header
De Eexterveense Courant is een uitgave van de Vereniging Dorpsbelangen Eexterveen. De redactie is niet aansprakelijk voor de inhoud en juistheid van de berichten die in de Eexterveense Courant zijn opgenomen. De papieren nieuwsbrief verschijnt meestal iedere 14 dagen (digitaal op maandag, op papier zo snel mogelijk daarna) of zoveel vaker als nodig is.
Inhoud kan via e-mail worden aangeleverd bij ec@eexterveen.com,
uiterlijk de maandag voorafgaand aan het verschijnen van deze
nieuwsbrief voor 18.00 uur.

Vereniging Dorpsbelangen Eexterveen
www.eexterveen.com

Agenda

28 oktober Koffiemorgen Poesieclub
30 oktober Oktoberfest
3 november Jaarvergadering Dorpscentrum

8 november De EC verschijnt

De agenda is volledig te zien op de website via deze link. Mis niks van de activiteiten en kijk regelmatig in de agenda. De agenda wordt regelmatig vernieuwd.
Wilt u ook uw activiteiten vermeld hebben in de agenda? Stuur dan een e-mail naar ec@eexterveen.com.

Bericht van de redactie

De volgende EC verschijnt op 8 november 2021. Copy voor de EC kan per e-mail worden gestuurd naar het mailadres ec@eexterveen.com. Copy moet binnen zijn voor 18.00 uur op de verschijningsdatum (zie in de kop van deze courant). De EC zal het tweede halfjaar, onder voorbehoud, verder verschijnen op: 22 november,
6 december en 20 december.
starke
vereniging dorpsbelangen
Het Kennisnetwerk Krimp Noord-Nederland heeft op 23 september een excursie door Eexterveen georganiseerd. Door een aantal dorpsgenoten is een rondleiding door het dorp verzorgd. Hierover is een verslag gemaakt. Deze kunt u hier lezen.

Stichting Dorpscentrum Eexterveen

Stem op ons bij Rabo ClubSupport – kan nog net
Ben je lid van de Rabobank? Dan kun je tot en met 25 oktober stemmen op drie van jouw favoriete clubs. En daar zijn wij toch zeker eentje van…? Breng je stem uit via de Rabobank-app of via Club overzicht - Rabobank.

Het bruisend Dorpscentrum borrelt soms over
Een jaar geleden vertelden wij over onze plannen voor een aanbouw. Dat is één onderdeel van ons plan 'Het bruisende Dorpscentrum van Eexterveen borrelt over'. Het plan kent nog meer onderdelen. We kunnen het plan gaan uitvoeren omdat we recentelijk een verleningsbeschikking van LeaderPOP3 hebben gehad, wat betekent dat we 60% van het benodigde geld binnen hebben. Goed nieuws dus! Over het totale plan vertellen wij graag meer. Dat doen wij op onze verlate jaarvergadering op woensdag 3 november.

Jaarvergadering op woensdag 3 november
Uitnodiging voor de openbare jaarvergadering van het Algemeen Bestuur van Stichting Dorpscentrum Eexterveen op woensdag 3 november, aanvang 20.00 uur in het Dorpscentrum.

Voor deze vergadering is iedere belangstellende uit Eexterveen welkom, inclusief spreekrecht, echter vanwege de statuten van de stichting is het stemrecht voorbehouden aan de leden van het Algemeen en Dagelijks bestuur.

Voor in de agenda! Winterfair op zondag 28 november
Op zondag 28 november organiseren we in het Dorpscentrum en ’t Klein Genoegen een gezellige winterfair. Wil je een tafel huren om spulletjes te verkopen? Meld je dan (voor meer informatie) aan bij Rolina (stichtingdorpshuis@eexterveen.com of
06 30 826 486).
advertentie Kok

Even voorstellen:

Wij zijn de "nieuwe" bewoners van Dorpstraat 94. Sinds augustus 2018 al in het bezit van deze woning. Maar na een grote en lange verbouwing wonen wij er sinds Pasen dit jaar.
Wij zijn: Mark van Miltenburg, 34 jaar, onderhoudsmonteur van melkrobots, Diana Vos, 31 jaar, operatieassistent bij de oogheelkunde in het Refaja ziekenhuis en onze zwarte labrador pup Demi. Naast ons werk zijn wij ook veel te vinden op het melkveebedrijf in Gieten of Lettelbert.
advertentie alsema
koffiemorgen impuls

Koffiemorgen

Donderdag 28 oktober komt de Poesieclub ons bezoeken. Manuel Claasen, Marineke Leijenhorst, Annie Martens en Marijke van Es presenteren ons een speciale voorstelling voor onze huiskamers die bol staat van verschillende soorten poëzie. De muzikale noot wordt meegebracht door Dick Kamphuis. Alles komt deze ochtend voorbij: een lach en een traan. Eén ding is zeker…De Poesieclub brengt op cabareteske wijze gedichten, en liedjes aangepast aan de doelgroep., zodat onze ouderen kunnen deelnemen aan deze vorm van kunst. Dit verbindt, brengt levensvreugde en is goed voor de gezondheid, het welbevinden en de persoonlijke ontwikkeling.
poesieclub
kleingenoegen2
Openingstijden Dorpscentrum en ’t Klein Genoegen
Maandag open voor geplande activiteiten
Dinsdag open voor geplande activiteiten
Woensdag open voor geplande activiteiten
Donderdag 12:00 – 22:00
Vrijdag 12:00 – 22:00
Zaterdag 12:00 – 22:00
Zondag 12:00 – 22:00

Oktoberfest 30 oktober 2021

bierfeest 2
We zijn druk bezig met de voorbereidingen voor het Oktoberfest van zaterdag 30 oktober. Voor een goede doorgang kun je deze week al munten kopen in ’t Klein Genoegen en vanaf zaterdag kun je op vertoon van je QR code een polsbandje halen. Er zijn deze avond leuke bierspellen en activiteiten zoals bijvoorbeeld de verkiezing leukste outfit en bierpul tillen. En niet te vergeten onze eigen DJ Bernd! Wij hebben er zin in! Jullie ook????

Dorpsborrel
De volgende dorpsborrels zijn op:
  • Vrijdag 12 november
  • Vrijdag 10 december
Lekker eten?
Door de corona zijn veel feesten en partijen opgeschoven, hierdoor raakt onze agenda al snel vol! Wil je gezellig bij ons komen eten? Kijk dan eerst even op onze website www.kleingenoegen.nl bij agenda of bel naar het volgende nummer: 0598 769060
advertentie Jubmo
weggemans advertentie
pep-definitief

Jan's proatie

Naamloos
Wandelen..
Vandaag besloten mijn Griet en ik om het nuttige met het aangename te verenigen; een boodschap doen en onze gezondheid op pijl houden. We hebben gewandeld.
Het was vanmorgen bewolkt en dat zal ook de hele dag wel zo blijven met een temperatuur van tussen de 14 en 16 graden.
Omdat we een boodschap moeten doen besluiten we om de rugzakken mee te nemen en de auto zodanig te parkeren dat we een kilometer of 12 (heen en terug) moeten lopen.
Het zijn er uiteindelijk 13 ½ geworden.
Hoe ik dat weet? Ik heb de Pedometer aangezet en die gaf het volgende aan:
19.251 stappen van 70 cm maakt 13.475 kilometer. Reken maar uit. De snelheid was 4.5 kilometer per uur en daardoor ik heb 763,8 calorieën verbrand. Van dat laatste merk je niets hoor; je gewicht blijft hetzelfde.
Via het bos kwamen we op de Oude Groningerweg en vandaar liepen we zo weer een ander bos in. Het was al een tijdje geleden dat we die route hadden gelopen maar hij is prachtig.
Daarna loop je langs de heide en weer door een bos gebied. Via een stukje straat kom je weer in een ander natuurgebied en zo in het mooie dorp van onze boodschap. Ik had pech, we hoefden niet te wachten. Het product dat we wilden kopen was in voorraad en konden we gelijk meekrijgen.
Pech? Hoor ik u al zeggen, mooi toch dat je niet hoefde te wachten. Kan wel zijn maar als we hadden moeten wachten waren we het dorp ingegaan en bij de bakker wat genuttigd.
Koffie of chocolademelk met wat lekkers natuurlijk en dat werd mij nu door de neus geboord. Mijn Griet heeft daar geen gevoel voor want we hadden dat toch alsnog kunnen doen. Maar nee hoor. We zijn klaar en gaan gelijk terug lopen. Geen pauze, geen vocht en erger, ook geen lekkers.
Op onze terugweg gingen we door een heel ander gebied. Lange rechte wegen met landbouw grond maar wel een weg omzoomd door bomen; dan weer was het een zandweg en dan weer verhard maar geen gemotoriseerd verkeer. We zijn alleen een paar fietsers tegen gekomen, dik in de jas en zelfs iemand met handschoenen aan. In tegenstelling tot de fietsers heb ik toch nog behoorlijk gezweet Zodanig dat ik de trui heb uitgedaan en af en toe moest ik me het zweet van het gezicht wissen. Mijn Griet heeft de trui aangehouden, maar bij de auto had ook zij ook een natte rug.
Het gekochte is in de rugzakken goed overgekomen en wij hadden een mooie, nuttige wandeling; goed voor onze conditie. En jullie maar denken dat ik dit heb verzonnen.
Mag hoor.
Weet je beste lezer waar je ook mooi kunt wandelen en zelf je afstand kunt bepalen.
In Eexterveen natuurlijk. Wil je een wat langere afstand lopen dan doe je de knapzak route Eexterveen-Eexterveenschekanaal die via De Hilte en Bareveld loopt.
Vindt je die te lang dan is er altijd nog het ommetje en die kun je zo lang en kort maken als je zelf wilt. Keuze te over.
En……….je kunt, wat ik gemist heb, dan na afloop ook nog een kop koffie of chocolademelk met wat lekkers nuttigen bij ’t Klein Genoegen. Prachtig toch.
Waar een klein dorp groot in kan zijn.

Jan Venema.
tendenz
Reclame EC Ingrid administratie