Bomen onderhoud

De aannemer, Roel Timmerman b.v., gaat met de snoei en vel werkzaamheden aan de bomen te Oud Anneveen, Spijkerboor, Nieuw Annerveen en Eexterveen tot en met de Hilte starten. De meeste bomen worden gesnoeid enkele worden gekapt.

Er zal ook worden herplant. Herplant wordt in het seizoen 2019-2020 uitgevoerd.

Planning

De werkzaamheden zullen naar verwachting 6 weken in beslag nemen (of zoveel langer of korter als de werkzaamheden duren). De werkzaamheden starten vanaf 7 november.

Werkwijze

De aannemer start met snoeiwerkzaamheden.

Er wordt gestart in Spijkerboor. Vanuit Spijkerboor wordt er eerst richting Oud Annerveen gewerkt. Vervolgens wordt er vanuit Spijkerboor richting de Hilte gewerkt.

Het vellen van bomen start in week 49 (vanaf 3 december), dit volgt de snoei werkzaamheden.

Onderhoudsplannen

De bomen onderhoudsplannen kunt u raadplegen op de gemeentelijke website www.aaenhunze.nl/bomenonderhoud, knop deelgebied 3.

Veiligheid

Wij vragen uw begrip voor de hinder en overlast die het werk met zich mee zal brengen. Voorts vragen we u ook rekening te houden met de risico’s die de inzet van zwaar materieel met zich meebrengt. Wilt u voertuigen buiten het werkbereik zetten en kinderen en huisdieren bij het werk vandaan houden?

Snoeihout

Al het vrijkomende snoeihout is verkocht aan de aannemer en kan daarom door de gemeente niet beschikbaar worden gesteld.