uit de gene die het goed hebben 2 winnaars. Die krijgen dan coronaproof hun kadootje thuis. Dus doe mee.

Kom met een papiertje, schrijf het aantal kadootjes op, je naam en adres, email en/of telefoonnummer. En je leeftijd.

Groetjes Kim Sloots

Jan's proatie

Naamloos
Helaas is onze Jan ziek. Hij heeft daarom geen tijd gehad om een column te schrijven. Wij wensen hem veel beterschap!
zieke jan
advertentie Jubmo
DKS kerstplaatje

Kerstbomen, kerststerren en kerststollen actie DKS 2020

Ook dit jaar organiseert DKS de verkoop van kerstbomen, kerststerren en kerststollen.
De volgende artikelen zijn te koop:
  1. Kerstbomen (1,5-1,75m) a € 10,00
  2. Kerstbomen in pot (0,8-1m) a € 9,50
  3. Nordman gezaagd (1,5-1,75m) a € 17,00
  4. Kerststerren* rood en wit a € 4ps (2st € 7,5 / 3st €11)
  5. Kerststerren* Midi rood en wit a € 2,25
  6. Kerststollen a € 3,75
* prijs onder voorbehoud.
Noot 1: Kerstbomen groter dan 3m a € 15,00, zijn zonder wortel in beperkte mate leverbaar.
Noot 2: Nordman kan ook op aanvraag langer, kosten onder voorbehoud

Bezorging van de bestelling vindt plaats bij u thuis op zaterdag 12 december.

Vanwege COVID-19 kunnen we helaas de invulstrook niet ophalen. Wij verzoeken u dan ook deze voor 28 november in de brievenbus te gooien op Menweg 12. Ook kunt u de bestelling doorgeven via e-mail aan wil.habets@planet.nl.

Tevens kunnen we geen contant geld aannemen tijdens het rondbrengen. Wij verzoeken u om het geld over te maken op het volgende rekeningnummer [NL 12 RABO 0316 2113 03] t.n.v. De Kromme Stuur. Indien dit niet mogelijk is, graag het geld in een dichte envelop in de brievenbus gooien op Koffielaantje nr 14.
In alle gevallen (bestelling en betaling) vermeld duidelijk uw naam en adres.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------Naam:________________________________________________________________Adres:________________________________________________________________Plaats:________________________________________________________________

Bestelling:
____ Kerstboom ca _____meter lang
____ Kerstboom in pot
____ Nordman (gezaagd) ca _____meter lang
____ kerststol
____ kerststerren rood
____ kerststerren wit
____ midi kerststerren rood
____ midi kerststerren wit